ΑρχικήinetΗ AMD υπόσχεται φοβερά gaming laptops με τη νέα CPU Dragon Range

Η AMD υπόσχεται φοβερά gaming laptops με τη νέα CPU Dragon Range

Το 2020, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μία CPU της AMD σε ένα gaming laptop. Μέχρι το Asus Zephyrus G14, δεν είχαμε δει ποτέ φορητό υπολογιστή με AMD CPU και AMD GPU. Τώρα όμως, η AMD στοχεύει ακόμα ψηλότερα, καθώς μόλις αποκάλυψε ότι κατασκευάζει μια νέα CPU που στοχεύει στην «αιχμή της απόδοσης gaming» με τον «υψηλότερο πυρήνα και κρυφή μνήμη που έχει υπάρξει ποτέ».

Δείτε επίσης: Η Intel και η AMD ετοιμάζουν μεγάλες CPU ανακοινώσεις για το CES

Dragon Range

Η νέα σειρά CPU έχει την κωδική ονομασία “Dragon Range” και θα χρειάζεται αποκλειστικά 55 W TDP και άνω, αρκετή ισχύ που “υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στα gaming laptops που είναι συνδεδεμένα τις περισσότερες ώρες“, δήλωσε ο διευθυντής τεχνικού μάρκετινγκ της AMD, Robert Hallock.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι νέες CPU απευθύνονται σε φορητούς υπολογιστές με πάχος τουλάχιστον 20 mm, ενώ η σειρά “Phoenix” 35-45 W απευθύνεται σε μηχανήματα πιο λεπτά. Και τα δύο είναι μέρος της ίδιας σειράς AMD Ryzen 7000, βασισμένα στην ίδια αρχιτεκτονική Zen 4 και δυστυχώς φαίνεται ότι και τα δύο δεν θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2023.

Δείτε ακόμα: AMD: Διορθώνει δεκάδες σφάλματα ασφαλείας στο Windows 10 graphics driver

Η AMD λέει ότι το Dragon Range θα λάβει το επίθημα “HS” για επεξεργαστές, το ίδιο με το Ryzen 9 4900HS που εντυπωσίασε στα 35 W στο Asus Zephyrus του 2020. Εκτιμάται ότι είναι «ιδιαίτερα πιο αποδοτικοί σε ενέργεια από άλλους φορητούς υπολογιστές σε αυτό το ανταγωνιστικό χρονικό πλαίσιο», λέει ο Hallock.

AMD

Η AMD δεν παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες και δεν είναι ξεκάθαρο τι θα μπορούσαν να φέρουν οι νέες CPU που χρειάζονται απαραίτητα οι φορητοί υπολογιστές παιχνιδιών, δεδομένου ότι τα τσιπ γραφικών και όχι οι CPU, είναι γενικά από όπου προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της λάμψης του gaming στις μέρες μας. Ωστόσο, η ταχύτητα της CPU έχει σημασία, ιδιαίτερα όταν προσπαθείτε να τροφοδοτήσετε μια οθόνη υψηλού ρυθμού ανανέωσης με πλαίσια χαμηλότερης ανάλυσης και το είδος του παίκτη που αγοράζει έναν «φορητό υπολογιστή για gaming» μπορεί να ενδιαφέρεται για έστω και ένα μικρό πλεονέκτημα στο FPS.

Δείτε επίσης: Η NVIDIA παρουσιάζει το Grace CPU Superchip

Ο Hallock λέει ότι τα νέα τσιπ είναι μια ευκαιρία που η εταιρεία πίστευε ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει παράλληλα με το λεπτό και ελαφρύ gaming. «Η ιστορία απόδοσης ανά watt που ακούτε από εμάς θα συνεχιστεί και στο μέλλον», λέει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS