ΑρχικήsecurityΗ Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση (ADA) έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση (ADA) έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση (ADA) επλήγη από μια κυβερνοεπίθεση τις προηγούμενες ημέρες. Η διερεύνηση της επίθεσης οδήγησε στο κλείσιμο τμημάτων του δικτύου.

Η ADA είναι μια oδοντιατρική ένωση που παρέχει εκπαίδευση, εργαστήρια και μαθήματα στα 175.000 μέλη της.

Δείτε επίσης: Η Coca-Cola διερευνά ισχυρισμούς για hack και κλοπή δεδομένων

Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση

Πολίτες των ΗΠΑ έχουν πιθανότατα δει τη σφραγίδα ADA Accepted σε διάφορα προϊόντα στοματικής υγιεινής, όπως οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες. Η σφραγίδα αυτή δείχνει ότι το προϊόν είναι ασφαλές.

Η Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση (ADA) θύμα κυβερνοεπίθεσης

Την Παρασκευή, η ADA υπέστη κυβερνοεπίθεση που την ανάγκασε να θέσει εκτός σύνδεσης τα επηρεαζόμενα συστήματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία διαφόρων διαδικτυακών υπηρεσιών, τηλεφώνων, email και διαδικτυακών συνομιλιών.

Μερικές από τις διαδικτυακές υπηρεσίες που επηρεάστηκαν, περιελάμβαναν τα ADA Store, ADA Catalog, MyADA, Meeting Registration, Dues pages, ADA CE Online, ADA Credentialing Service και ADA Practice Transitions.

Σύμφωνα με το BleepingComputer, η Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση (ADA) έστειλε emails στα μέλη της, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών οδοντιατρικών ενώσεων, ιατρείων και οργανισμών, για να τους ενημερώσει για την επίθεση.

Την Παρασκευή, η ADA έπεσε θύμα ενός περιστατικού κυβερνοασφάλειας που προκάλεσε διακοπή σε ορισμένα συστήματα, όπως το email, το τηλέφωνο και τη συνομιλία στο Web. Μετά την ανακάλυψη, η ADA απάντησε αμέσως θέτοντας τα επηρεαζόμενα συστήματα εκτός σύνδεσης και ξεκίνησε έρευνα για τη φύση και το εύρος της επίθεσης“, ανέφερε ένα email που στάλθηκε στα μέλη της ADA και είδε το BleepingComputer.

Δείτε επίσης: Play Store Data Safety: Τα apps πρέπει να αποκαλύπτουν τι δεδομένα συλλέγουν

Το email ανέφερε, επίσης, ότι η ένωση συνεργάζεται με “τρίτους ειδικούς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας” και τις αρχές επιβολής του νόμου για να ερευνήσουν την επίθεση.

Η ADA λέει ότι οι προκαταρκτικές έρευνες δεν δείχνουν παραβίαση δεδομένων. Ωστόσο, φαίνεται πως μια ransomware συμμορία διέρρευσε δεδομένα της ΑDA.

ADA κυβερνοεπίθεσης

Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση hack: Διαρροή δεδομένων

Μια νέα συμμορία ransomware γνωστή ως Black Basta φαίνεται πως ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση. Μάλιστα, οι επιτιθέμενοι ισχυρίζονται ότι έχουν κλέψει δεδομένα, τα οποία και έχουν αρχίσει να διαρρέουν.

Το site διαρροής δεδομένων ισχυρίζεται ότι έχουν διαρρεύσει δεδομένα 2,8 GB, τα οποία οι φορείς απειλής δηλώνουν ότι είναι το 30% των δεδομένων που κλάπηκαν στην επίθεση.

Η διαρροή των πληροφοριών οδοντιάτρων μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιζήμια, καθώς τα μικρά οδοντιατρεία συνήθως δεν διαθέτουν διαχειριστές ασφαλείας ή δικτύου. Αυτή η έλλειψη εξειδικευμένου IT προσωπικού συνήθως κάνει τα δίκτυά τους να είναι λιγότερο ασφαλή σε σχέση με μεγαλύτερες εταιρείες.

Δείτε επίσης: Windows 10: Ενημέρωση KB5011831 με 26 διορθώσεις σφαλμάτων

Λόγω της πιθανής διαρροής πληροφοριών των μελών της ADA σε άλλους παράγοντες απειλής, συνιστάται όλα τα μέλη της οδοντιατρικής ένωσης να βρίσκονται σε επιφυλακή για κακόβουλα μηνύματα και emails.

Τα οδοντιατρεία θα πρέπει επίσης να διασφαλίζουν ότι δεν εκθέτουν remote desktop services ή άλλες πιθανές οδούς για αρχική πρόσβαση στα δίκτυά τους, ενώ και η χρήση VPΝ είναι μια καλή ιδέα.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS