ΑρχικήbusinessMeta: "Παγώνει" νέες προσλήψεις- Κατηγορεί iOS και πόλεμο για χαμηλή αύξηση εσόδων

Meta: “Παγώνει” νέες προσλήψεις- Κατηγορεί iOS και πόλεμο για χαμηλή αύξηση εσόδων

Η Meta παγώνει νέες προσλήψεις και κατηγορεί το App Tracking Transparency του iOS και τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας για τη χαμηλή αύξηση εσόδων.

Meta προσλήψεις

Η Meta, η γνωστή τεχνολογική εταιρεία που ήταν προηγουμένως γνωστή ως Facebook Inc., φαίνεται να είπε στο προσωπικό ότι θα παγώσει τις νέες προσλήψεις καθώς τα έσοδά της αυξήθηκαν λιγότερο από ό,τι είχε προβλεφθεί. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η χαμηλή αύξηση εσόδων οφείλεται εν μέρει στις αλλαγές απορρήτου που εισήγαγε η Apple στο iOS 14. Φυσικά αναφέρεται στο App Tracking Transparency (ATT) feature που έγινε διαθέσιμο στο iOS 14.5.

Δείτε επίσης: Η Meta δεν θα επιτρέπει πλέον την κοινή χρήση διευθύνσεων ιδιωτικών κατοικιών

Η Apple εισήγαγε αυτό το χαρακτηριστικό για να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να αρνηθούν την παρακολούθηση της δραστηριότητάς τους από διαφημιστές, μέσω των εφαρμογών. Το Facebook είχε ασκήσει αυστηρή κριτική στην Apple για την προσθήκη αυτής της δυνατότητας. Ο Mark Zuckerberg ήταν από τους πρώτους που εναντιώθηκαν στο App Tracking Transparency feature της Apple, υποστηρίζοντας ότι θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τις τεχνολογικές και διαφημιστικές εταιρείες και θα καταστρέψει τις μικρές επιχειρήσεις.

Λίγο αργότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta ισχυρίστηκε ότι οι νέες ρυθμίσεις απορρήτου της Apple θα μπορούσαν τελικά να είναι καλές για το Facebook. Τον Απρίλιο του 2021, το Facebook προειδοποίησε τους επενδυτές ότι το feature της Apple επηρέαζε τα έσοδα της εταιρείας.

Τώρα, σύμφωνα με το Business Insider, η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, προσπαθεί να μειώσει το κόστος και έχει πει στο προσωπικό ότι παγώνει τις νέες προσλήψεις.

Δείτε επίσης: Η Meta θέλει να δημιουργήσει τα “Zuck Bucks”

Ενώ είμαστε αισιόδοξοι για τις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε εστιασμένες, ισορροπημένες επενδύσεις για να υποστηρίξουμε τις πιο στρατηγικές προτεραιότητές μας“, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Meta, David Wehner, σε ένα email που στάλθηκε στο προσωπικό. “Αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα, συμπεριλαμβανομένης της βραδύτερης αύξησης των εσόδων“.

Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στο iOS, των επιχειρηματικών προκλήσεων που προέκυψαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και του γενικού μακροοικονομικού περιβάλλοντος“, συνέχισε ο Wehner.

App Tracking Transparency

Ο Wehner είπε ότι η ύφεση μετά την πανδημία έχει επηρεάσει και το Facebook/Meta όπως και όλες τις επιχειρήσεις, και γι’ αυτό το λόγο η εταιρεία πρέπει να “λάβει ορισμένες σκληρές αποφάσεις” σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα σχέδιά της. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται οποιαδήποτε πρόσληψη, αλλά η Meta θα “χρειαστεί να σταματήσει” τις προσλήψεις σε ορισμένες κατηγορίες μηχανικών.

Δείτε επίσης: Facebook Messenger: Πώς να βρείτε αρχειοθετημένα μηνύματα;

Επίσης, στα πλαίσια αυτού του “παγώματος”, η εταιρεία “ακυρώνει τις μελλοντικές προγραμματισμένες συνεντεύξεις” για ορισμένους υποψηφίους. Οι υπάρχοντες υπάλληλοι ενδέχεται επίσης να μετακινηθούν σε διαφορετικούς τομείς, καθώς η Meta θα “ελέγχει πλέον την κατανομή του προσωπικού για να βεβαιωθεί ότι είναι ευθυγραμμισμένη με τις κορυφαίες προτεραιότητες της εταιρείας“.

Πηγή: appleinsider.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS