ΑρχικήUpdatesMicrosoft Edge: Το Drop feature θα επιτρέπει κοινή χρήση αρχείων μεταξύ συσκευών

Microsoft Edge: Το Drop feature θα επιτρέπει κοινή χρήση αρχείων μεταξύ συσκευών

Η Microsoft εργάζεται πάνω σε μια νέα δυνατότητα για τον Edge browser. Η νέα δυνατότητα ονομάζεται “Drop” και διευκολύνει την αποθήκευση και κοινή χρήση αρχείων και σημειώσεων σε συσκευές στις οποίες είναι εγκαταστημένος ο Microsoft Edge browser. Όπως ανέφερε πρώτο το Neowin, το νέο χαρακτηριστικό φαίνεται να υπάρχει σε μια πλαϊνή γραμμή, όπως τα Collections, History, Math Solver (όταν χρησιμοποιείται στην έκδοση για υπολογιστές) και μοιάζει με μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, αν και στην πραγματικότητα μπορείτε να στέλνετε μηνύματα μόνο στον εαυτό σας.

Δείτε επίσης: Microsoft Edge: Διευκολύνει την εναλλαγή μεταξύ προφίλ εργασίας και προσωπικού

Microsoft Edge Drop

Η ιδέα πίσω από το Drop είναι να παρέχει στους χρήστες έναν χώρο μεταξύ πλατφορμών για την αποθήκευση διαφόρων περιεχομένων. Μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε οποιοδήποτε αρχείο ή να δημιουργήσετε μια σημείωση πληκτρολογώντας το κείμενο σε ένα πλαίσιο μηνύματος. Μόλις συγχρονιστούν, τα στοιχεία που βρίσκονται στο Drop γίνονται διαθέσιμα στο Microsoft Edge σε άλλους υπολογιστές και κινητές συσκευές σας.

Με βάση αυτό που δείχνουν τα screenshots που έχουν κυκλοφορήσει, μπορείτε να στείλετε σχεδόν οτιδήποτε μέσω του Drop, είτε πρόκειται για κείμενο είτε για συνημμένο αρχείο. Φαίνεται ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως αποθηκευτικό χώρο στο cloud, και στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι απλώς αποθήκευση cloud. Σε ένα από τα screenshots, φαίνεται ότι το Microsoft Edge δείχνει πόσος χώρος χρησιμοποιείται στο OneDrive account του χρήστη, κάτι που δείχνει ότι τα αρχεία αποστέλλονται μέσω Drop στο OneDrive και υπολογίζονται στο storage plan του χρήστη.

Δείτε επίσης: Microsoft Edge: Ανακοινώθηκαν καινούργιες βελτιώσεις – Τι αλλάζει;

Microsoft Edge κοινή χρήση αρχείων
Microsoft Edge: Το Drop feature θα επιτρέπει κοινή χρήση αρχείων μεταξύ συσκευών

Το Drop είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στους Microsoft Edge Insiders που εκτελούν την πιο πρόσφατη έκδοση που είναι διαθέσιμη στο Canary channel. Επίσης, φαίνεται να αποτελεί μέρος ενός controlled feature rollout, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα κι αν βρίσκεται κάποιος στο Canary channel, ενδέχεται να μην βλέπει ακόμα τη λειτουργία.

Η Microsoft δουλεύει συνεχώς για να φέρει νέες δυνατότητες στον Edge browser. Πιο πρόσφατα, η εταιρεία συνεργάστηκε με τη CloudFlare για να προσφέρει το Secure Network Mode, μια ενσωματωμένη υπηρεσία VPN που κρυπτογραφεί τα δεδομένα των χρηστών κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο. Επιπλέον, πριν μερικές ημέρες η Microsoft ανακοίνωσε ότι βελτιώνει την εμπειρία PWA στο Edge, ώστε οι εφαρμογές ιστού να μοιάζουν περισσότερο σαν native apps.

Δείτε επίσης: Windows 11: Η νέα αναζήτηση desktop λειτουργεί μόνο με Edge

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τη νέα λειτουργία Drop, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης Canary του Microsoft Edge και να δείτε αν είστε ένας από τους λίγους τυχερούς που βλέπουν τη δυνατότητα. Εάν η δυνατότητα είναι διαθέσιμη, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κουμπί Drop πηγαίνοντας στο μενού με τις τρεις κουκκίδες και, στη συνέχεια, επιλέγοντας Settings -> Appearance. Η επιλογή βρίσκεται κάτω από το κουμπί Citations.

Πηγή: www.xda-developers.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS