ΑρχικήsecurityΣυνεχίζεται η πώληση κλεμμένων οικονομικών στοιχείων μέσω Telegram

Συνεχίζεται η πώληση κλεμμένων οικονομικών στοιχείων μέσω Telegram

Το Telegram χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο από εγκληματίες του κυβερνοχώρου για τη δημιουργία underground channels για την πώληση κλεμμένων οικονομικών στοιχείων.

Το Telegram είναι μια δωρεάν υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων που προσφέρει επικοινωνία με end-to-end κρυπτογράφηση. Η υπηρεσία έχει πάνω από 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Telegram πώληση κλεμμένων στοιχείων

Δεδομένου ότι η πλατφόρμα είναι αυστηρή μόνο με το εξτρεμιστικό περιεχόμενο, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν εύκολα να την καταχραστούν για να προωθήσουν τους κακόβουλους σκοπούς τους.

Είναι, επίσης, πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσουν ένα Telegram channel για να πουλήσουν κλεμμένα οικονομικά στοιχεία, παρά να δημιουργήσουν ένα νέο dark website. Επιπλέον, είναι πιο εύκολο να βρουν περισσότερους αγοραστές.

Δείτε επίσης: White Rabbit ransomware: Όσα πρέπει να ξέρετε γι’ αυτή τη νέα απειλή

Τέλος, μέσω Telegram είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν οι εγκληματίες.

Οι ερευνητές στη Cybersixgill δημοσίευσαν μια έκθεση με βάση τα δεδομένα που συνέλεξαν το 2021 και διαπίστωσαν ότι η πώληση οικονομικών στοιχείων στο Telegram έχει μειωθεί σε όγκο, αλλά παραμένει ένα σταθερό πρόβλημα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η πτώση στον αριθμό των δεδομένων (σε σύγκριση με το 2020), οφείλεται στη συνολική μείωση των εκδόσεων νέων πιστωτικών καρτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Δείτε επίσης: Moncler fashion brand: Παραβίαση δεδομένων μετά από ransomware επίθεση

Telegram δεδομένα
Συνεχίζεται η πώληση κλεμμένων οικονομικών στοιχείων μέσω Telegram

Κλεμμένες πιστωτικές κάρτες συνεχίζουν να πωλούνται στο Telegram

Παρόλο που έχει μειωθεί ο αριθμός τους, οι πιστωτικές κάρτες συνεχίζουν να πωλούνται στο Telegram.

Οι τιμές κυμαίνονται από $10 έως $1.500 ανά κάρτα, ανάλογα με το υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού και το πόσο καινούρια είναι τα δεδομένα.

Εάν το θύμα δεν έχει αντιληφθεί την παραβίαση των στοιχείων της πιστωτικής του κάρτας, δεν υπάρχει κίνδυνος να αναφερθεί στην τράπεζα, επομένως η τιμή της καταχώρισης είναι υψηλότερη.

Δείτε επίσης: Εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας στοχεύει τον τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Επίσης, υπάρχουν αποκλειστικά Telegram channels που πωλούν bank logs (credentials), τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κλοπή χρημάτων από λογαριασμούς.

Το Telegram χρησιμοποιείται και για άλλες κακόβουλες δραστηριότητες, όπως κλοπή ταυτότητας, απάτες, πρόσβαση σε δίκτυα, κλεμμένες βάσεις δεδομένων και πολλά άλλα.

Το Telegram προσφέρει ανωνυμία, την οποία εκμεταλλεύονται οι εγκληματίες. Η παρακολούθηση και η σύλληψη είναι δύσκολη.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS