ΑρχικήinetHonda: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων και 30 νέα μοντέλα EV μέχρι το 2030

Honda: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων και 30 νέα μοντέλα EV μέχρι το 2030

Η Honda Motor Co. ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να λανσάρει 30 μοντέλα EV (ηλεκτρικά οχήματα) έως το 2030, με όγκο παραγωγής άνω των 2 εκατομμυρίων οχημάτων ετησίως, ενώ θα ξοδέψει 40 δισεκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση τα επόμενα δέκα χρόνια.

Κατά την επόμενη δεκαετία, η Honda θα επενδύσει επίσης περίπου 64 δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη και επιπλέον 80 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε νεοφυείς επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την αυτοκινητοβιομηχανία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και να απομακρυνθεί από την απλή πώληση προϊόντων. Σύμφωνα με τον Toshihiro Mibe, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Honda, στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις, ενώ θα επιδιώξει και συνεργασίες και συμμαχίες με άλλες εταιρείες και αυτοκινητοβιομηχανίες. Τον περασμένο μήνα, έγινε γνωστό ότι η Honda και η Sony σχεδιάζουν να συνεργαστούν για να κατασκευάσουν και να πουλήσουν από κοινού ηλεκτρικά οχήματα (EV).

Δείτε επίσης: Η τιμή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να αυξηθεί λόγο του πολέμου

Honda EV

Η Honda θα βασιστεί σε μεθόδους εξωτερικής χρηματοδότησης ανάλογα με τις ανάγκες, δήλωσε ο Kohei Takeuchi, SVP της εταιρείας. Τον περασμένο μήνα, η Honda δήλωσε ότι θα εκδώσει Πράσινα Ομόλογα σε δολάρια ΗΠΑ συνολικού ύψους 2,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα διατεθούν για την ανάπτυξη και παραγωγή οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων. Τον Ιούνιο του 2021, η Honda είπε ότι θα καταργήσει σταδιακά τα αυτοκίνητα που κινούνται με βενζίνη μέχρι το 2040.

Η Honda αποκάλυψε πολλά σχέδιά της χθες τα οποία περιλαμβάνουν την ανάπτυξη μπαταριών, την παραγωγή ενός μίνι EV και πολλά άλλα.

Ας δούμε πιο αναλυτικά:

Η Honda σχεδιάζει να φέρει νέα οικονομικά μοντέλα EV

Η Honda σχεδιάζει να εισαγάγει ένα πολύ οικονομικό μοντέλο μίνι EV για εμπορική χρήση (γύρω στα 8.000 δολάρια) στην Ιαπωνία, έως το 2024. Μετά από αυτό, η Honda θα αρχίσει να κυκλοφορεί mini-EV και EV SUV προσωπικής χρήσης. Η Honda προσφέρει αυτό το αυτοκίνητο για εμπορική χρήση πρώτα, επειδή η Ιαπωνία δεν διαθέτει την υποδομή φόρτισης που απαιτείται για την ανάπτυξη ευρείας κλίμακας EV.

Δείτε επίσης: Η Tesla παρέδωσε περίπου 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα το 2021

Την ίδια χρονιά στη Βόρεια Αμερική, η Honda σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει δύο μοντέλα EV μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους (Honda Prologue SUV και Acura SUV), τα οποία αναπτύσσονται επί του παρόντος με τη General Motors. Πριν λίγες ημέρες, η Honda ανακοίνωσε μια συνεργασία με την GM για την από κοινού ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2027 στη Βόρεια Αμερική χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Ultium της GM.

Honda ηλεκτρικά οχήματα

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία λέει επίσης ότι θα κατασκευάσει μια αποκλειστική γραμμή παραγωγής EV στη Βόρεια Αμερική, ενώ νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν και στην Κίνα. Η Honda σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα αποκλειστικό εργοστάσιο EV στη Guagzhou και την Wuhan για να υποστηρίξει την παραγωγή σε μια από τις πιο σημαντικές αγορές της.

Η Honda ανακοίνωσε ότι στα σχέδιά της είναι και η κυκλοφορία δύο ηλεκτρικών σπορ μοντέλων, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτά τα αυτοκίνητα θα είναι τόσο προσιτά.

Honda e: Architecture

Η Honda θα στηριχθεί στη συνεργασία της με την GM για να χρησιμοποιήσει την αρχιτεκτονική Ultium και την πλατφόρμα EV, αλλά θέλει να δημιουργήσει και τη δική της αρχιτεκτονική ενισχύοντας τις δυνατότητες λογισμικού της. Η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να παρουσιάσει το Honda e: Architecture, το 2026, το οποίο θα είναι μια πλατφόρμα EV που θα περιλαμβάνει επίπεδο hardware και software.

Η Honda έχει κάνει μεγάλα σχέδια και ελπίζει ότι θα καταφέρει να φέρει σύντομα τα νέα μοντέλα EV.

Δείτε επίσης: Honda: Έχει αναπτύξει έναν δοκιμαστικό κινητήρα για πύραυλο

Ηλεκτρικά οχήματα (EV)

Όλο και περισσότερες εταιρείες στρέφονται στα ηλεκτρικά οχήματα (EV) και η Honda δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα τελευταία χρόνια γίνονται σημαντικές προσπάθειες μείωσης των ρύπων που προέρχονται από τα οχήματα. Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της μόλυνσης. Όλο και περισσότερα κράτη, σε όλο τον κόσμο, σχεδιάζουν να απαγορεύσουν τα οχήματα με βενζίνη μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS