ΑρχικήsecurityHackers επιτέθηκαν στα ΕΛΤΑ – Χωρίς πληροφοριακά συστήματα όλα τα καταστήματα

Hackers επιτέθηκαν στα ΕΛΤΑ – Χωρίς πληροφοριακά συστήματα όλα τα καταστήματα

ΕΛΤΑ κυβερνοεπίθεση: Hackers επιτέθηκαν στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), με αποτέλεσμα να υπάρχει προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος σε όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα, για προληπτικούς λόγους.

Δείτε επίσης: Microsoft Defender: Αναγνωρίζει ενημερώσεις του Office ως ransomware

Hackers ΕΛΤΑ κυβερνοεπίθεση
Hackers επιτέθηκαν στα ΕΛΤΑ – Χωρίς πληροφοριακά συστήματα όλα τα καταστήματα

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα ΕΛΤΑ αντιμετώπισαν χθες το βράδυ, Κυριακή 20/03/2022, μια κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά τους συστήματα μέσω κακόβουλου λογισμικού. Ευτυχώς, υπήρξε άμεση αντίδραση και οι ενέργειες που έγιναν βοήθησαν στον περιορισμό της επέκτασης της επίθεσης.

Δείτε επίσης: Google: Κινεζική ομάδα hacking στοχεύει την κυβέρνηση της Ουκρανίας

Ενημερώσαμε άμεσα και συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις συναρμόδιες κρατικές αρχές καθώς και με ΙΤ εταιρείες ειδικών στην κυβερνοασφάλεια. Για λόγους πρόληψης και ασφαλείας και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι επιβεβλημένες ενέργειες αποφασίστηκε η απομόνωση ολόκληρου του Data Center της εταιρείας. Ως εκ τούτου ανακοινώνουμε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων και θα υπάρξει, αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, νέα ενημέρωση προς το κοινό και τους πελάτες μας“, αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης: ASUS: Το Cyclops Blink malware στοχεύει routers της εταιρείας

Στο τέλος της ανακοίνωσης, τα ΕΛΤΑ ζητούν συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκαλεί αυτή η κατάσταση και διαβεβαιώνουν ότι καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση των συστημάτων και τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS