ΑρχικήinetΝομοσχέδιο του Οχάιο αντιμετωπίζει το AirTag Stalking

Νομοσχέδιο του Οχάιο αντιμετωπίζει το AirTag Stalking

Το Οχάιο πρότεινε ένα νέο νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών παρακολούθησης που κατασκευάζονται από την Apple, την Tile και άλλες εταιρείες για την παρακολούθηση της τοποθεσίας κάποιου άλλου χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Δείτε επίσης: Αυστραλός φωτογράφος βρήκε τον κλεμμένο του εξοπλισμό μέσω AirTag

AirTag

Το WKYC αναφέρει ότι το House Bill 672 εισήχθη αφού ανακάλυψε ότι οι stalkers θα μπορούσαν να κάνουν κατάχρηση τα παραθυράκια στη νομοθεσία του Οχάιο για να παρακολουθούν νόμιμα άτομα με προϊόντα όπως το AirTag, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του τον Απρίλιο του 2021, εφόσον δεν το είχαν κάνει κατηγορούμενοι για ενδοοικογενειακή βία ή καταδίωξη στο παρελθόν.

Το νομοσχέδιο H.B. 672, θα έκλεινε αυτό το κενό δηλώνοντας ότι “κανένα άτομο δεν θα εγκαταστήσει εν γνώσει του μια συσκευή παρακολούθησης ή εφαρμογή παρακολούθησης στην ιδιοκτησία άλλου ατόμου χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου ατόμου“, σύμφωνα με ένα αντίγραφο του νόμου, που ανέβασε το WKYC στην Πλατφόρμα κοινής χρήσης εγγράφων Scribd.

Δείτε ακόμα: Εφαρμογή Android εντοπίζει την παρακολούθηση στα Apple AirTag

Το νομοσχέδιο προβλέπει εξαιρέσεις για τους αξιωματούχους επιβολής του νόμου που εγκαθιστούν συσκευές παρακολούθησης ως μέρος μιας ποινικής έρευνας, τους γονείς που παρακολουθούν τα ανήλικα παιδιά τους και τους φροντιστές που παρακολουθούν ηλικιωμένους ενήλικες. Αλλά ακόμη και αυτές οι εξαιρέσεις έχουν διατάξεις που αποσκοπούν στην πρόληψη της κατάχρησής τους.

Νομοσχέδιο

Τον Φεβρουάριο, η Apple δήλωσε ότι θα εφαρμόσει πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας για να αποτρέψει την παρακολούθηση της AirTag. Αργότερα μέσα στο έτος, η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει μια δυνατότητα εύρεσης ακριβείας που θα επιτρέπει σε όσους διαθέτουν συσκευές σειρών iPhone 11, 12 και 13 να βρουν το δρόμο τους προς ένα άγνωστο AirTag. Το εργαλείο θα εμφανίσει την κατεύθυνση και την απόσταση από ένα ανεπιθύμητο AirTag. Η Apple είπε ότι θα ενημερώσει επίσης τις ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις παρακολούθησης για να ειδοποιήσει νωρίτερα τους ανθρώπους για πιθανούς stalkers.

Δείτε επίσης: AirTags: Το νέο update δυσκολεύει την παρακολούθηση από τρίτους

Εάν αυτό το νομοσχέδιο εγκριθεί, το Οχάιο θα συμμετάσχει σε άλλες 19 πολιτείες στην απαγόρευση της χρήσης συσκευών παρακολούθησης για τη διευκόλυνση της συμπεριφοράς καταδίωξης, αναφέρει το WKYC. Ας ελπίσουμε ότι το υπόλοιπο έθνος θα ακολουθήσει καθώς αυτά τα gadget γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των γενικών καταναλωτών και των εγκληματιών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS