ΑρχικήinetΤίτλοι τέλους για το iPod: Η Apple αποσύρει το θρυλικό music player

Τίτλοι τέλους για το iPod: Η Apple αποσύρει το θρυλικό music player

Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, η Apple αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του iPod Touch 7ης γενιάς, βάζοντας τέλος στην κυκλοφορία του δημοφιλούς music player της.

Δείτε επίσης: Apple: Βασικό στέλεχος αποχωρεί λόγω της πολιτικής επιστροφής στο γραφείο
iPod

Η ανακοίνωση της εταιρείας, δεν αναφέρει συγκεκριμένα το τέλος του προϊόντος, αλλά λέει ότι το iPod Touch θα είναι διαθέσιμο μόνο μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι η παραγωγή της συσκευής των 199 δολαρίων έχει σταματήσει.

Το iPod touch είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φορητή συσκευή για gaming ή ψηφιακή κάμερα, ενώ μπορεί επίσης να συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσω WiFi.

Το πιο πρόσφατο μοντέλο, το iPod Touch 7ης γενιάς που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2019, ήταν το μόνο iPod που υπήρχε μετά και τη διακοπή του iPod Nano και του iPod Shuffle τον Ιούλιο του 2017. Χρησιμοποιεί ένα σχετικά ισχυρό τσιπ A10 Fusion σε συνδυασμό με ένα Οθόνη Retina 4 ιντσών και προσφέρει αποθηκευτικό χώρο έως 256 GB.

Δείτε ακόμα: Νέο exploit toolset IceApple αναπτύχθηκε σε servers Microsoft Exchange

Η συσκευή πρόσφερε στους χρήστες της μία ευρεία γκάμα επιλογών μέσω του Apple Music και του Apple Arcade, ενώ αυτή τη στιγμή τρέχει την πιο πρόσφατη διαθέσιμη έκδοση iOS, το iOS 15.

Η Apple δεν είναι ο τύπος της εταιρείας που δίνει συγκεκριμένες εξηγήσεις για στρατηγικές αποφάσεις σχετικά με τα προϊόντα της, αλλά πιθανότατα αυτή της η απόφαση οφείλεται κυρίως στην κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας και όχι στις χαμηλές πωλήσεις της συσκευής.

Η ανακοίνωση σχετικά με τη διακοπή του iPod, αναφέρει εναλλακτικές επιλογές από τη σειρά της Apple, όπως το iPhone SE των 429 $ ή το Apple Watch SE 279 $ για όσους βρίσκονται εν κινήσει ή το πιο άνετο iPad των 329 $ για όσους ταξιδεύουν.

Ενώ οι φορητές συσκευές music player και οι «ημι-έξυπνες» συσκευές χειρός δεν είναι το μεγαλύτερο trend σήμερα, δεδομένου ότι τα smartphone κάνουν τα πάντα, υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες χρηστών που θα τους λείψει το iPod, κυρίως τα παιδιά.

Δείτε επίσης: Πώς να διακόψετε τον ήχο στα Apple AirPods

αποσύρει

Το iPod είναι ένα μικρό και ελαφρύ music player με υποδοχή ακουστικών, υποστηρίζει παιχνίδια, δεν δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ακούσετε ηχητικά βιβλία ή να διαβάσετε ηλεκτρονικά βιβλία και διαθέτει κάμερα 8 MP.

Αν θέλετε να αποκτήσετε το δικό σας, μπορείτε ακόμα να το αγοράσετε μέσω του apple.com, των καταστημάτων της εταιρείας και των μεταπωλητών, μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS