ΑρχικήsecurityΗ αστυνομία έκλεισε το hacking forum RaidForums

Η αστυνομία έκλεισε το hacking forum RaidForums

Η παράνομη αγορά «RaidForums» έχει κλείσει και η υποδομή της κατασχέθηκε ως αποτέλεσμα της Επιχείρησης TOURNIQUET, μιας πολύπλοκης προσπάθειας επιβολής του νόμου που συντονίζει η Europol για την υποστήριξη ανεξάρτητων ερευνών στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία. Ο διαχειριστής του φόρουμ και δύο από τους συνεργούς του συνελήφθησαν.

Δείτε επίσης: Μήνυση από την Google σε Puppy Scammer που στοχεύει καταναλωτές

RaidForums

Δείτε επίσης: Η ομάδα hacking Sandworm δεν κατάφερε να ρίξει ουκρανικό πάροχο ενέργειας

Το hacking forum RaidForums, που χρησιμοποιείται κυρίως για την εμπορία και την πώληση κλεμμένων βάσεων δεδομένων, έχει κλείσει και το domain του κατασχέθηκε από τις αρχές επιβολής του νόμου των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης TOURNIQUET, μιας ενέργειας που συντονίστηκε από την Europol και συμμετείχαν υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε πολλές χώρες.

Ο διαχειριστής του RaidForum και δύο από τους συνεργούς του συνελήφθησαν και η υποδομή της παράνομης αγοράς βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των αρχών επιβολής του νόμου.

Ο διαχειριστής και ιδρυτής του RaidForums, Diogo Santos Coelho από την Πορτογαλία, συνελήφθη στις 31 Ιανουαρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις. Από τη σύλληψη βρίσκεται υπό κράτηση, εν αναμονή της επίλυσης της διαδικασίας έκδοσής του.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ λέει σήμερα ότι ο Coelho είναι 21 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν μόλις 14 όταν ξεκίνησε το RaidForums το 2015.

Τρια domains που φιλοξενούν το RaidForums έχουν κατασχεθεί: “raidforums.com”, “Rf.ws” και “Raid.Lol”.

Σύμφωνα με το DoJ, η αγορά προσέφερε προς πώληση περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια μοναδικά αρχεία από εκατοντάδες κλεμμένες βάσεις δεδομένων που επηρέασαν τους ανθρώπους που κατοικούσαν στις ΗΠΑ.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση σήμερα, η Europol αναφέρει ότι το RaidForums είχε περισσότερους από 500.000 χρήστες και «θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα φόρουμ hacking στον κόσμο».

Η κατάργηση του φόρουμ και της υποδομής του είναι το αποτέλεσμα ενός έτους σχεδιασμού μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία.

Δείτε επίσης: Μόνο οι μισοί από τους οργανισμούς αναθεώρησαν τις πολιτικές κυβερνοασφάλειας λόγω της πανδημίας

Δεν είναι σαφές πόσο χρόνο διήρκεσε η έρευνα, αλλά η συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών επιβολής του νόμου επέτρεψε στις αρχές να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα των ρόλων που είχαν τα διαφορετικά άτομα στο RaidForums.

RaidForums

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία επιβολής του νόμου μοιράστηκε λίγες λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου της, αλλά σημειώνει ότι τα άτομα που διατήρησαν τη λειτουργία του RaidForums εργάστηκαν ως διαχειριστές, ξέπλυμα χρήματος, έκλεβαν και ανέβαζαν δεδομένα και αγόραζαν τις κλεμμένες πληροφορίες.

Ο Coelho φέρεται να ήλεγχε το RaidForums από την 1η Ιανουαρίου 2015, αποκαλύπτει το κατηγορητήριο, και λειτουργούσε τον ιστότοπο με τη βοήθεια μερικών διαχειριστών, οργανώνοντας τη δομή του για να προωθήσει την αγορά και την πώληση κλοπιμαίων.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS