ΑρχικήinetSatya Nadella Microsoft: Αυξήσεις μισθών για πολλούς υπαλλήλους

Satya Nadella Microsoft: Αυξήσεις μισθών για πολλούς υπαλλήλους

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, είπε στους υπαλλήλους ότι η εταιρεία θα κάνει αυξήσεις μισθών, καθώς οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό και το αυξανόμενο κόστος ζωής.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να κάνετε σάρωση του PC με το Microsoft Defender;

Microsoft Αυξήσεις μισθών

Οι άνθρωποι έρχονται και μένουν στη Microsoft λόγω της αποστολής και της κουλτούρας μας, λόγω του νοήματος που βρίσκουν στη δουλειά που κάνουν, λόγω των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζονται και του τρόπου με τον οποίο ανταμείβονται“, είπε εκπρόσωπος της Microsoft στο CNBC. “Αυτή η αυξημένη επένδυσή μας αντανακλά τη συνεχή δέσμευση που έχουμε να παρέχουμε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική εμπειρία στους υπαλλήλους μας“.

Δείτε επίσης: Microsoft Patch Tuesday Μαΐου 2022: Διορθώνει 75 ευπάθειες

Ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε κατά 8,3% τον Απρίλιο. Από την άλλη, νέες θέσεις εργασίας εμφανίζονται στις ΗΠΑ και η ανεργία μειώνεται σταθερά. Οι εταιρείες τεχνολογίας ανταποκρίνονται στις συνθήκες με αυξήσεις στους μισθούς. Η μητρική της Google, Alphabet, αποφάσισε να προσφέρει υψηλότερους μισθούς στους εργαζόμενους, ενώ η Amazon δεσμεύτηκε να υπερδιπλασιάσει τη μέγιστη βασική αμοιβή για τους εταιρικούς υπαλλήλους. Η Amazon αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ως απάντηση στους υπαλλήλους που δήλωσαν ότι κερδίζουν “σχετικά χαμηλές αμοιβές” σε σύγκριση με τους εργαζομένους στους πλησιέστερους ανταγωνιστές τους.

Satya Nadella Microsoft
Satya Nadella Microsoft: Αυξήσεις μισθών για πολλούς υπαλλήλους

Σχετικά με τις αυξήσεις μισθών, ο Satya Nadella είπε στους υπαλλήλους ότι η Microsoft “διπλασιάζει σχεδόν τον παγκόσμιο προϋπολογισμό” και διαθέτει περισσότερα χρήματα σε άτομα που βρίσκονται στα αρχικά ή μεσαία στάδια της καριέρας τους αλλά και σε άτομα σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. Αυτό περιλαμβάνει πολλά επίπεδα στην ιεραρχία των ρόλων software-engineering της εταιρείας.

Η αύξηση στις αμοιβές έρχεται μετά από μια εσωτερική δημοσκόπηση της εταιρείας που έδειξε ότι μόνο το 66% των εργαζομένων συμφώνησε ότι έχουν μια “καλή συμφωνία στη Microsoft όσον αφορά τις αμοιβές και την αυτοεκτίμησή τους.

Δείτε επίσης: Η Microsoft προσθέτει ένα Game bar για χρήστες controller στα Windows 11

Το πρώτο τρίμηνο, η Microsoft αύξησε το κόστος έρευνας και ανάπτυξης, το οποίο περιλαμβάνει το κόστος μισθοδοσίας και αποζημίωσης βάσει μετοχών, κατά 21%. Η εταιρεία ενίσχυσε, επίσης, τις δαπάνες στο cloud engineering καθώς η Microsoft προσπαθεί να συμβαδίσει με το Amazon Web Services.

Το τελευταίο διάστημα, οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αυξάνουν τους μισθούς σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τους υπαλλήλους τους και κυρίως εκείνους που θεωρούνται ταλέντα. Ωστόσο, ορισμένες μικρότερες εταιρείες προχωρούν σε απολύσεις καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι ελλείψεις προμηθειών πιέζουν τις επιχειρήσεις τους. Η Carvana και η Robinhood είναι μεταξύ εκείνων που έχουν προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS