ΑρχικήinetApple CarKey: Ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου για Hyundai και BYD μοντέλα;

Apple CarKey: Ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου για Hyundai και BYD μοντέλα;

Apple CarKey Hyundai BYD

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που η Apple παρουσίασε επίσημα το digital car key feature, γνωστό και ως CarKey. Με αυτό, μερικοί κάτοχοι iPhone και Apple Watch μπορούν να αποθηκεύσουν το κλειδί του αυτοκινήτου τους ψηφιακά στην εφαρμογή Wallet. Η Apple ετοιμάζεται τώρα να προσφέρει την υποστήριξη για ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου (CarKey feature) στη Hyundai και την BYD. Η νέα δυνατότητα θα επιτρέπει στους κατόχους ορισμένων μοντέλων να κλειδώνουν, να ξεκλειδώνουν και να εκκινούν τα αυτοκίνητά τους χρησιμοποιώντας ένα pass που είναι αποθηκευμένο στην εφαρμογή Wallet στο iPhone ή το Apple Watch.

Δείτε επίσης: Hyundai: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων για νέα εργοστάσια EV και ανάπτυξη τεχνολογιών στις ΗΠΑ

Η BMW ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που κυκλοφόρησε ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου στο Wallet το 2020. Το Μάρτιο, η Apple άρχισε να καταχωρεί αρκετά μοντέλα Genesis και Kia στη λίστα των οχημάτων που θα υπoστηρίζουν τα ψηφιακά κλειδιά. Τις τελευταίες μέρες, η εταιρεία έχει προσθέσει καταχωρήσεις τόσο για Hyundai όσο και για BYD οχήματα στο configuration file Apple Pay. Μια παρόμοια αλλαγή τον περασμένο Σεπτέμβριο αποκάλυψε την επικείμενη προσθήκη υποστήριξης για τα οχήματα Genesis.

Δείτε επίσης: Aptera: 22.000 κρατήσεις για το “ηλιακό ηλεκτρικό όχημα” με αυτονομία 1.000 μιλίων

Apple Hyundai ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου
Apple CarKey: Ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου για Hyundai και BYD μοντέλα;

Η συμπερίληψη της Hyundai στη λίστα των brands που υποστηρίζουν ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου στο iOS δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη, δεδομένου ότι η Genesis και η Kia ήταν από τις πρώτες που τα υιοθέτησαν. Η Genesis Motors ανήκει στη Hyundai, ενώ η Hyundai είναι επίσης ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Kia και οι δύο εταιρείες συνδέονται στενά. Ήδη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι ορισμένα μοντέλα Hyundai και Genesis θα μπορούσαν να υποστηρίξουν αυτή τη λειτουργία “μέχρι το καλοκαίρι”.

Όσον αφορά στην BYD, είναι ένα κινεζικό brand που προσπαθεί να επεκταθεί σε άλλες χώρες και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αποκλειστική πώληση ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων.

Δείτε επίσης: Πολυετής εκστρατεία phishing στοχεύει γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί ποια μοντέλα Hyundai και BYD θα υποστηρίζουν ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου σε iPhone και Apple Watch. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα μοντέλα Hyundai υποστηρίζουν ήδη ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου στο Android.

Πηγή: www.macrumors.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS