ΑρχικήinetTwitter: Ο Elon Musk λέει ότι η εξαγορά με χαμηλότερη τιμή δεν...

Twitter: Ο Elon Musk λέει ότι η εξαγορά με χαμηλότερη τιμή δεν αποκλείεται

Ο Elon Musk ενθάρρυνε τις εικασίες ότι θα μπορούσε να επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση της εξαγοράς του Twitter Inc., λέγοντας ότι μια βιώσιμη συμφωνία σε χαμηλότερη τιμή δεν θα αποκλειόταν.

Οι μετοχές του Twitter υποχώρησαν 8,2% κοντά στο κλείσιμο των συναλλαγών στη Νέα Υόρκη. Η μετοχή πέφτει λόγω των εικασιών ότι ο Musk θα μπορούσε να αποχωρήσει από την εξαγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η ανησυχία ενισχύθηκε την περασμένη εβδομάδα καθώς ο Musk αμφισβήτησε τα δημόσια δεδομένα του Twitter σχετικά με το ποσοστό ανεπιθύμητων και ψεύτικων λογαριασμών στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Musk πίεσε περαιτέρω σε αυτό το μέτωπο τη Δευτέρα σε μια τεχνολογική διάσκεψη στο Μαϊάμι, εκτιμώντας ότι οι ψεύτικοι χρήστες αποτελούν τουλάχιστον το 20% όλων των λογαριασμών Twitter. Αυτό ήταν το χαμηλό τέλος της εκτίμησής του για τον αριθμό των bots στο δίκτυο και ρώτησε ρητορικά εάν θα μπορούσε να φτάσει έως και το 90%, σύμφωνα με ένα ζωντανό βίντεο των παρατηρήσεών του που δημοσιεύτηκε από έναν χρήστη του Twitter. «Αυτή τη στιγμή αυτό που μου λένε είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε τον αριθμό των bots», είπε ο Musk στο συνέδριο. «Είναι τόσο άγνωστο όσο η ανθρώπινη ψυχή».

Twitter: Ο Elon Musk λέει ότι η εξαγορά με χαμηλότερη τιμή δεν αποκλείεται
Twitter: Ο Elon Musk λέει ότι η εξαγορά με χαμηλότερη τιμή δεν αποκλείεται

Δείτε επίσης: Λονδίνο: Ο Elon Musk κλήθηκε να μιλήσει για τα σχέδιά του για το Twitter

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει. Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο αναφέρει ότι οι λογαριασμοί ανεπιθύμητης αλληλογραφίας αποτελούν λιγότερο από το 5% του συνόλου των χρηστών.

Ο Musk, διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc. και της SpaceX, την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι η προσπάθειά του να αγοράσει το Twitter ήταν «προσωρινά σε αναμονή» περιμένοντας λεπτομέρειες σχετικά με το πόσοι ανεπιθύμητοι και ψεύτικοι λογαριασμοί υπάρχουν στην πλατφόρμα. Το Σαββατοκύριακο, έγραψε στο Twitter ότι σχεδίαζε να κάνει τη δική του ανάλυση της βάσης χρηστών της πλατφόρμας χρησιμοποιώντας ένα τυχαίο δείγμα 100 λογαριασμών χρηστών. Λίγο αργότερα, ο Musk υποστήριξε ότι η νομική ομάδα του Twitter τηλεφώνησε για να παραπονεθεί ότι είχε παραβιάσει τη συμφωνία μη αποκάλυψης κοινοποιώντας δημόσια τη μεθοδολογία της εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, ο Parag Agrawal, το αμφισβήτησε αυτό τη Δευτέρα σε ένα tweet που πρόσφερε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προσέγγιση της εταιρείας στους spam λογαριασμούς. Ο Agrawal είπε ότι το Twitter ελέγχει με μη αυτόματο τρόπο χιλιάδες λογαριασμούς κάθε τρίμηνο για να καθορίσει πόσοι θα πρέπει να μετρηθούν ως ανεπιθύμητα, αλλά πρόσθεσε ότι η διαδικασία δεν μπορούσε να διεξαχθεί εξωτερικά λόγω ανησυχιών για το απόρρητο των χρηστών.

Ο Agrawal είπε ότι το Twitter «μοιράστηκε μια επισκόπηση της διαδικασίας εκτίμησης με τον Elon πριν από μια εβδομάδα». Ο Musk απάντησε στο tweet του Διευθύνοντος Συμβούλου ρωτώντας γιατί το Twitter δεν καλεί απλώς τους χρήστες για να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους.

Twitter: Ο Elon Musk λέει ότι η εξαγορά με χαμηλότερη τιμή δεν αποκλείεται
Twitter: Ο Elon Musk λέει ότι η εξαγορά με χαμηλότερη τιμή δεν αποκλείεται

Δείτε επίσης: Elon Musk Twitter: Μπορεί να υπάρξουν χρεώσεις για κάποιους χρήστες

Ο Musk μίλησε σε ένα συνέδριο που διοργανώθηκε από ένα podcast με τίτλο “All-In” που διευθύνουν οι Chamath Palihapitiya, Jason Calacanis, David Sacks και David Friedberg. Η εκδήλωση των 7.500 δολαρίων ανά άτομο ήταν sold out και οι διοργανωτές είπαν ότι οι δημοσιογράφοι αποκλείονταν από τη συμμετοχή. Ο Musk εμφανίστηκε στη σύνοδο του Μαϊάμι μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος άρχισε να αγοράζει μετοχές της πλατφόρμας τον Ιανουάριο και απέκτησε  το 9,2% των μετοχών της εταιρείας στις 4 Απριλίου. Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter αποδέχθηκε την προσφορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Musk για να αγοράσει την εταιρεία και να την κάνει ιδιωτική στις 25 Απριλίου, αλλά η συμφωνία είναι μήνες μακριά από το κλείσιμο και οι μετοχές του Twitter διαπραγματεύονται πολύ κάτω από την τιμή προσφοράς.

Η διαφορά μεταξύ της προσφοράς 54,20 δολαρίων ανά μετοχή του Musk και της τιμής της μετοχής του Twitter συνεχίζει να διευρύνεται, εξαλείφοντας όλα τα κέρδη που είχε σημειώσει η μετοχή από τότε που ο Elon Musk αποκάλυψε το μερίδιό του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: bloomberg.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS