ΑρχικήReviewsAMD: Μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο laptop με μπαταρία 10 ωρών;

AMD: Μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο laptop με μπαταρία 10 ωρών;

Μόλις πριν από λίγα χρόνια, μετά βίας μπορούσες να βρεις laptop με τσιπ AMD. Στη συνέχεια, άρχισαν να φυτρώνουν σε μερικά από τα καλύτερα notebooks που θα μπορούσατε να αγοράσετε. Τώρα, η AMD λέει ότι τα τσιπ της θα παρουσιάζονται σε 200 διαφορετικά μοντέλα φορητών υπολογιστών το 2022 — και το «Mendocino» που ανακοινώθηκε στο Computex 2022, προσπαθεί να «επαναπροσδιορίσει το καθημερινό laptop» ως μια μηχανή budget με αξιοπρεπή διάρκεια μπαταρίας.

Δεν ξέρουμε αν η AMD θα αποδώσει αυτήν την ιδέα, αλλά αυτό που υπόσχεται ακούγεται σαν μια καλή αρχή: μια νέα σειρά με τσιπ για laptop Ryzen που συνδυάζουν τέσσερις πυρήνες CPU Zen 2 τελευταίας γενιάς με τα πιο πρόσφατα γραφικά RDNA 2 στα 6nm του τσιπ της TSMC, για να προσφέρει πάνω από 10 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας με φόρτιση — όλα στην τιμή μεταξύ των 399 και 699 $. Αυτό περιλαμβάνει μηχανήματα Windows και Chromebook.

Τώρα, μάλλον αναρωτιέστε: τι σημαίνουν στην πραγματικότητα 10 ώρες; Θα μπορούσε να σημαίνει οτιδήποτε. Οι κατασκευαστές αναφέρουν συνεχώς εξωφρενικές εκτιμήσεις για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αλλά έχουμε τουλάχιστον ένα πλαίσιο αναφοράς εδώ: «Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνηθίσει σε τέσσερις, πέντε, έξι ώρες σε ένα notebook στον χώρο των 399 έως 699 $», λέει ο τεχνικός διευθυντής μάρκετινγκ της AMD, Robert Hallock. «Θέλουμε το λιγότερο να είναι 10 ώρες από αυτά τα notebooks».

AMD: Μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο laptop με μπαταρία 10 ωρών;
AMD: Μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο laptop με μπαταρία 10 ωρών;

H ανακοίνωση προκαλεί ένα ταξίδι στον χρόνο – πριν από μια δεκαετία στην ίδια εμπορική έκθεση Computex, η AMD προσπαθούσε παρομοίως να παρουσιάσει ένα τετραπύρηνο τσιπ με καλύτερη διάρκεια μπαταρίας και καλύτερα γραφικά για να σταματήσει να θεωρείται η φθηνή εναλλακτική λύση της Intel.

Αλλά τότε, οι κατασκευαστές laptop δεν έπαιρναν την AMD στα σοβαρά. Τώρα, είναι σαφές ότι η εταιρεία έχει επιρροή καθώς αυτοί οι κατασκευαστές παρουσιάζουν laptops μετά από laptops που τροφοδοτούνται από την AMD. Αυτό περιλαμβάνει μια συσκευή που η AMD λέει ότι έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που έχει μετρηθεί ποτέ σε πρόσφατο benchmark (το HP Elitebook 865 G9, του οποίου μια συγκεκριμένη διαμόρφωση διαχειριζόταν 26,1 ώρες διάρκειας ζωής μπαταρίας στο MobileMark 2018) και μια σειρά από νέες μηχανές gaming με τις CPU της AMD και γραφικά AMD, τα οποία ονομάζονται «AMD Advantage».

Δείτε επίσης: Η AMD υπόσχεται φοβερά gaming laptops με τη νέα CPU Dragon Range

Μια από αυτές τραβάει τα βλέμματα: η Corsair φέτος λανσάρει το πρώτο της gaming laptop, το Corsair Voyager — μια αποκλειστικότητα της AMD.

Είναι το «πρώτο laptop που σχεδιάστηκε ποτέ για να είναι μια πραγματική λύση streaming για φορητές συσκευές», λέει ο διευθυντής gaming της AMD, Frank Azor, εν μέρει χάρη σε μια δευτερεύουσα οθόνη αφής που λειτουργεί σαν το Elgato Stream Deck που μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε. (Η Corsair αγόρασε τόσο το Elgato όσο και το Origin PC πριν από λίγα χρόνια.) Η κύρια οθόνη είναι μια οθόνη 16 ιντσών, 240 Hz με FreeSync Premium.

AMD: Μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο laptop με μπαταρία 10 ωρών;
AMD: Μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο laptop με μπαταρία 10 ωρών;

Υπάρχει επίσης ένα νέο Lenovo Legion Slim 7 των 16 ιντσών με μπαταρία 99,99 Wh σε πάχος 17 χιλιοστών, μια έκδοση που έχει ενσωματωμένους force αισθητήρες στα πλήκτρα WASD και μια νέα έκδοση του HP Omen 16 που, ενώ είναι κυρίως πανομοιότυπη φυσικά , είναι το πρώτο laptop που διατίθεται με μια δυνατότητα που ονομάζεται AMD SmartShift Eco που μπορεί αυτόματα να μεταβεί σε integrated graphics για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε ένα παιχνίδι — 60 τοις εκατό μεγαλύτερη στο League of Legends, ισχυρίζονται.

Τα ψιλά γράμματα υποδηλώνουν ότι η AMD «έκλεψε» λίγο, ωστόσο μείωσε τα γραφικά σε μέτρια και ρυθμίζοντας το laptop στη λειτουργία «Best Battery» (σε σύγκριση με τις υψηλές προδιαγραφές και τo «Best Performance») για να πάρει αυτό το αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης: Η Intel και η AMD ετοιμάζουν μεγάλες CPU ανακοινώσεις για το CES

Ομοίως, η AMD διαλαλούσε νωρίτερα στην παρουσίαση ότι το υπερελαφρύ laptop, το Asus ZenBook S13 των 0,9 γραμμαρίων «μπορεί να παίξει παιχνίδια triple Α στα 60 fps στα 1080p» χρησιμοποιώντας το Godfall ως ένα παράδειγμα, αλλά τα ψιλά γράμματα δείχνουν ότι η AMD έτρεξε το Godfall σε χαμηλές ρυθμίσεις και με Το FidelityFX Super Resolution ενεργοποιημένο — επομένως δεν απέδιδε μια εγγενή ανάλυση 1080p. (Το FSR έχει σίγουρα και τις καλές χρήσεις του, ωστόσο.)

Ωστόσο, αν ένα εξαιρετικά λεπτό laptop όπως το Lenovo Yoga Slim 7 Pro X μπορεί να έχει αυτήν την απόδοση, ακόμη και σε χαμηλές προδιαγραφές, φαίνεται να αποδίδει ένα αρκετά αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Αυτό το laptop έχει μέσα γραφικά AMD Ryzen 6800HS και Radeon 680M, παρόμοια με το τσιπ που θα φέρουν οι αντίπαλοι του Steam Deck στα mobile gaming PCs τους αργότερα μέσα στη χρονιά. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε αν ισχύει ένας αριθμός από αυτούς τους ισχυρισμούς πριν από αυτό.

Πηγή: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS