ΑρχικήinetΜήνυση στην Apple γιατί δεν πληρώνει το προσωπικό κάθε εβδομάδα

Μήνυση στην Apple γιατί δεν πληρώνει το προσωπικό κάθε εβδομάδα

Ένας πρώην υπάλληλος της Apple κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι δεν τηρούσε τις υποχρεώσεις της στη Νέα Υόρκη, πληρώνοντας τους υπαλλήλους της κάθε δεύτερη εβδομάδα αντί για εβδομαδιαία.

Δείτε επίσης: Apple update: Διόρθωση zero-day bugs που επηρεάζουν iPhone, Mac

Apple Μήνυση

Η απόπειρα ομαδικής αγωγής, κατατέθηκε στις 4 Απριλίου από τον ενάγοντα Raven Ramos εκ μέρους όλων των υπαλλήλων της Apple στην πολιτεία της Νέας Υόρκης “που ασχολούνται ή έχουν εμπλακεί σε χειρωνακτική εργασία κατά τη διάρκεια της απασχόλησής τους“. Σύμφωνα με την αγωγή, η Apple έχει και συνεχίζει να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης, οι χειρώνακτες εργαζόμενοι πρέπει να αμείβονται σε εβδομαδιαία βάση, εκτός εάν υπάρχει ρητή εξουσιοδότηση από τον Επίτροπο Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας της Νέας Υόρκης που επιτρέπει την πληρωμή σε εξαμηνιαία βάση.

Πιστεύεται ότι η Apple δεν έλαβε αυτήν την εξουσιοδότηση για το προσωπικό του καταστήματός της και ότι πλήρωνε μισθούς κάθε δεύτερη εβδομάδα αντί για εβδομαδιαία. Η αγωγή προτείνει ότι το προσωπικό του καταστήματός της θα πρέπει να καλύπτεται από το νόμο και ως εκ τούτου η Apple την παραβίαζε.

Δείτε ακόμα: Apple: Τα reader apps θα κάνουν sign up νέων συνδρομητών χωρίς να πληρώνουν τέλη

Η αγωγή υπολογίζει ότι περίπου το 25% των εργασιακών ευθυνών που είχε ο Ramos θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χειρωνακτική εργασία. Αυτές οι εργασίες περιλάμβαναν “εργασία στο επίπεδο των πωλήσεων, αποσυσκευασία προϊόντων, άδειασμα ταμειακών μηχανών και βοήθεια πελατών”.

δεν πληρώνει

Ο Ramos ο οποίος ζει στο Πορτ Τσέστερ, εργάστηκε στην Apple από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Ιανουάριο του 2018, στο Apple Store της Πέμπτης Λεωφόρου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Apple πλήρωνε μισθούς μόνο κάθε δεύτερη εβδομάδα και όχι εβδομαδιαία, όπως σχεδόν κάθε άλλο κατάστημα λιανικής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Λέγεται ότι ο Ramos ζημιώθηκε από την αδυναμία να πληρώσει εβδομαδιαία μισθούς, επειδή “του στερήθηκαν προσωρινά τα χρήματα που του οφείλονταν” και ότι “έχασε τη χρονική αξία αυτών των χρημάτων”.

Δείτε επίσης: Apple και Meta μοιράστηκαν δεδομένα με hackers που προσποιούνταν ότι ήταν ερευνητές

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι καλύπτει τουλάχιστον 100 μέλη, με τις συνολικές αξιώσεις των μεμονωμένων μελών της κατηγορίας να “ξεπερνούν” τα 5 εκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά το τι θα επιδιώξει να ανακτήσει από την Apple η αγωγή, είναι «το ποσό των μη έγκαιρων καταβληθέντων μισθών ως αποζημιώσεις», καθώς και λογικές αμοιβές και έξοδα δικηγόρων, καθώς και προ και μετά συμφέρον κρίσης. Η αριθμητική αξία για αυτήν την υποτιθέμενη απώλεια δεν προσφέρθηκε στην κατάθεση, αλλά πιθανότατα αναμένεται να είναι πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS