ΑρχικήinetΟ πρώτος υπολογιστής Linux της Razer έφτασε, αλλά όχι για gaming

Ο πρώτος υπολογιστής Linux της Razer έφτασε, αλλά όχι για gaming

Έχει περάσει μια δεκαετία από τότε που η Razer κυκλοφόρησε τον πρώτο της φορητό υπολογιστή Blade με λειτουργικό σύστημα Windows. Τώρα μια εταιρεία που ονομάζεται Lambda, έχει χρησιμοποιήσει το Ubuntu σε μια ανεπτυγμένη έκδοση του περσινού Razer Blade 15 Advanced, με την πλήρη ευλογία της Razer, με στόχο τους ερευνητές μηχανικής εκμάθησης και τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε επίσης: Βρέθηκε σοβαρή ευπάθεια στο IPsec του Linux – και διορθώθηκε

Razer

Η Lambda, η οποία υπάρχει από το 2012, είναι ένας πάροχος υποδομής deep learning που χρησιμοποιείται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και το «97 τοις εκατό των κορυφαίων ερευνητικών πανεπιστημίων στις ΗΠΑ».

Ο υπολογιστής, ονομάζεται Razer x Lambda Tensorbook και έρχεται στην τιμή των 3.500 δολαρίων. Μοιάζει πολύ με μια προηγμένη έκδοση του φορητού υπολογιστή του περασμένου έτους στα περισσότερα σημαία. Διαθέτει CPU Intel Core i7 11ης γενιάς, γραφικά Nvidia RTX 3080 Max-Q και 64 GB μνήμης RAM κάτω από μία οθόνη 15,6 ιντσών 165 Hz 1440p. Το μηχάνημα τροφοδοτείται από μπαταρία 80 Wh μέσα σε ένα σασί 4,45 με ίδιο μέγεθος και σχήμα. Έχει επίσης την ίδια γρήγορη I/O, συμπεριλαμβανομένων δύο θυρών Thunderbolt 4, τριών θυρών USB 3.2 Gen 2 Type-A, συσκευή ανάγνωσης καρτών SD UHS-III και Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.2.

Αλλά το Tensorbook είναι ασημί αντί για μαύρο και έρχεται με προεγκατεστημένα «τα πιο πρόσφατα προγράμματα drive και εργαλεία μηχανικής εκμάθησης, συμπεριλαμβανομένων των PyTorch, Tensorflow, CUDA και cuDNN», τη δική του εγγύηση και εάν πληρώσετε 4.099 $ και άνω τη δική του ομάδα υποστήριξης premium. Η Lambda λέει ότι παρέχει ήδη υλικό σε χιλιάδες ερευνητικές ομάδες, μέσω GPU, διακομιστών και επιτραπέζιων σταθμών εργασίας.

Δείτε ακόμα: Hive ransomware: Αλλάζει τον κρυπτογραφητή Linux VMware ESXi σε Rust

Linux

Ενώ η Razer προσφέρει επί του παρόντος ταχύτερη CPU, GPU και οθόνες στη σημερινή σειρά Blade, δεν είναι απαραίτητα κακή συμφωνία αν σας αρέσει η σχεδίαση, λαμβάνοντας υπόψη πόσο ακριβοί μπορεί να είναι οι φορητοί υπολογιστές της Razer.

Ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι πιο ισχυροί φορητοί υπολογιστές, το Tensorbook ξεχωρίζει λόγω του πακέτου λογισμικού του και του Ubuntu Linux 20.04 LTS. Η Lambda είπε επίσης ότι το Tensorbook υποστηρίζει διπλή εκκίνηση των Windows.

H Lambda στοχεύει ξεκάθαρα σε υποψήφιους αγοραστές MacBook Pro και δεν φαίνεται μόνο λόγω των ασημί αποχρώσεων. Η κύρια σύγκριση υλικού που διαφημίζει η εταιρεία είναι η επιτάχυνση 4 φορές σε σχέση με το M1 Max της Apple σε ένα MacBook Pro 16 ιντσών όταν τρέχει το TensorFlow.

Δείτε επίσης: Συνεργασία Qualcomm και Razer: Έρχεται μια handheld-gaming κονσόλα;

Η Razer έχει διαφημίσει καλύτερη υποστήριξη Linux όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ο δημοφιλής ειδησεογραφικός ιστότοπος υπολογιστών Linux Phoronix έγραψε το 2019 ότι αυτά τα σχέδια είχαν φαινομενικά ναυαγήσει. Ίσως το πρόσφατα ανανεωμένο ενδιαφέρον για τα παιχνίδια Linux, που οδηγείται από το Steam Deck, να ωθήσει τη Razer να εξετάσει το Linux και για τα δικά της βασικά προϊόντα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS