ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Widgets τρίτων έρχονται σύντομα στα Windows 11

Microsoft: Widgets τρίτων έρχονται σύντομα στα Windows 11

Τα σχέδια της Microsoft για τα Widgets τρίτων που έρχονται σύντομα στη λειτουργία Widgets των Windows 11, διέρρευσαν μέσω ενός προγραμματιστή της εταιρείας.

Widgets

Δείτε επίσης: Microsoft: Καταστροφικό malware, που παρουσιάζεται σαν ransomware, στοχεύει την Ουκρανία

Τον Ιούνιο του 2021, η Microsoft κυκλοφόρησε τη νέα της δυνατότητα Ειδήσεις και Ενδιαφέροντα σε όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows 10. Αυτή η δυνατότητα ανοίγει ένα μικρό πλαίσιο από τη γραμμή εργασιών των Windows που εμφανίζει διάφορα “Widgets” που περιέχουν τα πιο πρόσφατα νέα της τοποθεσίας σας, τον καιρό, τις τιμές των μετοχών και πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία.

Με τα Windows 11, η Microsoft μετέτρεψε τη δυνατότητα σε μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται “Widgets”, η οποία εμφανίζεται επίσης από τη γραμμή εργασιών των Windows.

Ενώ η Microsoft αναπτύσσει τα τρέχοντα Widgets, ανέφερε επίσης ότι οι προγραμματιστές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τα δικά τους widget στο μέλλον. Ωστόσο, η Microsoft δεν είχε κοινοποιήσει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ή πότε οι προγραμματιστές μπορούσαν να τα υποβάλουν.

Τώρα όμως ένα έγγραφο προγραμματιστή που ανακαλύφθηκε από τον FireCubeStudio, προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης και δημοσίευσης Widgets τρίτων, υποδεικνύοντας ότι η δυνατότητα είναι πιθανό να κυκλοφορήσει σύντομα.

Δείτε ακόμα: Η Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard για 68,7 δις δολάρια

Windows 11

Σύμφωνα με τα στιγμιότυπα οθόνης που διέρρευσαν, η Microsoft θα διανέμει γραφικά στοιχεία τρίτων μέσω του Microsoft Store όπως και άλλες εφαρμογές τρίτων.

Το έγγραφο που διέρρευσε εξηγεί ότι θα δημιουργηθούν Widgets τρίτων με χρήση “Προσαρμοστικών καρτών” που είναι platform-agnostic και είναι ενσωματωμένα στη λειτουργία Widgets.

Αυτές οι κάρτες περιλαμβάνουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Αποσπάσματα διεπαφής χρήστη με αγνωστικά στοιχεία πλατφόρμας, σχεδιασμένα για ενσωμάτωση σε εμπειρίες κεντρικού υπολογιστή, όπως Widgets.
  • Αυτόματη διαμόρφωση για να ταιριάζει με την εμπειρία του Host
  • Χαμηλή χρήση μνήμης και CPU
  • Ο καθένας μπορεί να τα κατασκευάσει

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργούν web Widgets, τα οποία είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν στο Microsoft Edge. Τα Web Widgets είναι μια νέα δυνατότητα που κυκλοφορεί στο Microsoft Edge και ανοίγει μια μικρή πλαϊνή γραμμή που μπορεί να εκτελεστεί ακόμα και με κλειστό το πρόγραμμα περιήγησης, εμφανίζοντας τα τρέχοντα νέα και τον καιρό.

Δείτε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το Microsoft Edge στο Linux;

Αν και το έγγραφο δεν αποκαλύπτει πότε αυτή η δυνατότητα θα είναι έτοιμη, πιθανότατα θα κυκλοφορήσει ως μέρος της ενημέρωσης λειτουργιών των Windows 11 22H2 ή Sun Valley 2.

Η ενημέρωση χαρακτηριστικών Sun Valley 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS