ΑρχικήHow ToiPhone: Πώς να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας;

iPhone: Πώς να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας;

Εάν έχετε ενεργοποιήσει τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας στο iPhone σας, οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες συστήματος, που εγκρίνετε, μπορούν να ελέγχουν την τοποθεσία σας και να αποκτούν πρόσβαση σε τέτοιου είδους δεδομένα. Αν αυτό σας ενοχλεί, μπορείτε πολύ εύκολα να απενεργοποιήσετε τις μεθόδους εντοπισμού τοποθεσίας.

Δείτε επίσης: 6 τρόποι που η τοποθεσία σας είναι ανιχνεύσιμη μέσω του iPhone σας!

iPhone

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας στο iPhone:

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις, πατώντας το γκρι γρανάζι στην αρχική οθόνη.
  • Έπειτα, επιλέξτε “Απόρρητο“.
  • Στο “Απόρρητο”, βρείτε και πατήστε “Υπηρεσίες τοποθεσίας“.
  • Μόλις βρεθείτε στην ενότητα αυτή, πατήστε τον “διακόπτη” δίπλα στο “Υπηρεσίες τοποθεσίας” για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.
  • Μόλις το κάνετε, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με μια ειδοποίηση, η οποία θα σας υπενθυμίσει ότι οι Υπηρεσίες τοποθεσίας μπορούν να ενεργοποιηθούν απομακρυσμένα εάν το iPhone σας έχει τεθεί σε Lost Mode (χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Find My iPhone).
  • Πατήστε “Απενεργοποίηση“.
Υπηρεσίες Τοποθεσίας

Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε κάποια στιγμή τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας, μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτή την ενότητα των Ρυθμίσεων και να πατήσετε το διακόπτη για να γίνει ενεργοποίηση.

Μετά την απενεργοποίηση, οι εφαρμογές του iPhone δεν θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν την τοποθεσία σας. Εάν θέλετε να ρυθμίσετε ποιες εφαρμογές μπορούν και ποιες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας, χωρίς να απενεργοποιήσετε εντελώς τις Υπηρεσίες τοποθεσίας, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε την καταχώριση κάθε εφαρμογής στις Ρυθμίσεις των “Υπηρεσιών τοποθεσίας” και να τις ρυθμίσετε εκεί.

Δείτε επίσης: Android: Πώς να δείτε ποια apps έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας

Ωστόσο, ανάλογα με τις ρυθμίσεις της υπηρεσίας Find My iPhone, η Apple μπορεί να βλέπει πού βρίσκεστε, ακόμα και αν δεν κοινοποιεί αυτά τα δεδομένα σε άλλες εταιρείες. Επίσης, ο carrier σας μπορεί να παρακολουθεί πού είστε και μπορεί να υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορεί να προσδιοριστεί η τοποθεσία σας.

Δείτε επίσης: iPhone: Πώς να κρύψετε το μοναδικό όνομα της συσκευής σας από apps

Στην πραγματικότητα, η πλήρης απόκρυψη της τοποθεσίας δεν είναι δυνατή, όταν χρησιμοποιείτε κινητό τηλέφωνο. Παρόλα αυτά, η απενεργοποίηση των Υπηρεσιών τοποθεσίας βοηθά ώστε να μην βλέπουν την τοποθεσία σας διάφορα apps του iPhone.

Πηγή: How -to geek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS