ΑρχικήinetΗ τιμή του bitcoin αυξήθηκε και πάλι μετά από σχόλιο του Elon...

Η τιμή του bitcoin αυξήθηκε και πάλι μετά από σχόλιο του Elon Musk

Άνοδο της τάξης του 4% σημείωσε τη Δευτέρα το απόγευμα το bitcoin, μετά από ένα σχόλιο του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Elon Musk.

Δείτε επίσης: Παρά την πτώση της τιμής του η Tesla δε θα πουλήσει το bitcoin της

elon musk bitcoin

Όπως έγραψε στο Twitter έκανε ενεργές συζητήσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα του ψηφιακού νομίσματος.

Το Bitcοin διαπραγματεύτηκε περίπου στα 38.074 $, σύμφωνα με τον Coindesk, όταν στις 3:42 μ.μ. ο Musk δημοσίευσε στο Twitter: «Μίλησα με τους ανθρακωρύχους Bitcoin στη Βόρεια Αμερική. Δεσμεύτηκαν να δημοσιεύσουν την τρέχουσα και προγραμματισμένη ανανεώσιμη χρήση και να ζητήσουν από τους ανθρακωρύχους παγκοσμίως να την υιοθετήσουν. Δυνητικά ελπιδοφόρο.»

Μέσα σε λίγα λεπτά, η τιμή είχε φτάσει τα 39.500 $. Συνολικά, το ψηφιακό νόμισμα αυξήθηκε περισσότερο από 17% τις τελευταίες 24 ώρες.

Δείτε ακόμα: Η εξόρυξη Bitcoin χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια από το τραπεζικό σύστημα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microstrategy, Michael Saylor, είδε το tweet του Musk, λέγοντας ότι φιλοξένησε μια συνάντηση μεταξύ του CEO της Tesla και ορισμένων ανθρακωρύχων bitcoin που οδήγησαν στη δημιουργία του Συμβουλίου Mining Bitcoin, το οποίο θα προωθήσει τη βιωσιμότητα.

elon musk bitcoin

Ο Musk υπήρξε μεγάλος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του bitcοin, βοηθώντας τις τιμές τους να αυξηθούν αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο. Τα tweets και τα σχόλιά του σχετικά με τα κρυπτονομίσματα συχνά στέλνουν τις τιμές στα ύψη ή στα βάθη.

Δείτε επίσης: Η Tesla (TSLA) αρχίζει να δέχεται πληρωμές σε Bitcoin

Σε μια κατάθεση SEC τον Φεβρουάριο, η Tesla αποκάλυψε ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα το δεχόταν ως μέθοδο πληρωμής. Αργότερα, η εταιρεία δήλωσε ότι σημείωσε καθαρό κέρδος 101 εκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις bitcoin κατά τη διάρκεια του τριμήνου, συμβάλλοντας στην αύξηση των καθαρών κερδών της σε ποσό ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο.

Ωστόσο, η σχέση της εταιρείας με το ψηφιακό νόμισμα άλλαξε στις αρχές του μήνα. Στις 12 Μαΐου ο Elon Musk έγραψε στο Twitter ότι η εταιρεία “ανέστειλε τις αγορές οχημάτων” με τη χρήση bitcoin, λόγω ανησυχίας για την “ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων” για την εξόρυξη bitcoin.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS