ΑρχικήinetΗ Meta θέλει να δημιουργήσει τα "Zuck Bucks"

Η Meta θέλει να δημιουργήσει τα “Zuck Bucks”

Η Meta μπορεί να έχει παραιτηθεί από το κρυπτονόμισμα Diem, αλλά εξακολουθεί να εξερευνά τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, σύμφωνα με μια νέα αναφορά των Financial Times. Η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram φέρεται να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το δικό της νόμισμα που θα ονομάζεται «Zuck Bucks».

Δείτε επίσης: Apple και Meta μοιράστηκαν δεδομένα με hackers που προσποιούνταν ότι ήταν ερευνητές

Zuck Bucks

Το Zuck Bucks, που φαινομενικά πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Mark Zuckerberg, είναι «απίθανο» να είναι κρυπτονόμισμα. «Αντίθετα, η Meta κλίνει προς την εισαγωγή διακριτικών εντός εφαρμογής που θα ελέγχονται κεντρικά από την εταιρεία, παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές παιχνιδιών όπως το νόμισμα Robux στο δημοφιλές παιδικό παιχνίδι Roblox», σύμφωνα με τους FT. Η Roblox έχει δημιουργήσει μια τεράστια επιχείρηση πουλώντας Robux και η Meta θα μπορούσε να προσπαθήσει να μιμηθεί μέρος αυτής της επιτυχίας στις δικές της πλατφόρμες.

Η Meta δεν έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως από τα προϊόντα blockchain, καθώς η εταιρεία εξετάζει επίσης την ανάρτηση και την κοινή χρήση NFT στο Facebook. Η FT λέει ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για να κάνει ακριβώς αυτό στα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με ένα σημείωμα, και αμέσως μετά, η Meta θα δοκιμάσει να επιτρέψει τη «συμμετοχή ομάδων στο Facebook με βάση την ιδιοκτησία NFT». Οι FT είχαν αναφέρει προηγουμένως ορισμένα από τα σχέδια NFT της Meta για το Facebook και το Instagram τον Ιανουάριο και ο Zuckerberg ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι τα NFT θα έρθουν στο Instagram.

Δείτε ακόμα: Τι είναι το metaverse; [Ανάλυση για αρχάριους]
Meta

Επιπλέον, η Meta διερευνά «social tokens» ή «reputation tokens», τα οποία «θα μπορούσαν να εκδοθούν ως ανταμοιβές για σημαντικές συνεισφορές σε ομάδες Facebook, για παράδειγμα», αναφέρει η FT. Η εταιρεία προφανώς εξετάζει επίσης παραδοσιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες όπως δάνεια μικρών επιχειρήσεων.

«Δεν έχουμε ενημερώσεις για να μοιραστούμε σήμερα», δήλωσε η εκπρόσωπος του Meta, Lauren Dickson. «Σκεφτόμαστε συνεχώς νέες καινοτομίες προϊόντων για ανθρώπους, επιχειρήσεις και δημιουργούς. Ως εταιρεία, επικεντρωνόμαστε στη δημιουργία του metaverse και αυτό περιλαμβάνει το πώς μπορεί να μοιάζουν οι πληρωμές και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες».

Δείτε επίσης: Οι social engineering επιθέσεις θα κυριαρχήσουν σε web3 και metaverse

Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα Zuck Bucks ή άλλα φημολογούμενα έργα και αν μπορούν να βοηθήσουν τη Meta να ξεπεράσει μερικά από τα πρόσφατα προβλήματά της. Αλλά ένα άτομο υψηλού προφίλ φαίνεται να είναι μεγάλος θαυμαστής των σχεδίων του Facebook: ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS