ΑρχικήinetApple, Google και Microsoft συνεργάζονται για logins χωρίς κωδικό πρόσβασης

Apple, Google και Microsoft συνεργάζονται για logins χωρίς κωδικό πρόσβασης

Σε μια σπάνια επίδειξη συμμαχίας, η Apple, η Google και η Microsoft ένωσαν τις δυνάμεις τους για να επεκτείνουν την υποστήριξη για logins χωρίς κωδικό πρόσβασης σε κινητά, desktop και browsers.

Apple Google Microsoft

Δείτε επίσης: Apple: Πως χρησιμοποιείτε το iPhone σας και πότε πρέπει να μιλήσετε με έναν γιατρό

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι αδιαμφισβήτητα επισφαλή, με αδύναμα και εύκολα μαντέψιμα credentials να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% όλων των παραβιάσεων δεδομένων, σύμφωνα με την ετήσια αναφορά παραβίασης δεδομένων της Verizon. Ενώ οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης και οι τεχνολογίες πολλαπλών παραγόντων προσφέρουν σταδιακές βελτιώσεις, η Apple, η Google και η Microsoft συνεργάζονται για να δημιουργήσουν τεχνολογία σύνδεσης που είναι πιο βολική και πιο ασφαλής.

Οι τεχνολογικοί γίγαντες ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι επεκτείνουν την υποστήριξη για ένα πρότυπο σύνδεσης χωρίς κωδικό πρόσβασης από την FIDO Alliance και το World Wide Web Consortium, πράγμα που σημαίνει ότι σύντομα θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας για να συνδεθείτε σε μια εφαρμογή ή site σε μια κοντινή συσκευή, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα ή το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Θα χρησιμοποιήσετε την ίδια ενέργεια που κάνετε πολλές φορές κάθε μέρα για να ξεκλειδώσετε το smartphone σας, δηλαδή επαλήθευση του δακτυλικού σας αποτυπώματος, σάρωση προσώπου ή PIN συσκευής.

Οι χρήστες θα έχουν και τη δυνατότητα αυτόματης πρόσβασης στα sign-in credentials FiDO ή στα «κλειδιά πρόσβασης» σε πολλές συσκευές — συμπεριλαμβανομένων των νέων — χωρίς να χρειάζεται να εγγράψουν ξανά κάθε λογαριασμό.

Δείτε επίσης: Η Apple προσθέτει τα iPad Air 2 & iPad Mini 2 στη λίστα των Vintage προϊόντων

Ενώ οι τρεις εταιρείες υποστηρίζουν εδώ και καιρό το πρότυπο σύνδεσης χωρίς κωδικό πρόσβασης που δημιουργήθηκε από το FIDO Alliance, οι χρήστες εξακολουθούν να αναγκάζονται να συνδεθούν σε κάθε ιστότοπο ή εφαρμογή με κάθε συσκευή προτού μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα χωρίς κωδικό πρόσβασης. Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, οι τρεις τεχνολογικοί γίγαντες θα εφαρμόσουν πρότυπα σύνδεσης FIDO χωρίς κωδικό πρόσβασης σε macOS και Safari, Android και Chrome, και Windows και Edge. Αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα, οι χρήστες θα μπορούν να συνδεθούν σε ένα πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome που εκτελείται σε Microsoft Windows, χρησιμοποιώντας έναν κωδικό πρόσβασης σε μια συσκευή Apple.

Αυτό θα δυσκολέψει τους χάκερ από το να παραβιάσουν τα στοιχεία σύνδεσης από απόσταση, καθώς η σύνδεση θα απαιτεί πρόσβαση σε μια φυσική συσκευή.

Η Jen Easterly, διευθύντρια της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ (CISA), εγκωμίασε την νέα συλλογική δέσμευση αποκαλώντας την «τον τύπο της προοδευτικής σκέψης που θα κρατήσει τελικά τον αμερικανικό λαό πιο ασφαλή στο διαδίκτυο».

Δείτε επίσης: Οι υπάλληλοι της Apple επικρίνουν την νέα πολιτική εργασίας από το σπίτι

Σας έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι οι ειδικοί και οι εταιρείες ψάχνουν έναν τρόπο να αποδεσμευτούν από την χρήση των κωδικών πρόσβασης θέλοντας να βελτιώσουν την ασφάλεια των χρηστών και ίσως αυτή τη φορά να βρισκόμαστε πιο κοντά στο στόχο.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS