ΑρχικήinetMicrosoft Edge: Δεύτερος πιο δημοφιλής desktop browser-Εκτοπίζει Safari

Microsoft Edge: Δεύτερος πιο δημοφιλής desktop browser-Εκτοπίζει Safari

Σύμφωνα με την υπηρεσία StatCounter, ο Microsoft Edge browser κατάφερε να ξεπεράσει το Safari της Apple και να γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης για desktop στον κόσμο.

Microsoft Edge desktop

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Microsoft Edge χρησιμοποιείται πλέον στο 10,07% των desktop παγκοσμίως, ενώ ο Safari browser έχει περάσει στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,61%. Φυσικά, ο Google Chrome εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη θέση με μερίδιο 66,64% και ο Firefox της Mozilla βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 7,86%.

Δείτε επίσης: Edge Secure Network: VPN υπηρεσία έρχεται στο Microsoft Edge

Η αυξημένη δημοτικότητα του Microsoft Edge σε desktop μπορεί να οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows 11. Ήδη από το Φεβρουάριο (9.54%), υπήρχαν οι πρώτες ενδείξεις ότι θα ξεπεράσει το Safari και θα καταλάβει τη δεύτερη θέση. Τον Ιανουάριο του 2021, ο Safari κατείχε μερίδιο αγοράς 10,38%, υποδηλώνοντας μια σταδιακή μείωση της δημοτικότητας τους τελευταίους 14 μήνες.

Εν τω μεταξύ, ο πιο δημοφιλής browser, ο Chrome είδε τη βάση χρηστών του να αυξάνεται σταδιακά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ αντίθετα ο Firefox έχανε χρήστες από την αρχή του έτους, παρά τις τακτικές ενημερώσεις και βελτιώσεις. Αυτό υποδηλώνει ότι ο Safari δεν κινδυνεύει να χάσει τώρα την τρίτη θέση, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν γρήγορα. Όλα εξαρτώνται από τις κινήσεις των εταιρειών. Για παράδειγμα, η Apple θα μπορούσε να φέρει σαρωτικές αλλαγές στο Safari στο MacOS 13 και να αλλάξει τα δεδομένα.

Δείτε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το Microsoft Edge στο Linux;

Microsoft Edge Safari δημοφιλής desktop browser

Όσον αφορά στις mobile συσκευές, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά (δεδομένης και της απουσίας λειτουργικού συστήματος για κινητά από τη Microsoft). Σύμφωνα με την ανάλυση της StatCounter, ο Microsoft Edge browser είναι στις πρώτες θέσεις σε desktop, αλλά δεν βρίσκεται καν στα έξι κορυφαία προγράμματα περιήγησης σε κινητά. Πρώτος και πάλι είναι ο Chrome με ποσοστό 62,87%. Ο Safari browser καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 25,35% , ενώ τρίτο έρχεται το πρόγραμμα περιήγησης Samsung Internet, με μερίδιο 4,9%.

Δείτε επίσης: Η DuckDuckGo ανακοινώνει ένα νέο Mac web browser με επίκεντρο το απόρρητο

Εξετάζοντας τα συνολικά στατιστικά στοιχεία για desktop και mobile, ο Chrome προηγείται με 64,36%, το Safari βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 19,13% και ο Microsoft Edge βρίσκεται στην τρίτη θέση με αρκετά μικρότερο ποσοστό. Ακολουθούν οι Firefox, Samsung Internet και Opera με 3,41%, 2,84% και 2,07%, αντίστοιχα.

Ο Microsoft Edge για desktop μπορεί να πήρε τη θέση του Safari, επειδή το πρόγραμμα περιήγησης της Apple έχει αντιμετωπίσει παράπονα από ορισμένους χρήστες τα τελευταία χρόνια λόγω σφαλμάτων κλπ. Στο WWDC πέρυσι, η Apple εισήγαγε έναν ριζικό επανασχεδιασμό του browser της, αλλά οι χρήστες δεν ενθουσιάστηκαν και η εταιρεία απέσυρε πολλές από αυτές πριν κυκλοφορήσει την τελική έκδοση στο κοινό τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: Macrumors

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS