ΑρχικήsecurityFCC: Η Kaspersky αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

FCC: Η Kaspersky αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) πρόσθεσε τη γνωστή ρωσική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Kaspersky στο Covered List, λέγοντας ότι αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Αυτή η λίστα της FCC περιλαμβάνει εταιρείες «που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών ή την ασφάλεια των πολιτών των Ηνωμένων Πολιτειών». Αυτό οφείλεται συνήθως στις διασυνδέσεις τους με ξένες κυβερνήσεις.

Kaspersky

Σύμφωνα με την FCC, η νέα απόφαση επηρεάζει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες ασφάλειας πληροφοριών που παρέχονται από την Kaspersky ή οποιεσδήποτε συνδεδεμένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων θυγατρικών.

Δείτε επίσης: Sophos Firewall: Κρίσιμη ευπάθεια επιτρέπει εκτέλεση κώδικα απομακρυσμένα

Στον κατάλογο Covered List της FCC εντάχθηκαν και οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας China Mobile International USA και China Telecom Americas.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο της FCC, Brendan Carr, η προσθήκη των παραπάνω εταιρειών στο Covered List σημαίνει ότι τους απαγορεύεται να λαμβάνουν υποστήριξη μέσω του Universal Service Fund της FCC.

«Χαίρομαι που οι υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας συμφώνησαν με την εκτίμησή μου ότι η China Mobile και η China Telecom φάνηκαν να πληρούν το όριο που απαιτείται για να προσθέσουμε αυτές τις οντότητες στη λίστα μας», είπε ο Carr [PDF].

«Η προσθήκη τους, καθώς και αυτή της Kaspersky Labs, θα βοηθήσει στην προστασία των δικτύων από απειλές από κινεζικές και ρωσικές οντότητες, που υποστηρίζονται από το κράτος και επιδιώκουν να εμπλακούν σε κατασκοπεία και να βλάψουν συμφέροντα της Αμερικής».

Δείτε επίσης: Τα BEC scams κοστίζουν στα θύματα περισσότερα από το ransomware

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ έλαβαν για πρώτη φορά εντολή να αφαιρέσουν προϊόντα της Kaspersky από ομοσπονδιακά συστήματα πληροφοριών, μέσω ενός Binding Operational Directive (BOD) που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η HackerOne αναστέλλει το πρόγραμμα bug bounty της Kaspersky

Η HackerOne απέκλεισε την πρόσβαση της Kaspersky και ανέστειλε επ' αόριστον το πρόγραμμα bug bounty.

Η απόφαση της HackerOne να απενεργοποιήσει το πρόγραμμα bug bounty της Kaspersky έρχεται μετά από ένα άλλο πλήγμα που δέχθηκε η ρωσική εταιρεία, αφού το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών της Γερμανίας, BSI, προειδοποίησε τις εταιρείες να μην χρησιμοποιούν προϊόντα Kaspersky.

Το BSI πρότεινε ότι οι ρωσικές αρχές θα μπορούσαν να αναγκάσουν την Kaspersky να επιτρέψει στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να εξαπολύσουν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των πελατών της ή να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα της για εκστρατείες κυβερνοκατασκοπείας.

Δείτε επίσης: Ποιο ransomware κρυπτογραφεί πιο γρήγορα τα δεδομένα; (σύγκριση 10 παραλλαγών)

Η Kaspersky σχολίασε την απόφαση της FCC ως εξής:

“Η Kaspersky είναι απογοητευμένη με την απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών… Αυτή η απόφαση δεν βασίζεται σε καμία τεχνική αξιολόγηση των προϊόντων της Kaspersky, αλλά λαμβάνεται για πολιτικούς λόγους.

Η Kaspersky υποστηρίζει ότι οι απαγορεύσεις που έθεσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ το 2017 σε ομοσπονδιακές οντότητες και ομοσπονδιακούς εργολάβους, ώστε να μη χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες της Kaspersky, ήταν αντισυνταγματικές, βασίζονταν σε αβάσιμους ισχυρισμούς και δεν διέθεταν δημόσια στοιχεία για αδικήματα από την εταιρεία. Καθώς δεν υπάρχουν δημόσια στοιχεία που να δικαιολογούν αυτές τις ενέργειες από το 2017 και δεδομένου ότι η ανακοίνωση της FCC αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας του 2017 ως βάση για τη σημερινή απόφαση, η Kaspersky πιστεύει ότι η σημερινή επέκταση αυτής της απαγόρευσης σε οντότητες είναι εξίσου αβάσιμη και αποτελεί απάντηση στο γεωπολιτικό κλίμα και όχι σε μια συνολική αξιολόγηση της ακεραιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών της Kaspersky.

Η Kaspersky θα συνεχίσει να διαβεβαιώνει τους συνεργάτες και τους πελάτες της για την ποιότητα και την ακεραιότητα των προϊόντων της και παραμένει έτοιμη να συνεργαστεί με κυβερνητικούς φορείς των ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της FCC και κάθε άλλης ρυθμιστικής υπηρεσίας.

Η Kaspersky παρέχει κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες σε πελάτες σε όλο τον κόσμο για να τους προστατεύσει από όλους τους τύπους κυβερνοαπειλών και έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν έχει δεσμούς με καμία κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Η εταιρεία πιστεύει ότι η διαφάνεια και η συνεχής εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων για την απόδειξη της διαρκούς δέσμευσής της για ακεραιότητα και αξιοπιστία στους πελάτες της, είναι πρωταρχικής σημασίας”.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS