ΑρχικήinetiOS 16: Έρχονται βελτιώσεις σε notifications και health-tracking features

iOS 16: Έρχονται βελτιώσεις σε notifications και health-tracking features

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το iOS 16 της Apple, το οποίο είναι γνωστό με την κωδική ονομασία “Sydney“, θα περιλαμβάνει “σημαντικές” βελτιώσεις στα notifications και νέες δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας (health-tracking). Ωστόσο, δεν θα φέρει σημαντικό επανασχεδιασμό του iOS. Το νέο λειτουργικό σύστημα της Apple λέγεται ότι θα παρουσιαστεί στο φετινό WWDC που θα πραγματοποιηθεί 6-10 Ιουνίου. Το 33ο συνέδριο προγραμματιστών θα γίνει διαδικτυακά και αναμένεται ότι η Apple θα δώσει μια εικόνα του iOS 16, του iPadOS 16, του watchOS 9, του tvOS 16 αλλά και της επόμενης έκδοσης macOS.

iOS 16 Apple

Όσον αφορά στο iOS 16, ο Gurman γράφει στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο Power On, ότι δεν περιμένει έναν σημαντικό επανασχεδιασμό του λειτουργικού συστήματος, αλλά ότι οι αλλαγές θα σχετίζονται με βελτιώσεις στα notifications και στα features που σχετίζονται με το health-tracking,

Δεν περιμένω σημαντικό επανασχεδιασμό στο interface του iOS, παρόλο που δεν έχει αλλάξει πολύ από το iOS 7, εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Αλλά μπορεί να υπάρχει ένα νέο multitasking interface στο iPadOS“.

Δείτε επίσης: iΟS 15.4.1 update: Διορθώνει το πρόβλημα της μπαταρίας του iPhone

Όπως είπαμε και παραπάνω, το iOS 16, μαζί με τα iPadOS 16, watchOS 9, tvOS 16 αλλά και macOS 13, θα παρουσιαστούν στο WWDC.

 Ο Gurman είπε ότι το watchOS 9 μπορεί να διαθέτει “σημαντικές αναβαθμίσεις στην παρακολούθηση δραστηριότητας και υγείας”. Σχετικά με το macOS 13, δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλές λεπτομέρειες. Το macOS Big Sur παρουσίασε έναν σημαντικό επανασχεδιασμό και ακολούθησε μια λιγότερο σημαντική ενημέρωση με το macOS Monterey.

Τέλος, σύμφωνα με τον Gurman, η Apple εργάζεται σε αρκετούς νέους Mac, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου επανασχεδιασμένου MacBook Air, ενός ανανεωμένου MacBook Pro 13 ιντσών, ενός ενημερωμένου iMac 24 ιντσών και ενός νέου Mac mini.

Δείτε επίσης: Apple iWork 12.0: Νέες δυνατότητες σε Pages, Numbers και Keynote

iOS 16

Το iOS 16 θα είναι η επόμενη μεγάλη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος για iPhone. Η Apple συνήθως ανακοινώνει το επόμενο iOS στο ετήσιο συνέδριο WWDC και λίγο αργότερα δημοσιεύει μια δημόσια beta έκδοση. Φυσικά, περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε στο WWDC.

Δείτε επίσης: Apple update: Διόρθωση zero-day bugs που επηρεάζουν iPhone, Mac

Πάντως είναι πιθανό να δούμε το iOS 16 να κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο, καθώς οι νέες εκδόσεις iOS συνήθως φτάνουν ταυτόχρονα με τα νέα iPhone. Πέρυσι, για παράδειγμα, η Apple κυκλοφόρησε το iOS 15 στις 20 Σεπτεμβρίου, περίπου μία εβδομάδα μετά την εκδήλωση του iPhone 13. Εάν το iPhone 14 event της Apple πραγματοποιηθεί αυτόν τον Σεπτέμβριο, μπορεί να δούμε σύντομα και το iOS 16.

Πηγή: macrumors

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS