ΑρχικήinetNobuyuki Idei: Ο πρώην CEO της Sony πέθανε σε ηλικία 84 ετών

Nobuyuki Idei: Ο πρώην CEO της Sony πέθανε σε ηλικία 84 ετών

Ο Nobuyuki Idei, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Sony Group Corp., πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια σε ηλικία 84 ετών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο Idei πέθανε στις 2 Ιουνίου στο Τόκιο.

Ο Ιάπωνας επιχειρηματίας εντάχθηκε στην εταιρεία το 1960 και υπήρξε διευθύνων σύμβουλος από το 1998 έως το 2005.

Nobuyuki Idei πέθανε
Nobuyuki Idei: Ο πρώην CEO της Sony πέθανε σε ηλικία 84 ετών

Ο Idei ήταν σίγουρα ένας οραματιστής ηγέτης που μπόρεσε να πάρει αποφάσεις διαχείρισης που έβλεπαν 20 έως 30 χρόνια στο μέλλον“, είπε ο Atsushi Osanai, καθηγητής στο Waseda Business School, ο οποίος κάποτε εργαζόταν στο television section της Sony.

Δείτε επίσης: Συνεργασία Sony και Honda: Αυτόνομη επιχείρηση θα κατασκευάζει EVs

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος αντιπροσώπευε μια γενιά στελεχών που πέρασαν την αρχή της καριέρας τους υπό την άμεση καθοδήγηση του ιδρυτή της Sony, Akio Morita.

Ο Nobuyuki Idei κατείχε ηγετικούς ρόλους στα τμήματα audio, home video και δημιουργικής επικοινωνίας της Sony, σύμφωνα με τη δήλωση. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διευθύνων Σύμβουλος, η Sony προώθησε τις δραστηριότητές της σχετικά με το PlayStation και παρουσίασε τη δεύτερη γενιά της κονσόλας που έκτοτε έγινε η πιο σημαντική σειρά προϊόντων της εταιρείας.

Ο Idei έπαιξε, επίσης, καθοριστικό ρόλο στο να γίνει η Sony μια IT εταιρεία, συνδέοντας τα ηλεκτρονικά προϊόντα της με το διαδίκτυο. Τα επιτεύγματά του στη Sony περιλαμβάνουν την έναρξη του VAIO personal computer brand, μια κοινοπραξία με την Ericsson για κινητά τηλέφωνα και τον So-net internet provider.

Ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Sony, Kenichiro Yoshida, είπε για τον Nobuyuki Idei: “Κατά την επταετή θητεία του ως Διευθύνων Σύμβουλος από το 1998, ο κ. Idei συνέβαλε σημαντικά στην εξέλιξη της Sony ως παγκόσμιας εταιρείας“.

Δείτε επίσης: Sony: Περισσότεροι τίτλοι PlayStation σε PC και mobile μέχρι το 2025

Αλλά τα χρόνια του Nobuyuki Idei στη Sony δεν ήταν όλα ρόδινα, ειδικά την τελευταία περίοδο όταν η Apple Inc. απέκτησε ηγετική θέση στον κλάδο των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης με την κυκλοφορία του iPod και του iTunes. Η Sony αναγκάστηκε να λάβει μέτρα για να μειώσει τις απώλειες και σταμάτησε τις πιο πειραματικές ρομποτικές επιχειρήσεις της. Ο Idei αντιμετώπισε επίσης κριτική για την επιλογή του διαδόχου του, Sir Howard Stringer, του οποίου η θητεία συνοδεύτηκε με περισσότερα προβλήματα για τη Sony.

Δείτε επίσης: Οι επαγγελματίες πληροφορικής δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του Supply Chain

Μετά την αποχώρησή του από τη Sony, ο Nobuyuki Idei ξεκίνησε τη δική του εταιρεία, Quantum Leaps Corp., η οποία επικεντρωνόταν στην εύρεση και χρηματοδότηση πολλά υποσχόμενων εταιρειών και τεχνολογικών έργων. Ο επιχειρηματίας ήταν, επίσης, μέλος των διοικητικών συμβουλίων της General Motors Co. και της Baidu Inc.

Πηγή: www.bloomberg.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS