ΑρχικήinetΜήνυση στο Snapchat για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης

Μήνυση στο Snapchat για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης

Ένα 16χρονο κορίτσι, έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης όταν ήταν 12 ετών μέσω του Snapchat, από έναν μεγαλύτερό της άντρα. Η έφηβη έχει καταθέσει τώρα μήνυση εναντίον της δημοφιλούς πλατφόρμας, κατηγορώντας την ότι δεν κάνει σχεδόν τίποτα για να αποτρέψει τέτοιου είδους περιστατικά.

Δείτε επίσης: Snapchat: Κοινοποιήστε YouTube videos ως αυτοκόλλητο στο snap σας
Snapchat

Στη μήνυση, που κατατέθηκε τη Δευτέρα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια, το κορίτσι το οποίο προτιμά να παραμείνει ανώνυμο και η μητέρα της, κατηγορούν το Snapchat ότι από αμέλεια απέτυχε να σχεδιάσει μια πλατφόρμα που θα μπορούσε να προστατεύσει τους χρήστες της από «καταστροφική βλάβη».

Ο άνδρας, ένας εν ενεργεία πεζοναύτης που καταδικάστηκε πέρυσι για κατηγορίες σχετικά με παιδική πορνογραφία και σεξουαλική κακοποίηση σε στρατιωτικό δικαστήριο, έσωσε τις φωτογραφίες και τα βίντεο της ανήλικης στο Snapchat και τα μοιράστηκε με άλλους στον Ιστό, σύμφωνα με μια ποινική έρευνα.

Η μητρική εταιρεία του Snapchat, η Snap, υπερασπίστηκε τις βασικές δυνατότητες της εφαρμογής της για αυτοδιαγραφόμενα μηνύματα και άμεσες συνομιλίες μέσω βίντεο, καθώς βοηθά τους νέους να μιλήσουν ανοιχτά για σημαντικά μέρη της ζωής τους.

Σε μια δήλωση η εταιρεία είπε ότι χρησιμοποιεί «τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες» και αναπτύσσει το δικό της λογισμικό «για να μας βοηθήσει να βρούμε και να αφαιρέσουμε περιεχόμενο που εκμεταλλεύεται ή κακοποιεί ανηλίκους».

Δείτε ακόμα: Το Snapchat λανσάρει μια λειτουργία κοινής χρήσης τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2011, είπε στους επενδυτές τον περασμένο μήνα ότι έχει πλέον 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά στη Βόρεια Αμερική, υπερδιπλάσιο των ακολούθων του Twitter στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι χρησιμοποιείται από το 90 τοις εκατό των κατοίκων των Η.Π.Α. ηλικίας 13 έως 24 ετών.

Ωστόσο, η αγωγή παρομοιάζει το Snapchat με ένα ελαττωματικό προϊόν, λέγοντας ότι έχει επικεντρωθεί περισσότερο σε καινοτομίες για να τραβήξει την προσοχή των παιδιών παρά σε αποτελεσματικά εργαλεία για να τα κρατήσει ασφαλή.

Η αγωγή ζητά τουλάχιστον 5 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση και διαβεβαιώσεις ότι η Snap θα επενδύσει περισσότερο στην προστασία των χρηστών της.

Το κορίτσι είπε ότι ο άντρας της έστειλε μήνυμα τυχαία μια μέρα στο Instagram το 2018, λίγο πριν τα 13α γενέθλιά της, σε μία στιγμή που η ίδια είχε ανασφάλειες. Στη συνέχεια ζήτησε τον λογαριασμό της στο Snapchat.

Άρχισε να της ζητά φωτογραφίες με τα εσώρουχά της, ενώ στη συνέχεια την πίεσε να στείλει βίντεο χωρίς ρούχα. Όταν εκείνη αρνήθηκε, εκείνος την επέπληξε μέχρι να συμμορφωθεί, αναφέρει η μήνυση. Πάντα απαιτούσε περισσότερα.

Δείτε επίσης: Πώς να αποθηκεύσετε στο τηλέφωνό σας βίντεο από το Snapchat;

σεξουαλική εκμετάλλευση

Τον μπλόκαρε πολλές φορές, αλλά εκείνος της έστελνε μηνύματα μέσω του Instagram ή μέσω ψεύτικων λογαριασμών στο Snapchat, μέχρι να αρχίσει να μιλάει ξανά μαζί του, δήλωσαν οι δικηγόροι. Εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο ανταλλάχθηκαν σε διάστημα τριών ετών.

Αφού η οικογένεια της ανήλικης κάλεσε την αστυνομία, ο άνδρας κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού που συνεπάγεται άσεμνη έκθεση καθώς και για παραγωγή, διανομή και κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

Ο άνδρας είπε στους ερευνητές ότι χρησιμοποίησε το Snapchat επειδή ήξερε ότι «οι συνομιλίες θα εξαφανιστούν». Τον Οκτώβριο απολύθηκε και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση, όπως δείχνουν τα πρακτικά του στρατοδικείου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS