ΑρχικήsecurityΈλληνας κατηγορείται από τις ΗΠΑ για πώληση δεδομένων στο dark web

Έλληνας κατηγορείται από τις ΗΠΑ για πώληση δεδομένων στο dark web

Ένας Έλληνας κυβερνο-εγκληματίας γνωστός στο dark web ως “The Bull”, κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για την πώληση εμπιστευτικών πληροφοριών εταιρειών.

Έλληνας dark web

Τις τελευταίες ημέρες, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι του FBI και του Υπουργείου Δικαιοσύνης ανακοίνωσαν κατηγορίες εναντίον του 30χρονου Έλληνα υπηκόου Αποστόλου Τρόβια, ο οποίος δραστηριοποιείται στο dark web, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο The Bull. Επίσης, ο Τρόβιας χρησιμοποιούσε κρυπτογραφημένες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων και emails για τις παράνομες δραστηριότητές του. Ο Έλληνας κυβερνο-εγκληματίας κατηγορείται για την πώληση stock tips, πληροφοριών συναλλαγών κ.ά.

Κατηγορείται για διάφορες παράνομες δραστηριότητες καθώς και για ξέπλυμα χρήματος. Καθεμία από τις κατηγορίες επιφέρει μέγιστη ποινή μεταξύ 20 και 25 ετών στη φυλακή.

Δείτε επίσης: Συνελήφθη 30χρονος για πώληση στοιχείων υγειονομικών υπαλλήλων στο dark web

Σύμφωνα με τις αρχές της Νέας Υόρκης, ο Απόστολος Τρόβιας πούλησε εμπιστευτικές πληροφορίες σε άτομα με διάφορους τρόπους. Από το 2016 έως το 2017, ο Έλληνας κυβερνο-εγκληματίας πούλησε stock tips στη μαύρη αγορά του dark web, AlphaBay Market, η οποία ήταν η μεγαλύτερη εγκληματική αγορά, πριν την κλείσουν οι αρχές. Ωστόσο, οι αρχές ακόμα αναζητούν εγκληματίες που συμμετείχαν σε αυτή.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Απόστολος Τρόβιας ή The Bull δεν περιοριζόταν μόνο στην AlphaBay. Μόλις έκλεισε η αγορά, ο Έλληνας έψαξε άλλα μέσα για να συνεχίσει τις παράνομες δραστηριότητές τους. Οι αρχές λένε ότι μεταξύ 2017 και 2020, ο The Bull χρησιμοποίησε κρυπτογραφημένες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων και email για να επικοινωνήσει με τους αγοραστές. Μία από τις αξιοσημείωτες συναλλαγές του περιελάμβανε μια έκθεση κερδών από μια publicly traded εταιρεία, την οποία πούλησε για περίπου $ 5.000 (σε bitcoin).

The Bull Απόστολος Τρόβιας

Αργότερα, ο The Bull αποφάσισε να αυξήσει τις παράνομες εμπορικές του δραστηριότητες, δημιουργώντας ένα δικό του site για την πώληση πληροφοριών. Σχεδίαζε να χρεώσει τέλη συμμετοχής και προμήθειες σε άτομα που χρησιμοποιούσαν τις πληροφορίες που παρείχε.

Δείτε επίσης: Deep και Dark Web: Πώς θα καταδυθείτε στα σκοτεινά μέρη του ιστού;

Σε ένα δελτίο τύπου σχετικά με τις κατηγορίες, ο William F. Sweeney Jr., βοηθός διευθυντής του γραφείου του FBI στη Νέα Υόρκη, προειδοποίησε ότι το πρακτορείο του συχνάζει στα ίδια μέρη με τον Τρόβια.

Το FBI λειτουργεί και στο Dark Web“, είπε ο Sweeney. “Δεν σταματάμε να επιβάλουμε τον νόμο, όταν διαπράττετε ομοσπονδιακά εγκλήματα πίσω από ένα router και ένα πληκτρολόγιο“.

Δείτε επίσης: Anom app: Έλληνες εγκληματίες συνομιλούν μυστικά σε εφαρμογή-παγίδα του FBI;

Το τελευταίο διάστημα, το FBI έχει κάνει διάφορες επιχειρήσεις που έχουν οδηγήσει στη σύλληψη εγκληματιών. Για παράδειγμα, πρόσφατα ο οργανισμός χρησιμοποίησε ψεύτικα encrypted honeypot phones για την παρακολούθηση και τη σύλληψη εγκληματικών οργανώσεων. Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τους τα κυβερνοεγκλήματα και συνιστούν στους εγκληματίες να σταματήσουν τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Πηγή: Gizmodo

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS