ΑρχικήinetΠοια Android εκπέμπουν περισσότερη ακτινοβολία από αυτή που επιτρέπεται από την FCC

Ποια Android εκπέμπουν περισσότερη ακτινοβολία από αυτή που επιτρέπεται από την FCC

Μια νέα αναφορά από το BanklessTimes παραθέτει τα smartphone που εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (RF). Ενώ το BanklessTimes σημειώνει ότι όλα τα smartphone εκπέμπουν κάποιο επίπεδο ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι μια τέτοια ακτινοβολία μπορεί να βλάψει τον άνθρωπο.

Δείτε επίσης: Τραπεζικό Android malware παίρνει εξ αποστάσεως τον έλεγχο συσκευών

ακτινοβολία

Το Bankless Times βαθμολόγησε τα handsets για ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων με βάση τα στοιχεία SAR. Αυτή είναι η ειδική αναλογία απορρόφησης που μετρά τον ρυθμό με τον οποίο το ανθρώπινο σώμα απορροφά τα κύματα ηλεκτρομαγνητικού πεδίου ραδιοσυχνοτήτων (RF-EMF). Τα αποτελέσματα αναφέρονται σε watt ανά κιλό (W/Kg). Το handset που κατατάσσεται στο νούμερο ένα στην ακτινοβολία είναι το Motorola Edge με μέτρηση SAR 1,79 W/Kg που υπερβαίνει το μέγιστο όριο της FCC των 1,6 W/Kg.

Πίσω από το Edge βρίσκεται το Axon 11 5G της ZTE με βαθμολογία SAR 0,20W/Kg μικρότερη από αυτή του Edge AT 1,59W/Kg. Τρίτο είναι το OnePlus 6T με βαθμολογία SAR 1,55 W/Kg. Αυτή δεν είναι μια λίστα με τα κορυφαία δέκα στην οποία οι κατασκευαστές τηλεφώνων είναι περήφανοι που βρίσκονται. Τα Xperia XA2 Plus και Xperia XZ1 Compact τερμάτισαν στο νούμερο τέσσερα και στο νούμερο 8 με βαθμολογίες SAR 1,41W/Kg και 1,36W/Kg αντίστοιχα.

Δείτε επίσης: Google: Νέες αλλαγές στη πολιτική ενισχύουν την ασφάλεια του Android

Τρία μοντέλα Google Pixel μπήκαν στην πρώτη δεκάδα καθώς ο ρυθμός SAR του Pixel 3 XL 1,39 W/Kg το κατέταξε στην πέμπτη θέση, ακολουθούμενο από τον ρυθμό ακτινοβολίας RF 1,37 W/Kg που ανήκει στο Pixel 4a. Το Pixel 3 ισοφάρισε στην ένατη θέση με το OnePlus 6. Και οι δύο συσκευές είχαν ρυθμό SAR 1,33 W/Kg.

ακτινοβολία

Σε διάφορες χώρες, οι ρυθμιστικοί φορείς έχουν ορίσει μέγιστες αξιολογήσεις SAR που επιτρέπεται να εκπέμπουν οι συσκευές, προκειμένου να μειώσουν την πιθανότητα καρκίνου στους καταναλωτές που διαθέτουν τις συσκευές.

Η έκθεση αναφέρει ότι όλα τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν κάποια ακτινοβολία. Οι παράγοντες που καθορίζουν το ποσό της ακτινοβολίας περιλαμβάνουν τον τύπο του ακουστικού, το μοντέλο, την ηλικία της συσκεύης και πόσο ισχυρή είναι η κεραία του. Επίσης σημαντική είναι η απόσταση του τηλεφώνου από τον πλησιέστερο πύργο κινητής τηλεφωνίας.

Η FCC προτείνει ότι για να περιοριστεί η έκθεση σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων, οι καταναλωτές θα πρέπει να περιορίσουν την έκθεσή τους σε κινητά τηλέφωνα, να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα για μικρότερα χρονικά διαστήματα και να χρησιμοποιούν τεχνολογία hands-free.

Ποια τηλέφωνα είχαν την λιγότερη ραδιενέργεια

Για άλλη μια φορά χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ακτινοβολίας, τα Android τηλέφωνα με τη μικρότερη ποσότητα ακτινοβολίας ξεκινούν με το ZTE Blade V10 με βαθμολογία SAR 0,13W/Kg. Ακολουθεί το ZTE Axon Elite και η βαθμολογία 0,17W/Kg. Η τρίτη πιο ασφαλής συσκευή Android είναι το Samsung Galaxy Note 10+ 5G (0,19W/Kg) ακολουθούμενο από το Samsung Galaxy Note 10 (,21W/Kg), το Samsung Galaxy A80 (,22W/Kg), το Samsung Galaxy A72 (,23W/ Kg), το LG G7 ThinQ (0,24W/Kg) και το Galaxy S20 FE (0,24W/Kg).

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν το Samsung Galaxy M20 στο νούμερο 9 και το Honor 7A στο 10 με σκορ SAR 0,25W/Kg και 0,26W/Kg αντίστοιχα.

Είναι επιβλαβείς οι ακτινοβολίες των κινητών τηλεφώνων;

Τα τηλέφωνά μας εκπέμπουν κύματα RF εντός του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Ενώ το 2G έως το 4G εκπέμπουν RF στην περιοχή 0,7–2,7 GHz, τα τηλέφωνα 5G μπορούν να το κάνουν έως και 80 GHz. Λόγω της χαμηλής συχνότητάς τους, αυτές είναι συχνότητες χαμηλής ενέργειας, επομένως μη ιονιστικές. Η χαμηλή ενέργειά τους δεν επαρκεί για να αλλάξει το DNA, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο καρκίνου.

Δείτε επίσης: Ψεύτικες εφαρμογές αγορών Android κλέβουν account logins τραπεζικών λογαριασμών

Απορροφούμε ενέργεια από συσκευές που εκπέμπουν ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων. Το μόνο τους αποτέλεσμα είναι η θέρμανση του μέρους του σώματος δίπλα στο κινητό. Αλλά αυτή η θέρμανση είναι πολύ αδύναμη για να αυξήσει σημαντικά τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ραδιοσυχνότητες προκαλούν βλάβη στον άνθρωπο.

Πηγή πληροφοριών: phonearena.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS