ΑρχικήsecurityΗ FCC καταπολεμά τα robocalls μέσω «αυτόματης εγγύησης»

Η FCC καταπολεμά τα robocalls μέσω «αυτόματης εγγύησης»

Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ θα πρέπει πλέον να μπλοκάρουν εκατομμύρια παράνομα robocalls την ημέρα, τα οποία διαφημίζουν εκτεταμένες εγγυήσεις οχημάτων. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών στοχεύει μια ομάδα ατόμων που κατηγορούνται ότι έστειλαν περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια τέτοια μηνύματα από το 2018.

Δείτε επίσης: FCC: Νέα πρόταση για την καταπολέμηση των «ringless voicemail» robocalls
robocalls

Η εντολή της Πέμπτης από την FCC απαιτεί από τους παρόχους να σταματήσουν να πραγματοποιούν κλήσεις που η υπηρεσία έχει συνδέσει με 13 άτομα και έξι εταιρείες, κυρίως με έδρα το Τέξας και την Καλιφόρνια, αλλά και πιο μακρινά μέρη όπως η Ουγγαρία.

Τα robocalls που παράγονται από την ομάδα, συνήθως ξεκινούν με ηχογραφημένα μηνύματα όπως “Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με την εκτεταμένη εγγύηση του αυτοκινήτου σας“, ανέφερε η δημοσίευση της FCC.

Τέτοιες κλήσεις αντιπροσώπευαν τη μεγαλύτερη πηγή καταγγελιών καταναλωτών προς την FCC τα τελευταία δύο χρόνια, αθροίζοντας χιλιάδες καταγγελίες ετησίως.

Δείτε ακόμα: Ποια Android εκπέμπουν περισσότερη ακτινοβολία από αυτή που επιτρέπεται από την FCC

FCC

Ως μέρος του σχεδίου του, ο όμιλος αγόρασε πρόσβαση σε σχεδόν μισό εκατομμύριο τηλεφωνικούς αριθμούς από περισσότερους από 200 κωδικούς περιοχής το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2020, είπε η FCC και στη συνέχεια τους χρησιμοποίησε για να φαίνεται στους παραλήπτες ότι έρχονται οι αυτοματοποιημένες κλήσεις από τοπικούς αριθμούς.

Η ομάδα εξακολουθεί να εκτοξεύει εκατομμύρια παράνομες κλήσεις κάθε μέρα, πρόσθεσε η επιτροπή.

Αν και η FCC είχε προηγουμένως ενημερώσει τις αμερικανικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών για τα robocalls, η εντολή της Πέμπτης είναι η πρώτη που αναγκάζει τους παρόχους να σταματήσουν να τις μεταδίδουν. Αποκαλύπτοντας τα συγκεκριμένα άτομα και οντότητες πίσω από τις κλήσεις, η FCC παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για να αποκλειστούν, δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Επιβολής της FCC, Loyaan Egal.

Δείτε επίσης: FCC: Η Kaspersky αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Με λίγες εξαιρέσεις, οι αυτοματοποιημένες κλήσεις που γίνονται χωρίς τη συγκατάθεση του παραλήπτη είναι παράνομες σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ.

Υπό το φως της εντολής της Πέμπτης, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών που συνεχίζουν να πραγματοποιούν τις παράνομες κλήσεις ενδέχεται να θεωρηθούν υπεύθυνες, ανέφερε η FCC.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS