ΑρχικήsecurityΕπίθεση ransomware σε σχολείο του Σικάγο αποκαλύπτει δεδομένα 500.000 μαθητών

Επίθεση ransomware σε σχολείο του Σικάγο αποκαλύπτει δεδομένα 500.000 μαθητών

Δημόσια σχολεία του Σικάγο υπέστησαν μια μαζική παραβίαση που αποκάλυψε τα δεδομένα σχεδόν 500.000 μαθητών και 60.000 υπαλλήλων, αφού ο πωλητής τους, Battelle for Kids, υπέστη επίθεση ransomware τον Δεκέμβριο.

Δείτε επίσης: GoodWill ransomware: Στόχος του τα θύματα να κάνουν δωρεές σε φτωχούς

ransomware

Το Battelle for Kids με έδρα το Οχάιο είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που αναλύει δεδομένα μαθητών που μοιράζονται τα δημόσια σχολικά συστήματα για να σχεδιάσει εκπαιδευτικά μοντέλα και να αξιολογήσει την απόδοση των εκπαιδευτικών.

Η Battelle for Kids λέει ότι συνεργάζεται με 267 σχολικά συστήματα και τα προγράμματά του έχουν φτάσει σε πάνω από 2,8 εκατομμύρια μαθητές.

Χθες, η περιφέρεια του Δημόσιου Σχολείου του Σικάγο (CPS) αποκάλυψε ότι μια επίθεση ransomware την 1η Δεκεμβρίου στο Battelle for Kids εξέθεσε τα αποθηκευμένα δεδομένα 495.448 μαθητών και 56.138 υπαλλήλων στο σχολικό του σύστημα.

Σύμφωνα με τη CPS, το σχολικό σύστημα συνεργάζεται με το Battelle for Kids για να ανεβάσει πληροφορίες μαθημάτων και δεδομένα αξιολόγησης δασκάλων.

Δείτε ακόμα: Nikkei: Ο γίγαντας των media έπεσε θύμα ransomware επίθεσης

Η CPS λέει ότι τα δεδομένα που ήταν αποθηκευμένα στους διακομιστές Battelle for Kids ήταν για τα σχολικά έτη 2015 έως 2019 και αποκάλυψαν τα προσωπικά στοιχεία και τις βαθμολογίες αξιολόγησης των μαθητών.

δεδομένα

Ένα μη εξουσιοδοτημένο μέρος απέκτησε πρόσβαση στο όνομα του παιδιού σας, την ημερομηνία γέννησης, το φύλο, την τάξη, το σχολείο, τον αριθμό ταυτότητας μαθητή στα δημόσια σχολεία του Σικάγο, τον αριθμό ταυτότητας φοιτητή της Πολιτείας, πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα που παρακολούθησε ο μαθητής και βαθμολογίες από εργασίες απόδοσης που χρησιμοποιήθηκαν για αξιολογήσεις εκπαιδευτικών κατά τα σχολικά έτη 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018 ή/και 2018-2019“, εξηγεί η ειδοποίηση παραβίασης δεδομένων μαθητών του ΚΠΣ.

Για το προσωπικό, οι φορείς απειλών είχαν πιθανώς πρόσβαση στο όνομά τους, το σχολείο, τον αριθμό αναγνωριστικού υπαλλήλου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου CPS και το όνομα χρήστη Battelle for Kids κατά τα σχολικά έτη 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018 ή/και 2018-2019.

Δείτε επίσης: Υπάλληλος σχολείου έκλεψε 3.000 Apple iPods που προορίζονταν για μαθητές

Η CPS λέει ότι δεν εκτέθηκαν Αριθμοί Κοινωνικής Ασφάλισης, διευθύνσεις κατοικίας, δεδομένα υγείας ή οικονομικές πληροφορίες στην επίθεση.

Η CPS παρέχει δωρεάν παρακολούθηση πιστώσεων και προστασία κλοπής ταυτότητας σε όλους τους μαθητές ή μέλη του προσωπικού που επηρεάζονται. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης σε αυτήν τη δωρεάν αναφορά πίστωσης στη σελίδα παραβίασης δεδομένων CPS που δημιουργήθηκε από το σχολικό σύστημα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS