ΑρχικήsecurityΗΠΑ 2021: Χιλιάδες κυβερνήσεις, σχολεία και πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης επλήγησαν από ransomware

ΗΠΑ 2021: Χιλιάδες κυβερνήσεις, σχολεία και πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης επλήγησαν από ransomware

Μια νέα έκθεση της Emsisoft έδειξε ότι περισσότερα από 2.300 σχολεία, τοπικές κυβερνήσεις, και οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ επηρεάστηκαν από ransomware επιθέσεις το 2021.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τουλάχιστον 77 κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις, 1.043 σχολεία και 1.203 πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης επηρεάστηκαν από ένα περιστατικό ransomware πέρυσι. Οι παραπάνω επιθέσεις οδήγησαν και σε 118 παραβιάσεις δεδομένων, που είχαν ως αποτέλεσμα την έκθεση ευαίσθητων δεδομένων.

Δείτε επίσης: Συνεχίζεται η πώληση κλεμμένων οικονομικών στοιχείων μέσω Telegram

υγειονομικής περίθαλψης ransomware σχολεία

Όσον αφορά στις κυβερνητικές υπηρεσίες, ο αριθμός επιθέσεων ήταν υψηλός αλλά κάπως μειωμένος σε σχέση με το 2020 και το 2019.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το 2021 οι ομάδες ransomware στόχευσαν κυρίως μικρότερες κομητείες και κωμοπόλεις αντί για μεγαλύτερες πόλεις. Η Emsisoft θεώρησε ότι αυτή η τάση μπορεί να οφείλεται στο ότι οι μεγαλύτερες πόλεις έκαναν περισσότερες επενδύσεις στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μετά από τις καταστροφικές επιθέσεις του 2019 και του 2020, επομένως ήταν πιο προετοιμασμένες για ένα τέτοιο περιστατικό.

Η Emsisoft υπολόγισε ότι οι οικονομικές απώλειες που προέκυψαν από τα 77 περιστατικά κατά το 2021, ανέρχονται στα 623,7 εκατομμύρια δολάρια.

Σχεδόν οι μισές από τις 77 ransomware επιθέσεις οδήγησαν σε παραβιάσεις δεδομένων.

Δείτε επίσης: White Rabbit ransomware: Όσα πρέπει να ξέρετε γι’ αυτή τη νέα απειλή

Για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, σημειώθηκε μια μικρή αύξηση στις επιθέσεις για το 2021. Συνολικά, 88 οργανισμοί δέχθηκαν επιθέσεις ransomware, συμπεριλαμβανομένων 62 σχολικών περιφερειών και 26 κολεγίων ή πανεπιστημίων. Στις μισές περιπτώσεις υπήρχαν και παραβιάσεις δεδομένων, που οδήγησαν στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών μαθητών και υπαλλήλων.

Ο αριθμός των μεμονωμένων σχολείων που επλήγησαν ήταν μικρότερος σε σχέση με το 2020. Τουλάχιστον 1.043 σχολεία επλήγησαν το 2021 (1.681 το 2020).

Άλλος σημαντικός στόχος των ransomware συμμοριών στις ΗΠΑ ήταν και τα νοσοκομεία και οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης. Συνολικά, επηρεάστηκαν περίπου 1.203 τοποθεσίες που προσφέρουν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης (αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν 1203 ξεχωριστοί πάροχοι. Για παράδειγμα, ένας πάροχος μπορεί να έχει εγκαταστάσεις σε 24 διαφορετικές τοποθεσίες).

Δείτε επίσης: Moncler fashion brand: Παραβίαση δεδομένων μετά από ransomware επίθεση

Η Emsisoft σημείωσε ότι ενώ τα συνολικά νούμερα είναι ακόμα υψηλά, υπάρχουν σημάδια προόδου. Η κυβέρνηση Biden έχει κάνει πολλές προσπάθειες για τον περιορισμό της δραστηριότητας ransomware και οι πρόσφατες συλλήψεις μελών ransomware ομάδων μπορεί να υποδηλώνουν ότι σημειώνεται κάποια πρόοδος διεθνώς.

Επιπλέον, το Υπουργείο Δικαιοσύνης μπόρεσε να ανακτήσει πολλά χρήματα από τα λύτρα που είχαν πληρώσει τα θύματα.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS