ΑρχικήsecurityΡεκόρ παραβιάσεων και hacks σε αμερικανικά σχολεία κατά το 2020

Ρεκόρ παραβιάσεων και hacks σε αμερικανικά σχολεία κατά το 2020

Μια νέα ανάλυση σχετικά με την κατάσταση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε σχολεία K-12 στις ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά όσον αφορά στον αριθμό παραβιάσεων και hacks.

hacks
Ρεκόρ παραβιάσεων και hacks σε αμερικανικά σχολεία κατά το 2020

Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια του “K-12 Cybersecurity Leadership Symposium“, παρουσιάστηκε μια ερευνητική έκθεση με τίτλο “The State of K-12 Cybersecurity: 2020 Year in Review“. Η έρευνα ήταν έργο του K12 Security Information Exchange (με επικεφαλής τον Doug Levin) και του K-12 Cybersecurity Resource Center.

Η έκθεση επικεντρώνεται στην υποδομή που υποστηρίζει την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον περασμένο χρόνο, μαθητές και καθηγητές σε όλο τον κόσμο ήρθαν αντιμέτωποι με μια σημαντική αλλαγή, η οποία έγινε ξαφνικά. Η αλλαγή αυτή σχετίζεται φυσικά, με την απομάκρυνση από τα σχολεία και τις τάξεις και τη μετάβαση στην τηλεκπαίδευση. Στις περισσότερες περιοχές, τα μαθήματα εξακολουθούν να γίνονται διαδικτυακά και παρόλο που το IT προσωπικό κάνει ότι μπορεί για να ανταποκριθεί στις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις, η έκθεση αναφέρει ότι “η ανταπόκριση των σχολικών κοινοτήτων στην πανδημία COVID-19 δείχνει σημαντικά κενά και κρίσιμες αποτυχίες στην ανθεκτικότητα και την ασφάλεια του K-12 εκπαιδευτικού τεχνολογικού οικοσυστήματος“.

σχολεία
Ρεκόρ παραβιάσεων και hacks σε αμερικανικά σχολεία κατά το 2020

Σύμφωνα με την έκθεση, το 2020 σημειώθηκε αριθμός ρεκόρ παραβιάσεων και hacking περιστατικών. Μάλιστα, πολλά από αυτά τα περιστατικά, ήταν σημαντικά και οδήγησαν σε διακοπή των διαδικτυακών μαθημάτων, παραβίαση και κλοπή δεδομένων μαθητών κ.ά.

Δείτε επίσης: Microsoft: «Αυξήθηκαν σημαντικά οι BEC επιθέσεις με στόχο τα σχολεία»!

Ο χάρτης “K-12 Cyber Incident Map δείχνει 408 hacking περιστατικά που έλαβαν χώρα και αποκαλύφθηκαν το 2020 και αφορούσαν σχολεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται παραβιάσεις δεδομένων μαθητών και προσωπικού, ransomware επιθέσεις, phishing και social engineering, denial-of-service (DoS) επιθέσεις και πολλά άλλα.

Ρεκόρ παραβιάσεων και hacks σε αμερικανικά σχολεία κατά το 2020

Το πιο συνηθισμένο hack περιλαμβάνει παραβίαση δεδομένων, μετά από DoS ή ransomware επίθεση.

Δείτε επίσης: Ransomware επίθεση “κόστισε” 300.000 $ σε σχολεία του Μισισιπή!

Άλλα περιστατικά περιλαμβάνουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμό email, παρεμβάσεις σε διαδικτυακά μαθήματα (γνωστές και ως Zoombombing) και website defacement.

Τα hacks αυξήθηκαν περισσότερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου. Η έρευνα αναφέρει ότι οι αυξημένες επιθέσεις σε K-12 σχολεία οφείλονται στο ότι οι καθηγητές και το υπόλοιπο προσωπικό (αλλά και οι μαθητές) βασίζονται σχεδόν ολοκληρωτικά στο Internet, επομένως έχουν αυξηθεί οι πιθανοί στόχοι.

Δείτε επίσης: Συνελήφθη 13χρονος για hacking επιθέσεις σε σχολεία των ΗΠΑ!

Οι σχολικές κοινότητες πρέπει να επανεξετάσουν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για τη συνέχιση των λειτουργιών κατά τη διάρκεια τέτοιων καταστάσεων, με έμφαση στα συστήματα πληροφορικής που χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία και τη μάθηση“, σημειώνει η έκθεση. “Αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εάν μια άλλη παγκόσμια πανδημία θα κλείσει ξανά τα σχολεία, πρέπει να πάρουμε μάθημα από αυτήν την εμπειρία, για να διασφαλιστεί ότι εάν ένα τέτοιο γεγονός (ή κάτι παρόμοιο) εμφανιστεί ξανά στο μέλλον, τα σχολεία θα είναι καλύτερα προετοιμασμένα“.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS