ΑρχικήinetWindows 11: Η νέα αναζήτηση desktop λειτουργεί μόνο με Edge

Windows 11: Η νέα αναζήτηση desktop λειτουργεί μόνο με Edge

Μία νέα δυνατότητα στην πιο πρόσφατη έκδοση προεπισκόπησης των Windows 11 βρίσκεται υπό δοκιμή από την Microsoft, σχετικά με ένα πλαίσιο αναζήτησης στο Διαδίκτυο απευθείας στην επιφάνεια εργασίας. Ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε Bing και Microsoft Edge.

Δείτε επίσης: Windows 11: Την τρίτη ημέρα του Pwn2Own χακαρίστηκαν άλλες 3 φορές

Windows 11

Αυτή η νέα δυνατότητα δοκιμάζεται σε ένα μικρό υποσύνολο Windows Insiders που εκτελεί το Windows 11 build 25120 στο κανάλι «Dev».

Όταν αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη, τα Windοws 11 θα εκκινήσουν τη διαδικασία DesktopSearchBoxWin32Exe.exe, εμφανίζοντας ένα “Πλαίσιο αναζήτησης στην επιφάνεια εργασίας“.

Οι χρήστες των Windows 11 μπορούν απλώς να εισάγουν μια λέξη-κλειδί ή μια διεύθυνση URL για να εκκινήσουν το Microsoft Edge και να πραγματοποιήσουν την αναζήτηση χρησιμοποιώντας το Bing ή να αποκτήσουν απευθείας πρόσβαση στην εισαγόμενη διεύθυνση URL.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η νέα δυνατότητα μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο σε Bing και Edge, ανεξάρτητα από το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης που έχει ρυθμιστεί στο λειτουργικό σύστημα.

Δείτε ακόμα: Η Microsoft προσθέτει ένα Game bar για χρήστες controller στα Windows 11

Ωστόσο για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα και θέλουν να ελευθερώσουν κάποιους πόρους, μπορούν να απενεργοποιήσουν τη δυνατότητα.

αναζήτηση desktop

Για να απενεργοποιήσετε το Πλαίσιο αναζήτησης στην επιφάνεια εργασίας, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας, να επιλέξετε «Εμφάνιση περισσότερων επιλογών» και στη συνέχεια να καταργήσετε την επιλογή «Εμφάνιση αναζήτησης».

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η Microsoft χρησιμοποιεί το κανάλι ‘Dev’ για να δοκιμάσει νέες δυνατότητες, να λάβει σχόλια από τους χρήστες και να δοκιμάσει διορθώσεις. Επομένως, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή η δυνατότητα Desktop Search Box θα γίνει ποτέ μια σταθερή έκδοση των Windows 11.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να κάνετε σάρωση του PC με το Microsoft Defender;

Εάν δεν έχετε επιλεγεί για δοκιμή για αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε χειροκίνητα χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο που ονομάζεται ViveTool.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 11 Dev (build 25120) ή νεότερη έκδοση. Μόλις εγκατασταθεί η πιο πρόσφατη εσωτερική έκδοση των Windows 11, ακολουθήστε αυτά τα βήματα, όπως παρέχονται από τον Rafael Rivera, για να ενεργοποιήσετε τη νέα Γραμμή αναζήτησης στην επιφάνεια εργασίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS