ΑρχικήinetΓιατί το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας μπλόκαρε το Telegram;

Γιατί το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας μπλόκαρε το Telegram;

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Telegram, Pavel Durov, μόλις δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με το γιατί το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας μπλοκάρει την εφαρμογή και ο λόγος είναι απίστευτος. Στη δήλωση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη παρακάτω, λέει ότι ο λόγος ήταν επειδή η εταιρεία του τσέκαρε λάθος διεύθυνση email.

Δείτε επίσης: Telegram: Πως να προγραμματίσετε μηνύματα

«Φαίνεται ότι είχαμε πρόβλημα με τα email που περνούσαν μεταξύ των εταιρικών μας διευθύνσεων telegram.org και του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας», λέει ο Durov, εξηγώντας στη συνέχεια ότι η εταιρεία του ζήτησε από το δικαστήριο να στείλει μελλοντικά αιτήματα κατάργησης «σε μια αποκλειστική διεύθυνση email. «Αλλά το δικαστήριο δεν το έκανε αυτό, προφανώς – συνέχισε να χρησιμοποιεί «την παλιά διεύθυνση email γενικής χρήσης» και το Telegram δεν είδε τα email και τώρα μπλοκαρίστηκε, εκτός αν το δικαστήριο αλλάξει γνώμη.

Δείτε επίσης: Το Telegram 8.5 έρχεται με video stickers και νέες επιλογές πλοήγησης

Η εταιρεία λέει ότι τώρα βρήκε αυτά τα email (που σημαίνει ότι η παλιά διεύθυνση λειτούργησε, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο περίεργο το γεγονός ότι τα email χάθηκαν με κάποιο τρόπο) και προσπαθεί να διορθώσει την κατάσταση με το δικαστήριο. Υπάρχει πολύ πολιτικό πλαίσιο γύρω από το μπλοκάρισμα, το οποίο προέρχεται από κατηγορίες ότι το Telegram διευκολύνει τη διάδοση παραπληροφόρησης.

Telegram

Δείτε επίσης: Οι συνομιλίες στο Telegram δεν είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο από προεπιλογή

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τι ανέφερε η εταιρεία σχετικά με το μπλοκάρισμα:

Φαίνεται ότι είχαμε πρόβλημα με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περνούσαν μεταξύ των εταιρικών μας διευθύνσεων telegram.org και του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας. Ως αποτέλεσμα αυτής της λανθασμένης επικοινωνίας, το Δικαστήριο αποφάσισε να μπλοκάρει το Telegram επειδή δεν ανταποκρίνεται.

Εκ μέρους της ομάδας μας, ζητώ συγγνώμη από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας για την αμέλειά μας. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερη δουλειά.

Συμμορφωθήκαμε με μια προηγούμενη δικαστική απόφαση στα τέλη Φεβρουαρίου και απαντήσαμε με μια πρόταση να στείλουμε μελλοντικά αιτήματα κατάργησης σε μια αποκλειστική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δυστυχώς, η απάντησή μας πρέπει να χάθηκε, επειδή το Δικαστήριο χρησιμοποίησε την παλιά διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γενικής χρήσης σε περαιτέρω προσπάθειες να επικοινωνήσει μαζί μας. Ως αποτέλεσμα, χάσαμε την απόφασή του στις αρχές Μαρτίου που περιείχε ένα αίτημα κατάργησης παρακολούθησης. Ευτυχώς, τώρα το βρήκαμε και το επεξεργαστήκαμε, παραδίδοντας άλλη μια έκθεση στο Δικαστήριο σήμερα.

Επειδή δεκάδες εκατομμύρια Βραζιλιάνοι βασίζονται στο Telegram για να επικοινωνούν με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους, ζητώ από το Δικαστήριο να εξετάσει το ενδεχόμενο καθυστέρησης της απόφασής του για μερικές ημέρες κατά την κρίση του, ώστε να μας επιτρέψει να διορθώσουμε την κατάσταση διορίζοντας έναν εκπρόσωπο στη Βραζιλία και εγκαθιστώντας ένα πλαίσιο αντίδρασης σε μελλοντικά πιεστικά ζητήματα όπως αυτό με ταχεία τρόπο.

Οι τελευταίες 3 εβδομάδες ήταν πρωτόγνωρες για τον κόσμο και για το Telegram. Η ομάδα εποπτείας περιεχομένου μας πλημμύρισε από αιτήματα από πολλά μέρη. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι μόλις δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο κανάλι επικοινωνίας, θα είμαστε σε θέση να επεξεργαζόμαστε αποτελεσματικά τα αιτήματα κατάργησης για δημόσια κανάλια που είναι παράνομα στη Βραζιλία.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS