ΑρχικήbusinessHyundai: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων για νέα εργοστάσια EV και ανάπτυξη τεχνολογιών στις ΗΠΑ

Hyundai: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων για νέα εργοστάσια EV και ανάπτυξη τεχνολογιών στις ΗΠΑ

Η Hyundai ανακοίνωσε επενδύσεις για νέα εργοστάσια παραγωγής EV και την ανάπτυξη τεχνολογιών, όπως η αυτόνομη οδήγηση κλπ στις ΗΠΑ.

Hyundai επενδύσεις ΗΠΑ ev

Η Hyundai Motor δήλωσε χθες ότι σχεδιάζει να επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ έως το 2025 για να αναπτύξει περαιτέρω τις τεχνολογίες της σε τομείς όπως η αυτόνομη οδήγηση, η ρομποτική και το A.I.

Η ανακοίνωση για αυτή την επένδυση έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με ένα σχέδιο δαπανών 5,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή των πρώτων αποκλειστικών εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών στις ΗΠΑ, έξω από τη Savannah, στη Georgia. Αυτές οι εγκαταστάσεις αναμένεται να ανοίξουν το πρώτο εξάμηνο του 2025 και προβλέπεται να έχουν ετήσια παραγωγική ικανότητα 300.000 οχημάτων. Η εταιρεία λέει ότι το νέο εργοστάσιο θα φέρει περίπου 8.100 νέες θέσεις εργασίας.

Δείτε επίσης: Το πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα χρησιμοποιείται στο Los Angeles

Η εταιρεία δεν διευκρινίζει ποια μοντέλα EV θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο, ενώ δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες και για τις εγκαταστάσεις κατασκευής μπαταριών.

Σύμφωνα με τη Hyundai, περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτές τις νέες επενδύσεις θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση του “στόχου της εταιρείας να παρέχει βιώσιμες και έξυπνες λύσεις μετακίνησης“.

Η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους παρόχους ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ έως το 2026 και μπαίνει τώρα στη λίστα με τις παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες που δημιουργούν νέες εγκαταστάσεις παραγωγής και αλυσίδες εφοδιασμού στην Αμερική.

Δείτε επίσης: Η Lexus αποκαλύπτει το πλήρως ηλεκτρικό SUV της RZ 450e

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Euisun Chung, αυτές οι πρόσφατα ανακοινωθείσες επενδύσεις από τη Hyundai θα της επιτρέψουν να ενισχύσει τη συνεργασία της με τους Αμερικανούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για να προσφέρει τα καινοτόμα προϊόντα και τις λύσεις της στους αξιότιμους πελάτες στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας παράλληλα τις παγκόσμιες προσπάθειες για την μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Όπως είπαμε και παραπάνω, οι επενδύσεις σχετίζονται με την ανάπτυξη τομέων όπως η ρομποτική, η τεχνητή νοημοσύνη και η αυτόνομη οδήγηση.

Η Hyundai Motor ασχολείται εντατικά με αυτούς τους τομείς τα τελευταία χρόνια. Αγόρασε το 80% των μετοχών της κατασκευάστριας ρομπότ Boston Dynamics τον Δεκέμβριο του 2020. Η εταιρεία, γνωστή για το τετράποδο ρομπότ Spot, που μοιάζει με σκύλο, χρηματοδοτούνταν στο παρελθόν από την Google και ξεκίνησε να πουλά το πρώτο της ρομπότ εμπορικά τον Ιούνιο του 2020.

Η αυτοκινητοβιομηχανία προωθεί επίσης την τεχνολογία χωρίς οδηγό, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο ίδρυσε τη Supernal, που στοχεύει στην ανάπτυξη ηλεκτρικών εναέριων οχημάτων. Η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την πρώτη της εμπορική πτήση το 2028.

Δείτε επίσης: Tesla: Σχεδιάζει νέο ηλεκτρικό «ρομποταξί» με φουτουριστική εμφάνιση

Όπως είπαμε και παραπάνω, και άλλες εταιρείες, πέρα από τη Hyundai, έχουν ανακοινώσει επενδύσεις για εργοστάσια ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ. Η Toyota κατασκευάζει ένα εργοστάσιο μπαταριών στη Βόρεια Καρολίνα και η GM σχεδιάζει να φέρει το τρίτο της εργοστάσιο μπαταριών EV στο Michigan. Η Stellantis, η εταιρεία που κατέχει τις Jeep, Dodge και Chrysler, αναμένεται επίσης να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο EV κάπου στις ΗΠΑ, αλλά η τοποθεσία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Ομοίως, η Ford και η κατασκευάστρια μπαταριών SK Innovation φέρνουν νέα εργοστάσια στο Tennessee και το Kentucky. Τέλος, η Tesla έχει ήδη πολλά εργοστάσια αφιερωμένα στην παραγωγή μπαταριών και ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ και μόλις άνοιξε άλλο ένα στο Austin του Texas τον περασμένο μήνα.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS