ΑρχικήinetZune, Beats Music και Rdio σταματούν να λειτουργούν!

Zune, Beats Music και Rdio σταματούν να λειτουργούν!

Η Δευτέρα ήταν σημαντική ημέρα για τη τεχνολογική βιομηχανία της μουσικής αφού τρεις διαφορετικές συνδρομητικές υπηρεσίες κλείνουν από τους ιδιοκτήτες τους. Zune, Beats Music και Rdio κατεβάζουν ρολά!

zune

Η Beats Music, υπηρεσία streaming μουσικής, θα κλείσει μέχρι το τέλος του μήνα από την Apple, η οποία έχει μεταβεί σε μια πιο ισχυρή και δημοφιλής υπηρεσία. Οι συνδρομητές της αν θέλουν να κρατήσουν τις playlists τους θα πρέπει να μεταβούν στο Apple Music. H Rdio, υπηρεσία streaming κατά παραγγελία, αγοράστηκε εν μέρει από την Pandora για 75 εκατομμύρια δολάρια και θα κηρύξει πτώχευση.

Και η Microsoft συμμετέχει σε αυτό το μεγάλο γεγονός δίνοντας τέλος σε όλες τις μουσικές υπηρεσίες της Zune, οι οποίες περιλαμβάνουν το πρόγραμμα εγγραφής μουσικής της αλλά και Mp3 players που βρίσκονται χρόνια στην αγορά. Παρ΄όλα αυτά οι συσκευές mp3 players της εταιρίας θα λειτουργούν ακόμα και ότι μουσική περιέχεται μέσα στη συσκευή δεν θα χαθεί.

Οι συνδρομητές της Zune Music που ακόμα είναι αρκετοί θα μεταφερθούν στη νεότερη μουσική υπηρεσία της Microsoft, Groove Music. To mp3 player της Zune που το 2006 θεωρήθηκε ως άξιος ανταγωνιστής του iPod, αποσύρθηκε το 2011, οπότε η Δευτέρα θεωρείται σηματοδότησε τον μακρύ και επώδυνο θάνατο της Zune.

Η αλήθεια είναι ότι και για τη υπηρεσία της Microsoft και για την Beats Music ήταν θέμα χρόνου να κλείσουν και όλοι το περίμεναν. Μερικοί υποστηρίζουν ότι η πώληση της Beats Music ήταν μια κίνηση της Apple για να πλησιάσει το Spotify, τον βασιλιά της streaming μουσικής.

Αλλά από τις παραπάνω υπηρεσίες η μεγαλύτερη θλίψη των fans ήταν για την πτώχευση της Rdio, της οποίας το καλύτερο κομμάτι θα συνεχιστεί από την Pandora. Αγαπήθηκε από ένα μικρό αλλά πιστό κοινό για τον ελκυστικό και φιλικό για χρήση σχεδιασμό του.

Η Microsoft, η Apple και η Pandora σίγουρα προχώρησαν σε αυτές τις αλλαγές έχοντας στο μυαλό τους κάποιο πλάνο για το μουσικό τους κομμάτι που θα είναι πιο επιτυχημένο και κερδοφόρο και πιθανόν δούμε και νέες υπηρεσίες μέσα στο 2016.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS