ΑρχικήUpdatesΤο Snapchat λανσάρει μια λειτουργία κοινής χρήσης τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο

Το Snapchat λανσάρει μια λειτουργία κοινής χρήσης τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο

Το Snapchat ανακοίνωσε την Παρασκευή μια λειτουργία παρόμοια με το σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται την τοποθεσία τους σε πραγματικό χρόνο με φίλους για ένα χρονικό διάστημα.

Δείτε επίσης: Πώς να αποθηκεύσετε στο τηλέφωνό σας βίντεο από το Snapchat;

Snapchat

Το χαρακτηριστικό ασφαλείας τίθεται σε λειτουργία καθώς περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις σχολικές πανεπιστημιουπόλεις, ταξιδεύουν, βγαίνουν ραντεβού και επαναλαμβάνουν ό,τι έκαναν πριν από την πανδημία, ανέφερε η εταιρεία. Η λειτουργία, η οποία είναι παρόμοια με την εφαρμογή Find My της Apple (AAPL), επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τις τοποθεσίες τους σε πραγματικό χρόνο με έναν φίλο για 15 λεπτά, μία ώρα ή έως και οκτώ ώρες.

Το Snapchat συνεργάστηκε με το It’s On Us, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε το 2014 για την καταπολέμηση της σεξουαλικής επίθεσης στις πανεπιστημιουπόλεις, για τη δημιουργία της δυνατότητας.

Δείτε επίσης: Το Snapchat σε ένα μήνα θα σας επιτρέπει να αλλάζετε το username σας

Από το 2017, το Snapchat επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τις τοποθεσίες τους με φίλους στη λειτουργία Snap Map, η οποία ενημερώνει μια τοποθεσία μόνο όταν ο χρήστης έχει την εφαρμογή ανοιχτή. Η εταιρεία είπε ότι 250 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν το Snap Map κάθε μήνα.

Τον περασμένο Μάιο, το Snapchat είπε ότι έφτασε τα 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία, το 78% των χρηστών εφαρμογών της στις ΗΠΑ δεν θα δίσταζαν να μοιραστούν τις τοποθεσίες τους στο Snap Map και οι περισσότεροι το κάνουν ως ασφαλή τρόπο σύνδεσης με άλλους.

Snapchat

Όπως και το Snap Map, η νέα δυνατότητα θα παραμείνει απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Οι Snapchatters μπορούν να ενεργοποιήσουν την τοποθεσία τους “σε μια στιγμή”, είπε η εταιρεία, αλλά μόνο με συγκεκριμένους φίλους. Για να μειώσει τους επικείμενους κινδύνους, η εταιρεία έχει περιορίσει τον χρόνο και με τους οποίους οι Snapchatters μπορούν να μοιραστούν τη τοποθεσία τους.

Οι Snapchatters μπορούν να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν τη λειτουργία μεταβαίνοντας στο προφίλ ενός φίλου και πατώντας σε μια νέα επιλογή που επιτρέπει τη ζωντανή κοινή χρήση. Η εφαρμογή παρέχει ένα αναδυόμενο PSA που συμβουλεύει τους χρήστες ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούν την δυνατότητα μόνο με έμπιστους φίλους και συγγενείς.

Δείτε επίσης: Snapchat και Facebook λένε ότι το μέλλον των social media είναι το TikTok

Η εταιρεία αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου οι Snapchatters θα μπορούν να αλλάξουν τα username τους.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS