ΑρχικήbusinessApple "CarKey": Θα αντικαταστήσει το κλειδί του αυτοκινήτου σας!

Apple “CarKey”: Θα αντικαταστήσει το κλειδί του αυτοκινήτου σας!

Apple iPhone carkeyΟι συνεχείς καινοτομίες στον τομέα της τεχνολογίας ενισχύουν σε εντυπωσιακό βαθμό τη δυναμική των smartphones. Συγκεκριμένα, τα smartphones εξοπλίζονται με ολοένα περισσότερες ιδιότητες και χαρακτηριστικά, αντικαθιστώντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλο αριθμό καθημερινών αντικειμένων και τεχνολογικών gadgets, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι υπολογιστές, οι κάμερες, τα media players, τα πορτοφόλια, ενώ σύντομα αναμένεται να αντικαταστήσουν και τα κλειδιά αυτοκινήτου. Αυτό θα καταστεί δυνατό με την λειτουργία “CarKey” της Apple. Το “CarKey” προβλέπεται ότι θα λειτουργεί παρόμοια με κάποια σύγχρονα κλειδιά που χρησιμοποιούνται μόνο για να ξεκλειδώσουν, να κλειδώσουν, ακόμα και να “βάλουν μπρος” το αυτοκίνητο και θα είναι συμβατό με το iPhone και το Apple Watch.

Το “CarKey” θα περιλαμβάνεται στην υπάρχουσα εφαρμογή “Wallet” και παρόλο που θα λειτουργεί όπως ακριβώς λειτουργούν οι κάρτες Express Transit, δεν θα απαιτείται το αναγνωριστικό προσώπου για να επαληθευτεί η αλληλεπίδραση του “CarKey” μετά την αρχική σύζευξη. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν είτε το iPhone είτε το Apple Watch για να ξεκλειδώσουν και να ξεκινήσουν το αυτοκίνητό τους, ακόμη και αν έχει εξαντληθεί η μπαταρία. Επιπλέον θα μπορούν να μοιραστούν το κλειδί με άλλα άτομα που διαθέτουν συσκευή Apple με εγκατεστημένη την εφαρμογή “Wallet”, παρέχοντας πρόσβαση στο αυτοκίνητό τους σε οποιονδήποτε επιθυμoύν, όπως για παράδειγμα στα μέλη της οικογένειάς τους ή σε άλλα οικεία τους πρόσωπα.apple watch carkey

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τον τρόπο λειτουργίας του “CarKey”.

Οι χρήστες πρέπει πρώτα να εγκαταστήσουν την εφαρμογή του κατασκευαστή του αυτοκινήτου και στη συνέχεια να τοποθετήσουν το τηλέφωνό τους στον αναγνώστη NFC (New “CarKey” feature) του αυτοκινήτου και να βρουν το σχετικό στοιχείο στην εφαρμογή “Wallet”. Από εκεί, μπορούν να το προσθέσουν στο Apple Watch τους. Σαφώς υπάρχουν πιθανότητες να υπάρξουν κάποια προβλήματα. Το πιο σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι το ενδεχόμενο να μπορεί να λειτουργήσει μόνο με αυτοκίνητα που είναι συμβατά με το NFC. Αυτό συνεπάγεται ότι αποκλείονται πολλά παλαιότερα μοντέλα αυτοκινήτων.

Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Apple σχετικά με τη λειτουργία “CarKey”, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι για το πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμη στο κοινό, αν και δεδομένου ότι το API εκθέτει πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτή, είναι πολύ πιθανό να τη δούμε σύντομα στην αγορά.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS