ΑρχικήinetΔιευθυντής εταιρείας μάρκετινγκ αποκλείστηκε απ'τα καθήκοντά του επειδή πραγματοποίησε ενοχλητικές κλήσεις

Διευθυντής εταιρείας μάρκετινγκ αποκλείστηκε απ’τα καθήκοντά του επειδή πραγματοποίησε ενοχλητικές κλήσεις

Στον διευθυντή μιας εταιρείας μάρκετινγκ απαγορεύτηκε να ασκήσει το επάγγελμά του σε αυτή την θέση για έξι χρόνια, καθώς φέρεται να πραγματοποίησε δεκάδες χιλιάδες ενοχλητικές κλήσεις. O Elia Bols ήταν διευθυντής της εταιρείας μάρκετινγκ “AMS Marketing Limited” που ιδρύθηκε το 2016 και αποτέλεσε αντικείμενο πολλών καταγγελιών στο διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου εκείνου του έτους και Οκτωβρίου του 2017.

Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO), επέβαλε στον Bols πρόστιμο 100.000£ αφότου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, υπό την καθοδήγησή του, η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει πάνω από 75.000 ενοχλητικές κλήσεις. Ο διευθυντής της εταιρείας μάρκετινγκ θα έπρεπε πρώτα να είχε χρησιμοποιήσει τη λίστα Τηλεφωνικών Προτιμήσεων (TPS) ατόμων που επιλέγουν να μην λάβουν ανεπιθύμητη επαφή, δήλωσε το ICO.

ενοχλητικές κλήσεις

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εταιρεία εκκρεμεί και ο Bols ζει τώρα στην Αυστραλία. Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι η AMS Marketing παραβίασε τον Κανονισμό 21 των Κανονισμών Απορρήτου και Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (PECR). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τώρα να του απαγορεύεται στον Bols να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως διευθυντού ή να ασχοληθεί άμεσα ή έμμεσα με τη λειτουργία ή την προώθηση μιας εταιρείας.

Ο Andy Curry, επικεφαλής ερευνών του ICO, ανέφερε σχετικά με την εν λόγω υπόθεση τα ακόλουθα: «Η δουλειά μας με την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας σημείωσε τον επιτυχή αποκλεισμό 17 διευθυντών που έχουν κλείσει την επιχείρησή τους προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν πρόστιμο για παράνομη δραστηριότητα μάρκετινγκ. Οι ενοχλητικές κλήσεις, τα email και τα κείμενα μπορεί να είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και συχνά προκαλούν στους ανθρώπους πραγματική δυσφορία. Αφαιρώντας τους αδίστακτους σκηνοθέτες από τη δράση, μπορούμε να βοηθήσουμε στην προστασία του κοινού και του απορρήτου του.»

Διευθυντής εταιρείας μάρκετινγκ αποκλείστηκε απ'τα καθήκοντά του επειδή πραγματοποίησε ενοχλητικές κλήσεις

Επίσης, ένα αίτημα FOI που τέθηκε τον προηγούμενο μήνα αποκάλυψε ότι 6,6 εκατομμύρια λίρες, ή πάνω από το 39% των συνολικών προστίμων, εξακολουθούν να εκκρεμούν. Μέχρι στιγμής, έχει καταβληθεί μόνο το 13% των προστίμων που επιβλήθηκαν για ενοχλητικές κλήσεις, έναντι του 54% των κυρώσεων που επιβλήθηκαν για παραβιάσεις δεδομένων.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS