ΑρχικήinetΜισθολογικές διακρίσεις λόγω φύλου - Το LinkedIn θα πληρώσει 1,8 εκατ. $...

Μισθολογικές διακρίσεις λόγω φύλου – Το LinkedIn θα πληρώσει 1,8 εκατ. $ σε γυναίκες υπαλλήλους

Μισθολογικές διακρίσεις λόγω φύλου – Το LinkedIn θα πληρώσει 1,8 εκατ. $ σε γυναίκες υπαλλήλους!

Δείτε επίσης: Το LinkedIn έχει γίνει το πιο spoofed brand σε επιθέσεις phishing

LinkedIn μισθολογικές διακρίσεις

Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατέληξε σε συμφωνία διακανονισμού με το LinkedIn για την επίλυση καταγγελιών για «συστημικές, με βάση το φύλο μισθολογικές διακρίσεις» κατά τις οποίες οι γυναίκες αμείβονταν λιγότερο από τους άνδρες σε συγκρίσιμους επαγγελματικούς ρόλους.

Η υπηρεσία δικτύωσης σταδιοδρομίας LinkedIn συμφώνησε να πληρώσει 1,8 εκατομμύρια δολάρια σε καθυστερούμενους μισθούς σε εκατοντάδες εργάτριες για να διευθετήσει μια καταγγελία για διακρίσεις στις αμοιβές που υποβλήθηκαν από ερευνητές εργασίας στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Το LinkedIn εισάγει νέα δυνατότητα για διακοπή σταδιοδρομίας

Ο διακανονισμός επηρεάζει σχεδόν 700 γυναίκες που εργάστηκαν σε ρόλους engineering, προϊόντων ή μάρκετινγκ από το 2015 έως το 2017 στα γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο και στο Sunnyvale της Καλιφόρνια. Περιλαμβάνει το χρόνο πριν και μετά την εξαγορά του LinkedIn από τη Microsoft 26,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016.

Ο διακανονισμός περιλαμβάνει περίπου 1,75 εκατομμύρια δολάρια σε καθυστερημένη αμοιβή και περισσότερα από 50.000 δολάρια σε τόκους που πρέπει να καταβληθούν στις γυναίκες, σύμφωνα με τη συμφωνία συνδιαλλαγής.

Δείτε επίσης: Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο LinkedIn

Η συμφωνία διακανονισμού λέει ότι το LinkedIn έχει αρνηθεί τη διάκριση στις αμοιβές και υποστήριξε ότι τα στατιστικά του μοντέλα δεν εντόπισαν διαφορές στις αμοιβές. Η κυβέρνηση είπε ότι η δική της ανάλυση βρήκε σημαντικές μισθολογικές διαφορές ακόμη και μετά τον έλεγχο για «νόμιμους επεξηγηματικούς παράγοντες». Η υπηρεσία ανέφερε ότι η υπόθεση πυροδοτήθηκε από μια τακτική αξιολόγηση από το Γραφείο Προγραμμάτων Συμμόρφωσης Ομοσπονδιακών Συμβάσεων. Οι ομοσπονδιακοί νόμοι απαγορεύουν τις πρακτικές που εισάγουν διακρίσεις σε εταιρείες που συνάπτουν συμβάσεις με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Πηγή πληροφοριών: thehindu.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS