ΑρχικήHow ToiTunes: Πως να απενεργοποιήσετε το αυτόματο άνοιγμα στα Windows

iTunes: Πως να απενεργοποιήσετε το αυτόματο άνοιγμα στα Windows

Θέλατε ποτέ να φορτίσετε το iPhone ή το iPad σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας με Windows 10, αλλά κάθε φορά που το συνδέετε, ανοίγει αυτόματα το iTunes; Επειδή ξέρουμε ότι το αυτόματο άνοιγμα των iTunes μπορεί να γίνει γρήγορα πολύ ενοχλητικό, σας έχουμε τη λύση για να το διορθώσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

itunes
iTunes: Πως να απενεργοποιήσετε το αυτόματο άνοιγμα στα Windows

Ο «ένοχος» είναι ένα μικρό πρόγραμμα της Apple που εκτελείται στο παρασκήνιο και ονομάζεται «iTunes Helper». Αυτό το πρόγραμμα εγκαθίσταται όταν κάνετε λήψη και εγκατάσταση την εφαρμογή, και ανιχνεύει πότε μια συσκευή Apple συνδέεται σε μια θύρα USB του υπολογιστή, με αποτέλεσμα να ανοίγει την εφαρμογή αυτόματα. Για να σταματήσει να συμβαίνει αυτό, πρέπει να απενεργοποιήσετε το Helper. Δείτε πώς:

  1. Πρώτα, κάνετε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών των Windows 10 στο κάτω μέρος της οθόνης και στη ασυνέχεια επιλέγετε «Διαχείριση εργασιών» (Task Manager) από το μενού που θα εμφανιστεί.
  2. Στο Task Manager, κάνετε κλικ στην επιλογή «Περισσότερες λεπτομέρειες» στο κάτω μέρος αυτού του παραθύρου.
  3. Αφού επεκταθεί το παράθυρο του Τask Manager, κάνετε κλικ στην καρτέλα «Εκκίνηση».
  4. Στην καρτέλα «Εκκίνηση», ψάχνετε την καταχώρηση που ονομάζεται «iTunes Helper» και κάνετε κλικ μία φορά για να την επιλέξετε. Αμέσως μετά, κάνετε κλικ στην επιλογή «Απενεργοποίηση» στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου. Θα δείτε επίσης μια άλλη καταχώριση στη λίστα με την ονομασία «iΤunes Mobile Device Helper», αλλά δε θα την πειράξετε. Η απενεργοποίηση του «iΤunes Mobile Device Helper» θα αποτρέψει το iTunes από το να συγχρονιστεί με τις φορητές συσκευές Apple.
  5. Μετά από αυτό, κλείνετε το Task Manager, κάνετε αποσύνδεση και μετά συνδέεστε ξανά ή απλώς κάνετε μια επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας. Την επόμενη φορά που θα συνδέσετε το iPhone σας, το iTunes δεν θα ανοίξει αυτόματα.
iTunes: Πως να απενεργοποιήσετε το αυτόματο άνοιγμα στα Windows

Αν θέλετε να παραλείψετε την επανεκκίνηση ή την αποσύνδεση-επανασύνδεση, μπορείτε επίσης να διακόψετε τη λειτουργεία του Helper, στην καρτέλα Processes > iΤunesHelper > End Task.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS