ΑρχικήsecurityNikkei: Ο γίγαντας των media έπεσε θύμα ransomware επίθεσης

Nikkei: Ο γίγαντας των media έπεσε θύμα ransomware επίθεσης

Ο γίγαντας στον κλάδο των media, Nikkei, αποκάλυψε ότι τα κεντρικά γραφεία του ομίλου στη Σιγκαπούρη επλήγησαν από επίθεση ransomware. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό στις 13 Μαΐου 2022 και σύμφωνα με την εταιρεία, ξεκίνησε μέσω πρόσβασης σε server.

Nikkei ransomware

Η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον διακομιστή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 13 Μαΐου, οδηγώντας σε εσωτερική έρευνα“, αποκάλυψε η εταιρεία σε δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε χθες, Πέμπτη.

Δείτε επίσης: Conti ransomware: Μετονομάζεται σε μικρότερες μονάδες και συνεχίζει

Η Nikkei Group Asia λέει ότι έκλεισε αμέσως τον επηρεασμένο διακομιστή και έλαβε κι άλλα μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο της ransomware επίθεσης.

Η εταιρεία media λέει ότι διερευνά εάν οι εισβολείς είχαν πρόσβαση σε δεδομένα πελατών που πιθανότατα ήταν αποθηκευμένα στους διακομιστές που επηρεάστηκαν.

Ο διακομιστής που επηρεάστηκε πιθανότατα περιείχε δεδομένα πελατών και η Nikkei βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία προσδιορισμού της φύσης και του εύρους της επίθεσης“, πρόσθεσε η Nikkei. Ωστόσο, μέχρι στιγμής o κολοσσός των μέσων ενημέρωσης είπε ότι δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για διαρροή δεδομένων.

Η Nikkei και η ασιατική μονάδα της ανέφεραν την επίθεση στις αρχές της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης, που είναι αρμόδιες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Δείτε επίσης: Fronton botnet: Κάνει πολύ περισσότερα από επιθέσεις DDoS

Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για το πρόβλημα που προκαλέσαμε“, ανέφερε το γραφείο δημοσίων σχέσεων της Nikkei. “Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την προστασία των πληροφοριών“.

Nikkei media επίθεση

Η Nikkei αναφέρει ακόμα σχετικά με τη ransomware επίθεση: “Εκτιμούμε βαθιά τον καθένα από τους πελάτες μας. Να είστε βέβαιοι ότι παρόλο που η φύση και η έκταση των πιθανών ζημιών που προκλήθηκαν από αυτήν την επίθεση είναι οδυνηρή και ακόμη υπό διερεύνηση, εργαζόμαστε ακούραστα για να επιλύσουμε το πρόβλημα“.

Δείτε επίσης: CISA προς ομοσπονδιακές υπηρεσίες: Διορθώστε τα ευάλωτα προϊόντα VMware ή αφαιρέστε τα από το δίκτυό σας

Nikkei: Έχει βρεθεί ξανά στο στόχαστρο των hackers

Πριν από δύο χρόνια, η Nikkei έπεσε επίσης θύμα BEC απάτης, που είχε οδηγήσει σε απώλειες εκατομμυρίων δολαρίων. Οι απατεώνες, παριστάνοντας ένα στέλεχος της Nikkei, ξεγέλασαν έναν από τους υπαλλήλους της Nikkei America στη Νέα Υόρκη και τον έκαναν να στείλει 29 εκατομμύρια δολάρια σε έναν τραπεζικό λογαριασμό.

Η Nikkei είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο των media, παγκοσμίως. Η εταιρεία, η οποία εξαγόρασε τους Financial Times το 2015, διαθέτει επί του παρόντος δεκάδες ξένα συντακτικά γραφεία και περισσότερους από 1.500 δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS