ΑρχικήHow ToΕνεργοποιήστε αυτές τις ρυθμίσεις στο iPhone σας και θα είστε ασφαλείς!

Ενεργοποιήστε αυτές τις ρυθμίσεις στο iPhone σας και θα είστε ασφαλείς!

Το iPhone σας ξέρει τα πάντα για την διαδικτυακή σας ζωή, οπότε πρέπει να είστε σίγουροι ότι είναι ασφαλές από κακόβουλες ενέργειες.

Ελέγξτε τρεις ρυθμίσεις του iPhone σας που πρέπει να μάθετε σήμερα για να αποφύγετε τον κίνδυνο

Υπάρχουν ορισμένες ρυθμίσεις οι οποίες κάνουν ακριβώς αυτή την δουλειά, ενισχύουν μαζικά την ασφάλεια και το απόρρητο σας, οπότε βεβαιωθείτε σήμερα πως είναι ενεργοποιημένες.

Μια από αυτές τις ρυθμίσεις είναι οι “επαφές έκτακτης ανάγκης” η οποία είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Αυτό που κάνει αυτή η ρύθμιση είναι να σας επιτρέπει να καλείτε γρήγορα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά και σημαντικές προσωπικές σας επαφές.

Μόλις, λοιπόν, πραγματοποιηθεί μια κλήση έκτακτης ανάγκης, όλες οι επαφές θα ειδοποιηθούν με ένα μήνυμα και ύστερα θα τους έρθει μήνυμα στο κινητό με την τοποθεσία σας. Αν τυχόν αλλάξει η τοποθεσία σας οι επαφές ενημερώνονται.

Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη ρύθμιση θα πρέπει να μεταβείτε στην εφαρμογή Υγεία και, στην συνέχεια, να πατήσετε την φωτογραφία προφίλ σας Ap Medical ID. Στη συνέχεια πατήστε επεξεργασία και κύλιση στις επαφές έκτακτης ανάγκης.

Για να εργοποιήσετε τις λειτουργίες SOS έκτακτης ανάγκης το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε το πλευρικό ή το επάνω κουμπί πέντε φορές για να σας εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα Emergency SOS.

Ενεργοποιήστε αυτές τις ρυθμίσεις στο iPhone σας και θα είστε ασφαλείς!

Εναλλακτικά αν έχετε iPhone 8 η μεταγενέστερο μοντέλο, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε παρατεταμένα το πλαϊνό κουμπί και ένα από τα κουμπιά αυξομείωσεις ήχου μέχρι να σας εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα. Στη συνέχεια, το σέρνετε προς τα δεξιά για να ξεκινήσει η κλήση έκτακτης ανάγκης.

Προσοχή και στο Face ID

Δεδομένου ότι το Face ID έχει πιθανότητα αποτυχίας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε οτι είναι ενεργοποιημένη η ρύθμιση κλειδιού. Αυτή την ρύθμιση την ενεργοποιείτε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις >Face ID & Passcode και στην συνέχεια να κάνετε κύλιση πρός τα κάτω. Τώρα, βεβαιωθείτε οτι το Require Attention for Face ID έχει αλλάξει στην πράσινη θέση, δηλαδή On. Αυτό σημαίνει οτι το iPhone σας θα βεβαιωθεί ότι είστε ξύπνιοι και κοιτάτε την οθόνη πρίν το ξεκλειδώσετε.

Όλες αυτές οι ενέργειες επιτυγχάνονται χάρη στην TrueDepth κάμερα, που παρέχει πρόσθετο επίπεδο ασφαλείας επαληθεύοντας οτι κοιτάζετε το iPhone σας πρίν το ξεκλειδώσετε. Βέβαια, αυτή η λειτουργία ενδέχεται να μην λειτουργεί με ορισμένα γυαλιά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS