ΑρχικήsecurityΣχολείο για hackers: Εγκληματίες παραδίδουν μαθήματα με θέμα τα botnet

Σχολείο για hackers: Εγκληματίες παραδίδουν μαθήματα με θέμα τα botnet

Τα botnet χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σε κυβερνοεπιθέσεις που στοχεύουν στη διανομή malware, ransomware και άλλων κακόβουλων payloads. Τώρα φαίνεται ότι hackers που δραστηριοποιούνται στο dark web προσφέρουν μαθήματα για το πώς μπορεί να δημιουργήσει κάποιος ένα botnet, ώστε να κερδίσει χρήματα από αυτό. Αυτή η κίνηση είναι πιθανό να αυξήσει σταδιακά την απειλή.

Δείτε επίσης: Το Emotet botnet επέστρεψε με τη βοήθεια του Trickbot

botnet μαθήματα

Οι μολυσμένοι υπολογιστές και οι συσκευές που αποτελούν μέρος ενός bοtnet, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή phishing emails ή malware σε ακόμη περισσότερες συσκευές.

Πολλά botnet χρησιμοποιούνται για την κλοπή usernames και passwords, ενώ άλλα χρησιμοποιούν το processing power των μηχανημάτων που ελέγχουν και την αξιοποιούν για να ξεκινήσουν DDoS επιθέσεις.

Ως εκ τούτου, οι χειριστές botnet μπορούν να κερδίσουν σημαντικά χρηματικά ποσά. Τώρα που μερικοί hackers στο dark web παραδίδουν μαθήματα, τα botnet θα γίνουν μεγαλύτερη απειλή.

Ερευνητές ασφαλείας της Recorded Future διαπίστωσαν ότι αυτά τα μαθήματα για τη δημιουργία και διαχείριση ενός botnet, είναι περιζήτητα.  

Ουσιαστικά είναι σαν να είσαι στο κολέγιο“, είπε στο ZDNet ο Danny Panton, ερευνητής της Recorded Future. Υπάρχει ουσιαστικά κάποιος που παραδίδει μαθήματα online. Οι ενδιαφερόμενοι “μαθητές” έχουν πρόσβαση σε μια πλατφόρμα και μαθαίνουν πράγματα για το τι πρέπει να κάνουν για να αξιοποιήσουν τα botnets εναντίον πιθανών θυμάτων.

Δείτε επίσης: Το bοtnet BotenaGo στοχεύει εκατομμύρια συσκευές IoT με 33 εκμεταλλεύσεις

Εκείνοι που προσφέρουν τα μαθήματα είναι άτομα που διαχειρίζονται μεγάλα botnet. Τα μαθήματα δεν είναι φθηνά. Κοστίζουν πάνω από $1.400 δολάρια, αλλά οι hackers υπόσχονται ότι ακόμα και οι αρχάριοι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τον τρόπο κατασκευής και συντήρησης ενός botnet, ενώ θα μάθουν τρόπους για τη δημιουργία εσόδων από αυτά.

Μπορεί να υπάρχουν άτομα που είναι έμπειροι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, αλλά δεν είναι πραγματικά εξοικειωμένοι με τη χρήση botnet“, εξήγησε ο Panton. “Έπειτα, υπάρχουν άνθρωποι που είναι εντελώς νέοι στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο και απλώς είναι περίεργοι και θέλουν να γίνουν καλύτεροι και να αυξήσουν τις δεξιότητές τους“, πρόσθεσε.

botnet μαθήματα dark web

Δεδομένου ότι μιλάμε για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, ορισμένοι μπορεί να διστάζουν να δώσουν χρήματα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα για τα botnet, γιατί μπορεί να φοβούνται ότι είναι απάτη. Ωστόσο, φαίνεται να είναι νόμιμη υπηρεσία και τα μαθήματα υπόκεινται σε κριτικές, οι οποίες υποδηλώνουν ότι το “σχολείο για botnet” προσφέρει πραγματικά αυτό που λέει ότι προσφέρει.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακριβώς πόσοι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα για τα botnet.

Δείτε επίσης: Συμμορία ransomware Magniber: Εκμεταλλεύεται Internet Explorer flaws

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η ύπαρξη αυτών των μαθημάτων πιθανότατα θα οδηγήσει σε αύξηση της απειλής των botnets.

Πολλοί παράγοντες απειλών μπορεί να στραφούν στις botnet επιθέσεις, χάρη σε αυτά τα μαθήματα“, δήλωσε ο Panton.

Τα botnet αποτελούν ήδη σημαντική απειλή, αλλά υπάρχουν μέτρα που μπορούν να λάβουν οι χρήστες και οι οργανισμοί για να προστατεύσουν τα συστήματά τους. Αυτά περιλαμβάνουν τη συνεχή ενημέρωση των δικτύων και των συστημάτων, τη διασφάλιση ότι δεν χρησιμοποιούνται προεπιλεγμένοι κωδικοί πρόσβασης κατασκευαστών και τη διασφάλιση ότι τα internet-facing ports που δεν είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των συσκευών, είναι κλειστά.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS