ΑρχικήHow ToΠώς να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας στο Android;

Πώς να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας στο Android;

Το Android είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα για mobile συσκευές. Ωστόσο, πολλοί χρήστες ανησυχούν για την ασφάλεια και το το απόρρητό τους. Για παράδειγμα, πολλοί χρήστες Android ανησυχούν για την παρακολούθηση τοποθεσίας τους. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία χρηστών, μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα για να ενισχύσετε λίγο το απόρρητό σας. Το Android καθιστά εύκολη την απενεργοποίηση του GPS και άλλων υπηρεσιών τοποθεσίας. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το κάνετε.

Δείτε επίσης: Πώς να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με το Facebook Messenger

παρακολούθηση τοποθεσίας Android
Πώς να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας στο Android;

Υπάρχουν δύο μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση των συσκευών σας στην τοποθεσία σας.

Δείτε επίσης: iPhone: Πώς να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας;

Απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας στο Android

Η πιο γρήγορη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε τα Quick Settings, σύροντας την οθόνη σας από πάνω προς τα κάτω, ώστε να εμφανιστεί το πλαίσιο που εμφανίζει τις ειδοποιήσεις σας και τα εικονίδια για τη γρήγορη ρύθμιση κάποιων πραγμάτων στο τηλέφωνο.

Η επιλογή “Location” μπορεί να βρίσκεται ήδη στον πίνακα “Quick Settings”. Αν υπάρχει, πατήστε το για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στην τοποθεσία.

Η δεύτερη μέθοδος περιλαμβάνει το άνοιγμα των Ρυθμίσεων.

Αφού μπείτε στις Ρυθμίσεις, πηγαίνετε προς τα κάτω και βρείτε την επιλογή που σχετίζεται με το “Location” (ανάλογα με το τηλέφωνο, μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφορές).

Απενεργοποιήστε το “Use Location” στο επάνω μέρος της οθόνης.

Δείτε επίσης: Android: Πώς να δείτε ποια apps έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας

Αυτή ήταν η διαδικασία. Μπορείτε να επιστρέψετε στις ρυθμίσεις τοποθεσίας για να ενεργοποιήσετε ξανά τη δυνατότητα παρακολούθησης. Η απενεργοποίηση αυτής της επιλογής θα αποτρέψει τις εφαρμογές από το να βλέπουν την τοποθεσία σας. Φυσικά, πρέπει να έχετε στο νου σας ότι δεν θα είστε εντελώς αόρατοι, καθώς το WiFi και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της τοποθεσίας σας στο Android.

Πηγή: How-to-geek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS