ΑρχικήinetΤο Spotify θα σας προτείνει τραγούδια ανάλογα με την διάθεση σας

Το Spotify θα σας προτείνει τραγούδια ανάλογα με την διάθεση σας

Το σύστημα προτάσεων του Spotify δεν σας ικανοποιεί; Μην ανησυχείτε, η πλατφόρμα θα μπορούσε σύντομα να έχει έναν νέο τρόπο βελτίωσης των προτάσεων της.

Η εταιρεία έχει κατοχυρώσει μια τεχνολογική πατέντα (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) που αναλύει την φωνή σας και τον θόρυβο στο παρασκήνιο για να προτείνει νέο περιεχόμενο βάσει της «συναισθηματικής σας κατάστασης, το φύλο, την ηλικία ή την προφορά σας».

Spotify

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χορηγήθηκε στις 12 Ιανουαρίου και εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τη Music Business Worldwide. Περιγράφει διάφορους τρόπους ανάλυσης ηχητικών σημάτων που λαμβάνονται από ένα μικρόφωνο για να κατανοήσουν ποιος είστε και πώς αισθάνεστε.

Για παράδειγμα, ο τόνος της φωνής σας μπορεί να είναι πιο αισιόδοξος ή στεναχωρημένος. Εκτός από το ότι «ακούει» την φωνή σας και συμπεραίνει την διάθεση σας, υπολογίζει την ηλικία σας και τα περιβαλλοντικά μεταδεδομένα ανιχνεύοντας εάν είστε μόνοι ή σε μια ομάδα.

Αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να προτείνουν τραγούδια με διάφορους τρόπους. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μπορεί να μην βρει το δρόμο του στην πλατφόρμα, αλλά προσφέρει μια ματιά στο μέλλον των μουσικών συστάσεων.

Το Spotify ανέκαθεν τόνιζε ότι προτείνει ένα ευρύ φάσμα μουσικής. Ωστόσο, η ιδέα του καθορισμού των μουσικών προτιμήσεων που βασίζονται σε δημογραφικά δεδομένα ακούγεται μάλλον περιοριστική. Οι προτάσεις που βασίζονται στη διάθεση ακούγονται πιο ελπιδοφόρες – αλλά και πιο ενοχλητικές.

Αν βρίσκομαι σε μια όχι καλή ψυχολογική κατάσταση και το Spotify μου προτείνει μελαγχολικά τραγούδια θα με βοηθήσει;

Πηγή πληροφοριών:

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS