ΑρχικήinetΥπάλληλος σχολείου έκλεψε 3.000 Apple iPods που προορίζονταν για μαθητές

Υπάλληλος σχολείου έκλεψε 3.000 Apple iPods που προορίζονταν για μαθητές

Μία 46χρονη από το Νέο Μεξικό καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση επειδή έκλεψε 3.000 iPods, τα οποία προορίζονταν για την εκπαίδευση ιθαγενών μαθητών. Η Kristy Stock μεταπώλησε για προσωπικό κέρδος τις συσκευές, για πάνω από 800.000 δολάρια μεταξύ 2013 και 2018.

iPods

Δείτε επίσης: Νέο Μεξικό: Κρατούμενοι σε lockdown λόγω επίθεσης ransomware

Η απόφαση πάρθηκε από το Γραφείο Εισαγγελέα των ΗΠΑ για την Περιφέρεια του Μέριλαντ και η Stock δεν είναι η μόνη που καταδικάστηκε ως μέρος αυτής της επιχείρησης. Φαίνεται ότι υπήρχε και ένας 36χρονος, κάτοικος του Κολοράντο που ήταν μπλεγμένος στην υπόθεση. Ο Saurabh Chawla, αγόρασε κλεμμένα ηλεκτρονικά είδη και άλλα αγαθά και τα μεταπώλησε στο eBay και στο Amazon. Οι αρχές επιβολής του νόμου έκαναν έφοδο στο σπίτι του το 2019, σύμφωνα με ένα παλαιότερο δελτίο τύπου, ενώ αγόρασε κλεμμένα iPad και από άλλη σχολική περιοχή του Νέου Μεξικού.

Ίσως ακόμη πιο σημαντικό, ο Chawla συνεργάστηκε με έναν διευθυντή κέντρου διανομής FedEx από το Ντέλαγουερ ονόματι Joseph Kukta για να κλέψει πακέτα προτού φτάσουν σε πελάτες όπως η Walmart, με τον Chawla να του πληρώνει 1,5 εκατομμύριο δολάρια σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Αυτές οι κλοπές περιλάμβαναν αποστολές αθλητικών παπουτσιών Nike και συσκευών από εταιρείες όπως οι Apple, Epson, Kenwood και Magellan, μεταξύ άλλων εμπορευμάτων.

Δείτε ακόμα: Apple: Διορθώνει σφάλμα DoorLock που απενεργοποιεί τα iPhone και iPad

«Ο Kukta επέλεγε συγκεκριμένα πακέτα τα οποία πίστευε ότι, με βάση τους αποστολείς των πακέτων, περιείχαν ηλεκτρονικά προϊόντα υψηλής ποιότητας ή άλλα εμπορεύματα αξίας που θα μπορούσαν εύκολα να μεταπωληθούν», αναφέρεται σε ένα άλλο δελτίο τύπου.

μαθητές

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Stock, η υπάλληλος της σχολικής περιφέρειας, πήρε iPod από ιθαγενείς Αμερικανούς μαθητές που τα χρειάζονταν ή απλώς αυτά που έμειναν αχρησιμοποίητα στο σχολείο. Ένα δικαστικό έγγραφο αναφέρει ότι τα iPods αγοράστηκαν χύμα, με χρήματα από την ομοσπονδιακή επιχορήγηση και η σχολική περιφέρεια αποθήκευσε όσα δεν χρησιμοποιούνταν.

Τον Νοέμβριο του 2018, η Stock φέρεται να είπε στον Chawla ότι θα έλεγχε «το απόθεμα iPod του σχολείου και θα τον ενημέρωνε για το τι μπορεί να πάρει» για τη «Black Friday», αλλά κατάφερε να κλέψει μόνο 30 συσκευές εκείνη τη φορά, λέγοντας ότι έπρεπε «να κρατήσουν μερικά σε ετοιμότητα μέχρι το τέλος του έτους για τους μαθητές».

Δείτε επίσης: Η εφαρμογή του Uber σταματά να λειτουργεί στο Apple Watch

Ο Chawla καταδικάστηκε σε 66 μήνες φυλάκιση. Ο Kukta σε 42 μήνες. Ο James Bender από το Μέριλαντ, ο οποίος άφησε τον Chawla να χρησιμοποιήσει τους λογαριασμούς του στο eBay και στο PayPal για να πουλήσει τα κλεμμένα προϊόντα, καταδικάστηκε σε ένα χρόνο και μία ημέρα. Ο Chawla συμφώνησε επίσης να δώσει περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων, με το δικαστήριο να κατάσχει επτά τραπεζικούς λογαριασμούς, ένα Tesla Model S του 2013 και να τον αναγκάσει να πουλήσει ένα διώροφο σπίτι πέντε υπνοδωματίων στην Aurora του Κολοράντο που αγόρασε με τα χρήματα της απάτης. Ο Kukta θα πληρώσει 1,1 εκατομμύριο δολάρια και θα χάσει επιπλέον 1,88 εκατομμύριο δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με το γραφείο του DA.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS