ΑρχικήbusinessΟι βιντεοκλήσεις μειώνουν την παραγωγή δημιουργικών ιδεών

Οι βιντεοκλήσεις μειώνουν την παραγωγή δημιουργικών ιδεών

Οι βιντεοκλήσεις φαίνεται ότι μειώνουν την παραγωγή δημιουργικών ιδεών, σε σύγκριση με τις προσωπικές συναντήσεις, σύμφωνα με μια νέα μελέτη ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Κολομβίας. Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι οι εικονικές αλληλεπιδράσεις μπορεί να έχουν γνωστικό κόστος όταν δημιουργούνται ιδέες από κοινού.

Δείτε επίσης: Το Discord φέρνει προσαρμοσμένα backgrounds στις βιντεοκλήσεις

βιντεοκλήσεις παραγωγή δημιουργικών ιδεών

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, εκατομμύρια εργαζόμενοι χρειάστηκε να εργάζονται από το σπίτι επ’ αόριστον και να συνεργάζονται εικονικά χρησιμοποιώντας τεχνολογίες τηλεδιάσκεψης. Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της μετατόπισης από την προσωπική αλληλεπίδραση και το πώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν την καινοτομία, παραμένουν άγνωστα.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Nature, περιελάμβανε μια τυχαία σύζευξη 1.500 ατόμων είτε σε βιντεοκλήση είτε αυτοπροσώπως. Στους υπαλλήλους ζητήθηκε να βρουν νέες ιδέες για προϊόντα και να επιλέξουν μια ιδέα για να την υποβάλουν ως μελλοντική καινοτομία προϊόντος.

Οι συγγραφείς της μελέτης, η Melanie Brucks και ο Jonathan Levay, διαπίστωσαν ότι το πείραμα έδειξε ότι όσοι έκαναν μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο παρήγαγαν περισσότερες και πιο δημιουργικές ιδέες, σε σύγκριση με εκείνους που συναντήθηκαν εικονικά.

Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα να επιλέξουν ποια ιδέα θα διάλεγαν, και οι δύο ομάδες ήταν εξίσου αποτελεσματικές, φέροντας κάποιο αποτέλεσμα. Η μελέτη επεσήμανε ότι χρησιμοποιώντας δεδομένα παρακολούθησης ματιών, οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι οι εικονικοί συνεργάτες αφιέρωσαν περισσότερο χρόνο κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η οπτική εστίαση περιορίζεται όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν υπολογιστή, κάτι που με τη σειρά του περιορίζει τη γνωστική εστίασή τους.

Δείτε επίσης: Το Telegram τον επόμενο μήνα θα λανσάρει τις ομαδικές βιντεοκλήσεις

«Ξεχωρίζοντας από προηγούμενες θεωρίες που εστιάζουν στον τρόπο με τον οποίο οι προφορικές και γραπτές τεχνολογίες περιορίζουν τη συγχρονικότητα και την έκταση των πληροφοριών που ανταλλάσσονται, διαπιστώνουμε ότι τα αποτελέσματά μας οφείλονται σε διαφορές στη φυσική φύση της τηλεδιάσκεψης και των αλληλεπιδράσεων», έγραψαν οι συγγραφείς.

Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα, με βάση τα αποτελέσματα, ότι «η εικονική αλληλεπίδραση έχει ένα γνωστικό κόστος για τη δημιουργία δημιουργικών ιδεών» δηλαδή οι βιντεοκλήσεις μειώνουν την παραγωγή δημιουργικών ιδεών.

βιντεοκλήσεις παραγωγή δημιουργικών ιδεών

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι, σε αυτές τις υβριδικές ρυθμίσεις, μπορεί να έχει νόημα να δοθεί προτεραιότητα στη δημιουργία δημιουργικών ιδεών κατά τη διάρκεια προσωπικών συναντήσεων», ανέφερε η μελέτη, προειδοποιώντας ότι τα αποτελέσματα έχουν τεκμηριώσει μόνο το γνωστικό κόστος των εικονικών αλληλεπιδράσεων, αλλά δεν έχουν καθορίσει την έκταση για την οποία μια εταιρεία θα πρέπει να χρησιμοποιεί virtual collaboration.

Αυτά τα ευρήματα επαναλαμβάνονται στην τελευταία τριμηνιαία μελέτη αναφοράς του Read για την υγεία όσων κάνουν εικονικών συναντήσεων, η οποία διαπίστωσε ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων σε μια συνάντηση αισθάνονταν αποδεσμευμένοι, ενώ ένα άλλο 15% των συναντήσεων είχε αρνητικό συναίσθημα.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Duo για βιντεοκλήσεις στον ιστό

Η μελέτη, που διεξήχθη μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2022, ανέφερε επίσης ότι λίγο περισσότερες από τις μισές συναντήσεις ξεπέρασαν το χρονοδιάγραμμα κατά τουλάχιστον ένα λεπτό, ενώ το 31% των συναντήσεων ξεκινούν αργότερα από το προγραμματισμένο.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS