Τρίτη, 26 Μαΐου, 04:03
Αρχική inet Ποιες βελτιώσεις περιλαμβάνονται στο build 18305

Ποιες βελτιώσεις περιλαμβάνονται στο build 18305

buildΣε μία τυπική διαδικασία για τη Microsoft, το εβδομαδιαίο build των Windows 10 για το πρόγραμμα Insider στο Fast Ring κυκλοφόρησε την Τετάρτη και το build 18305 περιλαμβάνει μια σειρά από νέες προσθήκες. Μερικές από αυτές είναι η νέα εμπειρία Sandbox των Windows, βελτιώσεις στην Ασφάλεια των Windows και πολλά ακόμα.

Ωστόσο ως συνήθως, υπάρχουν κι άλλα πράγματα σε αυτή την έκδοση, εκτός από τα νέα χαρακτηριστικά. Το Build 18305 έρχεται με μια μακριά λίστα διορθώσεων και γενικών βελτιώσεων. Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος:

Διορθώθηκε ένα πρόβλημα που είχε ως αποτέλεσμα να γίνεται έλεγχος για bug, με την εμφάνιση σφάλματος “KERNEL SECURITY CHECK FAILURE”, κατά τη δημιουργία / εκκίνηση VM ή την εγκατάσταση / εκτέλεση σαρώσεων με ορισμένες εφαρμογές AV.

Διορθώθηκε ένα πρόβλημα στο οποίο το εικονίδιο “Open Folder” στο “File Explorer” εμφάνιζε λευκό background ενώ χρησιμοποιούνταν dark theme.

Διορθώθηκε ένα πρόβλημα στην προηγούμενη έκδοση, όπου οι Ρυθμίσεις σταματούσαν να λειτουργούν όταν ο χρήστης άνοιγε τις Ρυθμίσεων ομιλίας.

Διορθώθηκε ένα πρόβλημα στο οποίο το Action Center δεν διέθετε ένα opening animation.

Διορθώθηκε ένα πρόβλημα όπου οι αναφερόμενες δραστηριότητες, ώστε να μπορεί ο χρήστης να εντοπίζει εύκολα το σημείο όπου σταμάτησε, όταν άνοιγε το Search, είχαν όλες ένα απροσδόκητα παλιό timestamp.

Διορθώθηκε ένα πρόβλημα στο οποίο το πλαίσιο αναζήτησης, στη γραμμή εργασιών, εμφάνιζε ένα σκούρο περίγραμμα σε ανοιχτόχρωμα θέματα.

Διορθώθηκαν μερικά σενάρια που θα μπορούσαν να έχουν αποτέλεσμα η γραμμή εργασιών να γίνεται διαφανής.

Διορθώθηκε ένα ζήτημα που θα μπορούσε να οδηγήσει ένα taskhostw.exe να χρησιμοποιεί μία απροσδόκητα μεγάλη ποσότητα της CPU για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διορθώθηκε ένα πρόβλημα όπου οι Ρυθμίσεις σταματούσαν να λειτουργούν όταν ο χρήστης έκανε κλικ στην επιλογή “View storage usage on other drives” στην επιλογή System > Storage στα πρόσφατα builds.

Διορθώθηκε ένα πρόβλημα στο οποίο δεν ήταν δυνατή η επιλογή ” Delete previous version of Windows ” στο Configure Storage Sense.

Διορθώθηκε ένα πρόβλημα που προκαλούσε την απροσδόκητη αποτυχία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, με ένα μήνυμα που δηλώνει ότι το μέσο είναι προστατευμένο (κωδικός σφάλματος 0x80070013).

Όταν η ενότητα “Αναζήτηση” είναι ορατή στις “Ρυθμίσεις”, θα εμφανιστεί τώρα πριν την ενότητα Ενημέρωση και Ασφάλεια.

Διορθώθηκε ένα πρόβλημα όπου κάποιες σελίδες στις Ρυθμίσεις είχαν περισσότερο κενό στην κορυφή από άλλες.

Διορθώθηκε ένα πρόβλημα με αποτέλεσμα το σύμβολο ☆ και ορισμένοι άλλοι χαρακτήρες να μην εμφανίζονται σωστά σε ορισμένα πεδία κειμένου.

Επιλύθηκε ένα ζήτημα, όπου το Windows Ink Workspace, χρησιμοποιούσε το παλιό εικονίδιο του Microsoft Store.

Διορθώθηκε ένα πρόβλημα όπου το πρόγραμμα επιλογής emoji, θα μπορούσε να βγει εν μέρει εκτός οθόνης, αν εμφανιζόταν κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης.

Διορθώθηκε ένα πρόβλημα όπου η δεύτερη γραμμή του input indicator στη γραμμή εργασιών, όταν εμφανιζόταν, δεν ήταν ευανάγνωστη σε ανοιχτόχρωμα θέματα.

Ενημερώθηκε το μήνυμα που εμφανίζεται στο εργαλείο αποκοπής, για να συμπεριλάβει μια συμβουλή σχετικά με τη χρήση του WIN + Shift + S, για τη βελτίωση της ανιχνευσιμότητας.

Διορθώθηκε ένα πρόβλημα όπου στο Details tab του Task Manager, οι χρήστες δεν μπορούσαν να ταξινομήσουν τη στήλη ” Shared GPU memory “.

Διορθώθηκε ένα ζήτημα που είχε ως αποτέλεσμα το ShellExperienceHost.exe να εμποδίζει τη συσκευή να κλείσει, με το μήνυμα “A Miracast Session is currently connected.”

Διορθώθηκε ένα πρόβλημα από την προηγούμενη έκδοση, όπου σε ορισμένα συστήματα το High Definition Audio Controller, απέτυχε να ξεκινήσει με Code 10, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ήχος από τα ενσωματωμένα ηχεία και το μικρόφωνο.

Φυσικά, ακόμη και με όλες αυτές τις βελτιώσεις, υπάρχουν και μερικά θέματα σε αυτή την έκδοση. Συγκεκριμένα, οι συσκευές σε S Mode ενδέχεται να μην εγκαταστήσουν την ενημερωμένη έκδοση μετά την επανεκκίνηση. Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Τα χρώματα των υπερσυνδέσμων (hyperlinks), πρέπει να προσαρμόζονται στο dark mode στο Sticky Notes, εάν είναι ενεργοποιημένα τα Insights.

Η εφαρμογή Windows Security ενδέχεται να εμφανίσει ένα άγνωστο status για την περιοχή προστασίας από ιούς και απειλές ή να μην ανανεωθεί σωστά. Αυτό μπορεί να συμβεί μετά από αναβάθμιση, επανεκκίνηση ή αλλαγές στις ρυθμίσεις.

Η διαδικασία cmimanageworker.exe μπορεί να ανασταλεί, προκαλώντας βραδύτητα του συστήματος ή υψηλότερη από την κανονική χρήση της CPU. Αυτό μπορεί να παρακαμφθεί με την επανεκκίνηση του μηχανήματος.

Η εκκίνηση παιχνιδιών που χρησιμοποιούν BattlEye anti-cheat θα ενεργοποιήσει έλεγχο σφαλμάτων (green screen).

Οι εκτυπωτές USB ενδέχεται να εμφανίζονται δύο φορές στο Devices and Printers κάτω από τον Πίνακα Ελέγχου. Η επανεγκατάσταση του εκτυπωτή θα επιλύσει το πρόβλημα.

Εξετάζετε ένα ζήτημα στο οποίο όταν μερικοί χρήστες κάνουν κλικ στον λογαριασμό τους στο Cortana Permissions δεν εμφανίζεται το UI για να μπορέσουν να αποσυνδεθούν από την Cortana (αν έχουν ήδη συνδεθεί).

Εάν χρησιμοποιείτε το Hyper-V και έχετε προσθέσει έναν εξωτερικό vSwitch εκτός από την προεπιλογή, πολλές εφαρμογές UWP δεν θα μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Η αφαίρεση του πρόσθετου vSwitch θα λύσει αυτό το πρόβλημα.

Το Task Scheduler UI ενδέχεται να φαίνεται κενό, ακόμη και αν υπάρχουν προγραμματισμένες εργασίες. Προς το παρόν, θα χρειαστεί οι χρήστες να χρησιμοποιήσουν τη γραμμή εντολών εάν θέλουν να δουν τις προγραμματισμένες εργασίες τους.

Τα Creative X-Fi sound cards, δεν λειτουργούν σωστά.

Όταν κάποιος χρήστης προσπαθεί να ενημερώσει στο build 18305, ορισμένες συσκευές S Mode θα το κατεβάσουν και θα κάνουν επανεκκίνηση, αλλά θα αποτύχουν να κάνουν την ενημέρωση.

Υπάρχει επίσης ένα συγκεκριμένο θέμα που οι προγραμματιστές πρέπει να γνωρίζουν:

Εάν εγκαταστήσουν κάποιο από τα πρόσφατα build από το Fast ring και μεταβούν στο Slow ring , προαιρετικό περιεχόμενο, όπως η ενεργοποίηση του developer mode θα αποτύχει. Θα πρέπει να παραμείνουν στο Fast ring για να προσθέσουν / εγκαταστήσουν / ενεργοποιήσουν το προαιρετικό περιεχόμενο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το προαιρετικό περιεχόμενο θα εγκατασταθεί μόνο σε δομές που έχουν εγκριθεί για συγκεκριμένα rings.

Το Build 18305 είναι το τελευταίο που κυκλοφορεί το 2018, καθώς η περίοδος των διακοπών πλησιάζει. Τον Ιανουάριο, η Microsoft θα αφαιρέσει το Bug Bash που ήταν  προγραμματισμένο για αυτή την κυκλοφορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....