ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ Amazon σχεδιάζει ένα καινούριο προϊόν AR

Η Amazon σχεδιάζει ένα καινούριο προϊόν AR

Προσθέστε την Amazon στη μεγάλη λίστα με τις εταιρείες που θέλουν να οικοδομήσουν ένα ανεπτυγμένο τεχνολογικά μέλλον: Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου τους τελευταίους μήνες αναζητά να προσλάβει αρκετούς ανθρώπους για ένα καινούριο προϊόν AR/VR. Μεταξύ των εργασιακών ρόλων που θέλει να καλύψει η Amazon είναι μια μεγάλη ποικιλία ανώτερων θέσεων για επιστήμονες computer vision, σχεδιαστές, διαχειριστές προγραμμάτων, διαχειριστές προϊόντων, ερευνητές και τεχνολόγους, γεγονός που υποδηλώνει ότι η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει μια ουσιαστική ομάδα.

«Θα αναπτύξετε μια προηγμένo XR research concept σε ένα μαγικό και χρήσιμο καταναλωτικό προϊόν που θα είναι νέο στον κόσμο», αναφέρει μια από τις αγγελίες αναζήτησης εργασίας, χρησιμοποιώντας την συντομογραφία για τον κλάδο της εκτεταμένης πραγματικότητας, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει τόσο το AR όσο και το VR. Μια άλλη αγγελία θέσεων εργασίας περιγράφει την πρωτοβουλία που σχετίζεται με «συσκευές XR/AR» και αναφέρει ότι οι ενδεχόμενες προσλήψεις θα είναι μέρος «μιας προσπάθειας ανάπτυξης greenfield» που θα περιλαμβάνει «ανάπτυξη κώδικα για πρώιμα πρωτότυπα μέσω μαζικής παραγωγής». Η Amazon ωστόσο δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η Amazon αναζητά να προσλάβει έναν UX designer για να εργαστεί «στο core system interface μαζί με ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήστη που εκτείνονται από πολυτροπικές διεπαφές έως τις 3D AR εμπειρίες ψυχαγωγίας» και αναφέρει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν την ικανότητα «να σκέφτονται με βάση τον χώρο, ενώ κατέχουν εμπειρία 3D σχεδιασμού στο σχεδιασμό κίνησης, animation και AR/VR, παιχνίδια», μεταξύ άλλων. Οι υποψήφιοι για μια θέση ανώτερου διευθυντή προϊόντων ενημερώνονται ότι θα πρέπει να έχουν «πείρα στην κατασκευή προϊόντων deeply technical, π.χ. AI/ML, ρομποτική, παιχνίδια.”

Σε αντίθεση με πολλούς από τους συναγωνιστές της στον κλάδο, η Amazon ήταν σε μεγάλο βαθμό στο περιθώριο όσον αφορά το hardware AR και VR. Η Google, η Meta, η Microsoft και το Snap είχαν όλες κυκλοφορήσει μια ποικιλία συσκευών στην αγορά κάποια στιγμή και τα σχέδια της Apple να αναπτύξει τα δικά της γυαλιά AR ήταν γνωστά εδώ και αρκετό καιρό.

Διαβάστε επίσης: Amazon: Το IMDb TV μετονομάζεται σε Amazon Freevee

Η Amazon έχει και αυτή τα δικά της έξυπνα γυαλιά, που ονομάζονται Echo Frames, αλλά αυτό το προϊόν δεν έχει επί του παρόντος visual component. Η εταιρεία πράγματι κατέθεσε ορισμένες πατέντες για γυαλιά βίντεο που εστιάζουν στην ψυχαγωγία σχεδόν πριν από μια δεκαετία, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτές οι προσπάθειες συνεχίστηκαν περαιτέρω.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ορισμένες από τις αγγελίες θέσεων εργασίας περιγράφουν το έργο σχετικό με ένα «μαγικό και χρήσιμο, νέο καταναλωτικό προϊόν XR στον κόσμο», υποδηλώνοντας ότι μπορεί η εταιρεία να θέλει να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία προϊόντων. Άλλοι το περιγράφουν ακόμη και ως «κάτι νέο στον κόσμο του smart-home product».

Η Amazon σχεδιάζει ένα καινούριο προϊόν AR
Η Amazon σχεδιάζει ένα καινούριο προϊόν AR

Οι εταιρείες συχνά στις αγγελίες θέσεων εργασίας τους χρησιμοποιούν συγκεκριμένες φράσεις που τροποποιούνται ελάχιστα για τους νέους ρόλους και μερικές φορές σκόπιμα θολώνουν τις προθέσεις τους πίσω από υπερβολικά γενικευμένη γλώσσα.

Η Amazon κατέθεσε μια σειρά από πατέντες που σχετίζονται με την τεχνολογία AR/VR πριν από περίπου μια δεκαετία, με μερικές από αυτές τις καταθέσεις να απεικονίζουν προβολείς οροφής ικανούς να προβάλλουν εικόνες σε τραπέζια, τοίχους και άλλες επιφάνειες. Μια πηγή εξοικειωμένη με αυτές τις προσπάθειες είπε στο Protocol ότι δεν προχώρησαν πέρα ​​από το στάδιο της ιδέας εκείνη την εποχή, εν μέρει λόγω των προκλήσεων με τις τεχνολογίες προβολής.

Δείτε επίσης: Amazon αποθήκες: Οι υπάλληλοι υφίστανται περισσότερους τραυματισμούς σε σχέση με υπαλλήλους άλλων εταιρειών

Πρόσφατα, η Amazon επανήλθε στο projection mapping με το Glow, το οποίο τιμολογείται ως μια διαδραστική συσκευή συνομιλίας βίντεο για παιδιά.

Τον Μάρτιο, η εταιρεία ξεκίνησε μια νέα εσωτερική ομάδα με όνομα Futures Design αφιερωμένη στο να «βοηθήσει την Amazon να βιώσει πώς είναι να ζεις στο μέλλον». Η ομάδα διευθύνεται από τον Kharis O’Connell, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν ως σχεδιαστής για την εταιρεία κατασκευής headset AR Meta View. Πιο πρόσφατα, ο O’Connell βοήθησε την Google να σχεδιάσει το AR λειτουργικό της σύστημα.

Πηγή: protocol.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS